A plecat în vacanță în Bali și nu s-a mai întors. Cum i s-a schimbat viața barmanului Zappone după ce a câștigat primul sezon de Survivor - Pagina 3 din 5 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Zappone: „Pleacă unde vrei tu și stai puțin cu tine și cu gândurile tale. Și încearcă să-ți răspunzi la întrebarea cine ești tu. Dacă afli acest răspuns, jocul e foarte simplu”

De unde vine Zappone… că nu este numele tău în buletin, nu?

Nu, nu. Numele meu este Lucian Lupu. Mentalitate de lup, caracter de lup. Zappone vine de prin 2000, de la telefonia mobilă de Zapp. A fost o asemănare de personaj dintre un puști care făcea reclamă pentru această telefonie și prietenii, colegii care mă tot întrebau dacă eu sunt acela. Eu tot încercam să-i conving că nu eram. Dar ei nu mă credeau și îmi tot spuneau „Zapp, Zapp”. Și mi s-a părut că mi se potrivește, că vine de la „zăpăcit”. Am apreciat pentru că lumea a văzut că am un comportament un pic mai „alert”. A fost Zapp și apoi cineva mi-a zis „Zappone”. Și atunci când mi-am dat seama că asta poate să însemne „The Zapp One” și de atunci am rămas cu această poreclă. 

Îmi spuneai că după emisiune ai început să înveți și să investești în tine. În ce investești acum?

Eu lucrez în mediul online de prin 2017, după emisiune. Dar știi și tu cum este, sigur ai întâlnit cazuri până acum… atunci când dezvoltarea personală este foarte jos și câștigi o sumă de bani mare, nu știi ce să faci cu banii. Și ai două variante. Prima în care îți cumperi un apartament, o mașină și te crezi „mare șmecher”. Ajungi să spargi toți banii în două luni și te întorci la muncă. A doua, te apuci și investești în tine. 

Eu am ales a doua variantă. Și asta le-aș spune tuturor să încerce să facă. În primul rând, ia-ți o vacanță. Pleacă unde vrei tu și stai puțin cu tine și cu gândurile tale. Și încearcă să-ți răspunzi la întrebarea „cine ești tu”. Dacă afli acest răspuns, jocul e foarte simplu. 

Eu de cinci ani lucrez în online, în industria de sănătate și sport. Am investit foarte mult ca să învăț și să-mi clarific multe dintre informațiile pe care le aveam în minte, dar nu știam cum să le dau formă. Acum lucrez cu o companie internațională, acreditată. Practic, am ajuns să îmbin utilul cu plăcutul – să îi ajut pe oameni să se simtă mai bine, să tratez anumite afecțiuni – interioare, de la colon, respirație, la vase de sânge sau exterioare, de la forme musculare, grăsime sau acnee. Fac și antrenamente sportive, dar le recomand oamenilor și diferite produse din magazinul meu online. Dar, cel mai bine, dacă există oameni interesați, ar fi ca aceștia să mă contacteze direct pe mine pentru a vizita împreuna magazinul pentru că totul este personalizat pe nevoile lor.

Cum te-ai hotărât să te muți în Bali, când și cum?

Acum vreo doi ani, înainte de pandemie, stăteam la București și nu știam unde să plec. Am fost în Marea Britanie, Germania și Croația. Dar îmi doream să mă duc undeva mai special. Sincer, am vrut inițial să mă duc în Constanța (râde). Și m-am mutat vreo două luni la Brașov. Acolo m-am întâlnit cu un amic care m-a întrebat dacă am chef „de o vacanță mai nebună”. I-am zis „da, normal”. Și trebuia să mergem în Zanzibar. Trebuia să fim mai mulți, vreo zece. Dar înainte cu vreo săptămână s-au răzgândit și am rămas tot doar noi doi. Iar amicul meu mi-a propus să schimbăm și să mergem în Bali. 

Când am ajuns aici, mi-am dat seama că este total diferit de orice am experimentat până acum. Este o insulă spirituală, în care te regăsești, ai timp pentru tine, pentru pasiunile și gândurile tale. Evident, poate să fie și o simplă vacanță. Dar pentru mine a fost mult mai mult decât atât. Apoi am aflat că este și supranumită „insula zeilor” pentru că are una dintre cele mai înalte încărcături energetice. Asta ca să nu mai vorbesc despre peisajele de aici… în fiecare zi spun că sunt în paradis.

Zappone
Zappone și echipa balinezu.ro îi ajută pe români să se bucure de experiența Bali

Și când te-ai hotărât să rămâi acolo… că ai plecat inițial doar pentru o vacanță?

Da… dar la o săptămână după, am zis că eu aici rămân. Noi am ajuns pe 29 noiembrie 2020 și pe 7 ianuarie 2021 aveam biletul înapoi. Și când m-am trezit, am zis că nu plec. M-am dus la plajă, la masă și nu am mai plecat la aeroport. 

Și cu bagajul cum ai făcut? Aveai cu tine lucruri pentru cât, o lună?

Sunt o persoană care se mulțumește cu cel mai strict posibil. Ca să înțelegi, am zece pantaloni și zece tricouri. 

În plus, aici am toate magazinele. Tot ce aș vrea în România, găsesc aici. Am la 10-15 minute de mine un magazin unde există orice aș vrea – de la ochelari de apă, la cheie de 16 sau top de hârtie ori polonic. 

Cât de ușor este să stai pe termen lung în Bali?

Ai nevoie de viză și de acte bine puse la punct. Eu recomand să ceri ajutorul cuiva care locuiește deja aici ca să te ghideze să faci lucrurile în ordine. Acum se intră cu o viză pe care o iei la aeroport, dar aceasta este valabilă pe 30 de zile cu posibilitatea de extindere pentru încă 30 de zile. După, trebuie să părăsești Indonezia pentru minim 24 de ore și reiei procesul. Toate informațiile pot fi găsite pe balinezu.ro, cu un simplu click ajungi la mine în WhatsApp și eu sau echipa cu care lucrez aici te vom ajuta cu orice este nevoie. Sunt mulți români care au venit în Bali. 

Am văzut că este o comunitate mare de români…

Da, da. Sunt mulți români care locuiesc aici. 

Și tu îi ajuți pe oameni cu toate aceste lucruri?

Da, cu absolut orice. Dacă vrei să stai mai mult de două luni, cât îți permite viza de turist, atunci trebuie să aplici pentru una business și noi te ajutăm cu asta. Apoi, îi ajutăm cu un transfer de la aeroport la locație și este foarte important să ai pe cineva de încredere pentru asta. E nevoie să îți cumperi o cartelă de internet, ca să nu-ți iei țepe să plătești 100 de euro pentru aceeași cartelă de 10G de net care de fapt costă 7-8 euro. Îi ajutăm și cu cazarea, cu închirierea de scuter sau mașină ori șofer personal. Îi putem ajuta cu asigurarea medicală sau, de pildă, să ia legătura cu un polițist local pentru a-și face permis de conducere indonezian. Apoi, evident, îi ajutăm cu obiective turistice și cu informații despre ce să vezi, ce să vizitezi și, mai ales, ce să nu faci. 

Este un serviciu adresat în special românilor?

În momentul de față, balinezu.ro este în special pentru români. Dar în viitor, sperăm să creștem organic și pentru cei din afară. Am avut oameni și din alte locuri pe care i-am ajutat, dar au venit prin recomandări. 

Nu te gândești să pleci din Bali?

Nici pe departe. Nu am niciun gând. Unde este cel mai bine decât pe „insula zeilor” (râde). Cât timp vrea Universul să stau aici, aici stau. Acum nu am niciun gând. Plus că, aici este un vibe, o atmosferă foarte faină… insulă, liniște, meditație, de ce aș pleca, mai ales, în Europa, unde vezi și tu ce nebunie este. Oricât de puternic ești, tot te afectează aceste lucruri. Și eu nu mai vreau asta în viața mea. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora