După Weinstein, o altă personalitate din showbiz este acuzată de hărţuire sexuală - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Scandalul de la Hollywood, în care este implicat producătorul Harvey Weinstein, acuzat că ar fi hărţuit zeci de femei, a avut un ecou incredibil în mentalul colectiv. Actriţe, şi chiar actori, au declarat ulterior că au trecut prin exprineţe asemănătoare iar hashtag+ul #MeToo, propus de actriţa Alyssa Milano, a declanşat un adevărat fenomen în online, unde vedete şi oameni obişnuiţi şi-au împărtăşit poveştile cutremurătoare. 
Lanţul istorisirilor şocante continuă, de data aceasta acuzat fiind americanul Terry Richardson, fotograful vedetelor, cunoscut pentru regia unor videoclipuri pentru Beyonce („XO”) sau Miley Cyrus (Wrecking Ball”) şi pentru colaborările cu Marc Jacobs, Aldo, Supreme, Tom Ford sau Yves Saint Laurent
Detalii năucitoare privind practicile sale controversate de lucru ce implică „interactiunea cu modelele într-un mod explicit sexual”, după cum scrie The Thelegraph, au fost scoase la iveală de către cei din trustul Condé Nast, care au luat decizia de a-l concedia imediat pe Richardson. „Vă scriu cu privire la o chestiune importantă. Condé Nast doreşte să nu mai lucreze cu fotograful Terry Richardson”, a anunţat vicepreşedintele trustului, James Woolhouse interzicînd celor 143 de publicaţii pe care le deţine – între care GQ, Vanity Fair şi Wired, Vogue şi Glamour – să înceteze orice fel de colaborare cu el.
 
 
Printre acuzaţiile ce îi sunt aduse lui Richardson se numără şi aceea de a fi convins modelele de 19 ani să întreţină acte sexuale cu el în timpul şedinţelor foto. Terry Richardson a recunoascut însă pe jumătate aceste acuzaţii mărturisind că a nu a fost vorba decât de un comportament consensual.
Într-o declaraţie pentru The Telegraph, purtătorul de cuvânt al fotografului a explicat că Richardson este cunoscut pentru realizarea de fotografii cu notă sexuală şi că „toate interacţiunile sale cu subiecţii… s-au petrecut în mod consensual„. 
Astfel de acuzaţii nu sunt o noutate în ceea ce-l priveşte pe Richardson, care încă din 2001 este subiectul unor astfel de zvonuri. Modele şi foste modele precum Coca Rocha, Rie Rasmussen, Jamie Peck şi Charlotte Waters l-au acuzat pe Richardson de comportament sexual inadecvat şi de exploatarea modelelor tinere de sex feminin, iar câteva reviste de modăonline şi bloguri  făceau publice astfel de acuzaţii încă din 2004.
De ce au tăcut cei de la Condé Nast până acum? Nimeni nu ştie, însă e clar că scandalul Harvey Weinstein şi zecile de plângeri făcute împotriva lui Richardson i-au determinat să-i denunţe practicile imorale. 
Deocamdată, nici o revistă cu care a lucrat Richardson nu a comentat în vreun fel faptele, însă cei de la Valentino, spre exemplu, au şters orice referire la numele lui din pagina lor de Instagram.
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO