fbpx

Căutare

Share this article

Papa Francisc va sosi în România în mai puțin de 24 de ore. Delegația sa va fi cazată la Hotelul Epoque de lângă Parcul Cișmigiu, singurul hotel din România parte din rețeaua de lux Relais&Chateaux. Chef-ul restaurantului Epoque este Samuel Le Torriellec, care va pregăti vreme de 48 de ore bucatele pentru delegația de Înalți Prelați. Am stat de vorbă cu Diana Popescu, proprietara hotelului, despre pregătirile făcute pentru primirea oaspeților, măsurile de securitate și, nu în ultimul rând, meniul pregătit de Chef Sam pentru oaspeții săi.

Cât de mare este delegația și cine face parte din ea?

Delegația numără 47 de oaspeți de gradul 1, 2 și 3 din delegația papală.

De ce credeti ca a fost ales Epoque pentru a găzdui delegația?

Epoque Hotel Relais & Chateaux este un concept unic în București și s-a evidențiat că singura proprietate al cărei profil corespundea tuturor exigențelor vizitei papale, atât celor legate de estetică, lux și standard de comfort, cât și celor logistice: amplasare, dimensiune, caracteristici de management al securității.

Cum v-ați pregătit?

Pregătirile au durat săptămâni. Începând cu primul contact cu Vaticanul și confirmarea din partea noastră a întregului desfășurător de facilități și cerințe specifice, până la analize și vizite repetate făcute de trimișii papali în locație și pregătirile propriu-zise de primire a delegației. Vizită de două zile presupune accesul total și exclusiv al delegației în hotel, dar și în restaurant, centrul spa și centrul de evenimente.

Diana Popescu, proprietara Hotelului Epoque, în restaurantul hotelului

Ce măsuri de securitate au fost impuse?

Epoque este conceput să ofere un context de maximă securitate și condiții ideale pentru găzduire, check-in și check-out al oaspeților VIP. Amplasarea sa într-un cul-de-sac ultracentral, dimensiunile, regimul de înălțime, numărul de camere, faptul că întreagă paleta de servicii și facilități oferă completă autonomie, toate aceste particularități logistice și de infrastructură au fost luate în calcul. În cazul acestei vizite, măsurile de securitate sunt excepționale și includ verificarea în prealabil a întregii locații, a membrilor staffului, partenerilor și furnizorilor, alcătuirea și pre-aprobarea unui orar special de trafic și de livrări, instalarea de echipamente special proprii și contact permanent cu șeful de Securitate al Vaticanului, cât și cu entitățile de siguranță locale. Practic, Epoque devine în întregime reședința delegației papale pentru 48 ore.

Ce condiții speciale au fost solicitate?

În afară de profilul strict de securitate, nu au fost solicitări extravagante. Delegația va lua prânzul și cina în L’Atelier și va servi feluri vegetariene și preparate locale. În ceea ce privește micul dejun, preferă mic dejun continental și multe fructe.

Cum arată camerele? Care sunt caracteristicile camerelor voastre?

Spațiile noastre de cazare sunt exclusiv de tip apartament, fiecare având zone de living și bedroom separate. Epoque are 45 de apartamente de 6 tipuri și cu suprafețe între 35 și 110 metri pătrați.

Interioarele reprezintă o interpretare contemporană a stilului architectonic Neo-Românesc tipic primei jumătăți a secolului XX, mizând pe atribute naționale.

Încăperile au o personalitate aparte, cu coloane și arcade grațioase care amintesc de seninătatea monastică și în culori nobile și discrete, totul creând o atmosferă de perfectă armonie.

Leit-motivul Epoque, o lacrimă dublă care face parte din reprezentarea tradițională a roții solare, este elemental-semnătură care surprinde, în mod magic, identitatea locului.

Tablourile originale înfățișează momente simbolice și detalii pline de culoare din viață tradițională românească.

Care este meniul pe care îl va pregati Chef Samuel Le Torriellec ?

Meniul conceput de Chef Samuel le Torriellec conține preparate din meniul a la carte, împreună cu câteva adăugiri de specialități tradiționale românești și preparate vegetariene.

Papa Francisc
Chef Sam. Foto: Raduly Laszlo

Care sunt favoritele lui Chef Sam din acest meniu?

Sarmalele traditionale din carne de rață și pui, gătite în crustă de sare,  creveții și calamarii tempura și salata de caracatiță cu baby spanac și roșii cherry.

Ce înseamnă pentru voi faptul că delegația stă la voi?

Cred că este cel mai potrivit context pentru a spune că ne simțim binecuvântați. Succesul și faima sunt de mai multe feluri, însă noi credem că cele mai frumoase reușite sunt cele legate de oameni și momente unice, nu neapărat de cifre și statistici. Epoque a cucerit, de-a lungul anilor, toate distincțiile importante ale industriei, însă momentele de solidaritate în echipă și cele de bucurie ale oaspeților sunt cu adevărat neprețuite. Faptul că delegația papală ne este oaspete este un eveniment extraordinar în sine, dar și absolut minunat pentru fiecare dintre noi, deoarece semnificația acestei experiențe va rămâne cu noi mereu. Probabil fiecare membru al staff-ului se va mândri de acum înainte, spunând “am fost aleși”. Vizită este una istorică pentru România, astfel încât putem spune că am făcut istorie în felul nostru, în oaspitalitatea românească.

Le veți oferi membrilor delegației vreun souvenir?

Le vom oferi un suvenir tradițional și o amintire marca Epoque.

Papa Francisc
Diana Popescu, proprietara Hotelului Epoque

Care este istoria hotelului Epoque, ce premii ați primit de-a lungul timpului?

Deschis în toamna anului 2010, Hotel Epoque este o afacere de familie. Am început prin deschiderea hotelului cu o poziționare luxury boutique și a restaurantului de gastronomie franceză, apoi, în decurs de doi ani, am adăugat și centrul nostru de evenimente, Epoque Events Gallery. Odată ajunși la maturitate, Epoque rămâne, de ani buni liderul segmentului cinci stele boutique, iar în 2018 am primit invitația de a adera la Relais & Châteaux. Hotel Epoque este singurul hotel din România membru al Relais & Châteaux, cea mai prestigioasă asociație de ospitalitate din lume. Proprietățile afiliate Relais & Châteaux se disting prin servicii impecabile, gastronomie excepțională și o abordare expresivă și distinctă a conceptului “art de vivre”.

De ce ați investit în acest business?

Epoque nu putea fi decât un boutique, atât prin prisma conceptului și amplasării privilegiate și  datorită afinității noastre personale cu filosofia boutique. Am crezut în proiect, chiar început în plină criză, mizând pe adresabilitate. Segmentul luxury boutique este unul extrem de stabil din punct de vedere financiar, deoarece clienții cu acest profil sunt foarte loiali experienței boutique și nu își modifică standardele de călătorie.

Care sunt planurile pe termen scurt si mediu?

Suntem un business boutique de cinci stele a cărui filosofie de viață se reflectă în cea de business. Obiectivele noastre strategice și de brand vizează unicitatea experienței de călătorie, gradul de personalizare al serviciilor și menținerea standardelor de excelență care ne-au consacrat. În ceea ce privește obiectivele de business, Epoque a ajuns acum la maturitate, ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider de piață pe segmentul boutique, pe maximizarea RevPar și pe dezvoltarea și diversificarea segmentelor F&B și MICE. De asemenea, ne dorim să valorificăm cât mai mult apartenența la Relais & Chateaux, pentru a deschide cât mai mult Bucureștiul și România către lume, către comunitatea călătorilor boutique care vor necontenit să descopere destinații noi și experiențe autentice.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO