Cine este Doug Emhoff soțul Vice Președintei Americii, Kamala Harris: s-au cunoscut la o întâlnire aranjată și a fost dragoste la prima vedere - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Acum că Joe Biden a câștigat alegerile și va deveni cel de-al 46-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii putem să vorbim despre Doug Emhoff, omul pentru care trebuie să se inventeze titulatura de „Second Dude” sau „Second Gentleman”. Cum s-a cunoscut cu Kamala Harris? Cât de mult o susține? Și cum i-a schimbat viața?

În istoria Americii au mai existat doi bărbați care să se afle în această situație. John Zaccaro, soțul lui Geraldine Ferraro, prima femeie care a fost considerată pentru postul de Vice Președinte în 1984 de către democratul Walter Mondale. Și Todd Palin, soțul lui Sarah Pallin care a fost partenera lui John McCain în campania prezidențială din 2008. Însă niciunul dintre cei doi nu a ajuns să se afle în această situație. Așa că Doug Emhoff scrie, la rândul său istorie, devenind primul bărbat care se fie numit „Second Dude” sau „Second Gentleman” și, de asemenea, primul evreu care să se afle în această situație. Dar cine este Doug Emhoff? Și cum a devenit soțul lui Kamala Harris?

O întâlnire aranjată, o dragoste la prima vedere și o cină care avea să devină parte din istoria Americii

Atât Doug Emhoff, cât și Kamala Harris erau trecuți de 40 de ani, atunci când una dintre cele mai bune prietene ale acum Vice Președintei Statelor Unite, Chrisette Hudlin, le-a aranjat o întâlnire. Era 2013 și cei doi s-au întâlnit pentru o cină. Și lucrurile au evoluat foarte repede.

Cine este Kamala Harris, femeia cu origini jamaicano-indiene, care a făcut istorie în Statele Unite ale Americii

Ea era procurorul general al Californiei așa că nu îi era deloc ușor să aibă o viață personă departe de ochii și, mai ales, de lentilele presei. De altfel, în cartea sa autobiografică, „The Truths We Hold”, Kamala Harris povestește cât de greu i-a fost să aibă o viață amoroasă: „I knew that if I brought a man with me to an event, people would immediately start to speculate about our relationship / Știu că dacă vin împreună cu un bărbat la un eveniment, oamenii vor începe imediat să speculeze”. Mai mult decât atât, Harris spunea în carte și că „I also knew that single women in politics are viewed differently than single men. We don’t get the same latitude when it comes to our social lives / Știu că o femeie singură este văzută în politică foarte diferit de un bărbat în aceeași situație, nu suntem privite la fel atunci când vine vorba despre viața noastră personală sau socială”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doug Emhoff (@douglasemhoff)

El era avocat la DLA Piper, firmă care lucrează pentru companii importante precum Walmart, Comcast, Merck. În perioada în care a cunoscut-o pe Kamala Harris, Doug Emhoff era divorțat, cu doi copii de care avea grijă împreună cu prima sa soție, Kerstin. Cole a terminat Colorado College în may 2017 și lucrează pentru William Morris Endeavor, iar Ella este studentă la Parsons School of Design.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doug Emhoff (@douglasemhoff)

O cină și un mail care avea să le schimbe viața. După întâlnirea aranjată pe care au avut-o, Doug i-a trimis a doua zi un mail scurt în care i-a scris „I’m too old to play games or hide the ball. I really like you, and I want to see if we can make this work / Sunt prea învârstă pentru jocuri, îmi place de tine și aș vrea să văd dacă putem avea o relație care să funcționeze”. Și i-a scris în ce zile se mai pot vedea. Iar în mai puțin de un an, cei doi se căsătoreau la Santa Barbara, într-o ceremonie oficializată de sora mai mică a lui Harris, Maya.

Momala, cel mai important titlu pentru Vice Președintele Americii

Kamala Harris este parte din istoria Americii. Începând de anul viitor va deveni cea mai puternică femeie de peste ocean, mulți văzând-o ca principal candidat pentru democrați în lupta pentru prezidențialele din 2024. Însă, oricât de multe titluri ar fi avut de-a lungul timpului (și a avut – de la procuror general al Californiei, la senator și acum la Vice Președinte), Harris spune că Momala este cel mai important pentru ea:

Ce înseamnă? Un joc de cuvinte pornind de la numele Kamala – care înseamnă lotus. Dar, dacă luăm în considerare și că Emhoff este evreu, putem să îl înțelegem și pornind de la cuvândul idiș „mamaleh” care înseamnă „little mama”. Legătura dintre Harris și cei doi copii al lui Emhoff este una foarte stârnsă – cei doi au fost foarte activi în campania lui Harris și pe scenă atunci când ea și Biden au ținut discursurile din postura de câștigători ai cursei prezidențiale. Însă Harris nu are o relație foarte bună cu cei doi copii ai lui Emhoff, și nici cu fosta lui soție.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kerstin Emhoff (@kemhoff)

Relația lor a distrus multe stereotipuri. Nu doar că vom avea o primă femeie în postura de Vice Președinte al Statelor Unite ale Americii, dar Doug Emhoff va deveni primul care să primească titlul de „Second Dude” sau „Second Gentleman” – nu se știe exact care va fi titulatura pe care o va folosi. De altfel, Emhoff și-a pus viața profesională pe pauză atunci când Harris a fost propusă de Joe Biden pentru postul de Vice Președinte. Și, conform presei de peste ocean, Emhoff este hotărât să o sprijine total pe Harris – anunțând că va renunța la postul său din cadrul firmei de avocatură DLA Piper. Multă lume spune că această decizie vine și pentru a întâmpina orice posibil conflict de interese ce ar putea apărea, având în vedere că firma la care lucra făcea lobby pentru companii precum Walmart, Comcast, Merck. O decizie înțeleaptă dacă ne gândim la ce viitor se pare că i se pregătește lui Harris.

Primul evreu de la Casa Albă. Doug Emhoff a fost foarte implicat în campania prezidențială a lui Biden și Harris. A avut evenimente în toată America și a încercat să mobilizeze lumea să iasă la vot. Iar comunitatea evreilor de peste ocean pare că este foarte încântată că este, în sfârșit, reprezentată. Și nu doar ea – media este cucerită de „Second Dude” / „Second Gentleman”. Publicația The Forward scria „His name? Douglas C. Emhoff, esquire. His game? Loving and supporting California senator and 2020 hopeful Kamala Harris”, într-un articol intitulat „Kamala Harris’ Husband Doug Emhoff Is Our Hot Jewish Dad Crush”.

Doug Emhoff și prietenia cu Chasten Buttigieg

O prietenie născută în culisele evenimentelor din timpul campaniei prezidențiale. Emhoff și soțul lui Pete Buttigieg s-au împrietenit, povestind cum își dădeau mesaje în timpul dezbaterilor la care participau partenerii lor. Cei doi povestesc că este destul de greu ca cineva care nu este implicat în viața politică să înțeleagă și să se adapteze la nebunia care se întâmplă în timpul unei campanii electorale. Și că prietenia lor a fost cea care i-a ajutat să treacă peste acele momente mai ușor:

Se pare că Emhoff și Buttigieg vor lucra împreună și de anul viitor, având în vedere că fostul primar din South Bend, Pete Buttigieg este favorit să facă parte din echipa de guvernare al lui Biden – se spune că este doar o problemă de ce post să i se ofere. Dar Chasten Buttigieg nu este singurul prieten pe care l-a câștigat Emhoff – acesta are o relație foarte apropiată cu Dr. Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a Americii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO