De ce a ales o familie de români care trăia în Anglia să se întoarcă acasă, într-un sat din Mureș. Alexandra Stamate (Ferma emigranți în grădină): „o chemare pentru a lua o gură de aer după ce mi-am ținut mult timp respirația” - Pagina 3 din 3 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Am văzut o postare pe pagina ta de Facebook în care vorbeai despre dificultățile cu care vă confruntați și le cereai oamenilor să susțină țăranul roman. Care sunt cele mai importante greutăți cu care vă confruntați în încercarea voastră de a construi o afacere doar cu produse naturale și sănătoase, fără chimicale, cu multă dragoste și multă dăruire?

Cea mai mare greutate este disfuncționalitatea și, mai ales, faptul că statul nu-i ajută aproape deloc pe micii țărani. Când ești mic, ești călcat în picioare frecvent. 

Alexandra Stamate (Ferma emigranți în grădină): „Bogăția pentru mine înseamnă o grădină plină cu de toate, o livadă cu de toate, plantații cu tufe, o mică afacere și sănătate. Și neapărat să existe iubire în viața mea”

Cum arată viața voastră acum… e mai încărcată decât oricând?

Viață mea acum este mai liberă ca oricând, în ciuda copiilor și a animalelor. Pot să îmi iau o zi liberă oricând și asta îmi oferă libertate maximă. 

Cum vă înțelegeți cu vecinii? Cum v-au primit în sat?

Am aici lângă mine o vecină, pâinea lui Dumnezeu. Deja ne-am integrat după doi ani și jumătate. 

Citește și: Mama care s-a mutat la sat după ce copilul a făcut insuficiență respiratorie din cauza poluării – Raluca Ana Elas: „În natură mi-am dorit să simtă și să crească și copilul meu”

Alexandra, spuneai într-o postare pe grupul de Facebook, Mutat la țară, că „pe vremuri, dacă aveai o vacă, erai bogat! Cred că încă e valabil, dar ne-a parvenit societatea să dorim averi”. Ce înseamnă pentru tine bogăția?

Bogăția pentru mine înseamnă o grădină plină cu de toate, o livadă cu de toate, plantații cu tufe, o mică afacere și sănătate. Și neapărat să existe iubire în viața mea. 

Ferma emigranți în grădină
Câteva dintre produsele de la Ferma emigranți în grădină

Ce vă face fericiți?

Tot ceea ce fac cu plăcere mă face fericită. O bucată de cașcaval, când este în mâinile mele, când o pot plămădi și simți… un caș pe care îl privește razele soarelui… totul e bucurie dacă îți face plăcere. 

Ce ați învățat despre voi în perioada aceasta de când v-ați mutat la țară?

Am învățat cât sunt de capabilă să învăț noi și noi abilități. 

Și ce vă doriți pentru viitor?

Pentru viitor îmi doresc să aduc o schimbare pentru generațiile viitoare. 

Citește continuarea articolului« 1 2 3
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO