“M-am mutat în București pentru că m-am îndrăgostit de o româncă”, povestea de dragoste pe care o trăiește în România celebrul cântăreț italian, Alessandro Safina - LIFE.ro
Mergi la conținut

Pe Alessandro Safina îl știm din serialul Clona, cel care acum ceva ani a cucerit România. Iar vocea lui a dominat radiourile din toată lumea datorită piesei “Luna”. Au urmat apoi colaborările cu artiști precum Elton John, Sarah Brightman sau Andrea Bocelli, momente de care își amintește și astăzi cu mare bucurie. Săptămâna aceasta, artistul urcă din nou pe scenă din România, întâi la Cluj (14 februarie) și apoi la București (17 februarie).

M-am întâlnit cu Alessandro să vorbim despre muzică și mai ales despre viața lui din București. Și asta pentru că, solistul, trăiește de mai bine de patru ani în capitala noastră. S-a mutat aici, cucerit fiind de românca Laura Maria, cu care are și un fiu, Christian, născut în 2014.

Râd mult. Vorbesc în italiană unul cu celălalt. Și par fericiți. Iar Alessandro își petrece mai tot timpul pe care îl are aici împreună cu ea și cu Chris, băiețelul lor de 4 ani. Nu sunt căsătoriți, deși Laura spune, mai în glumă, mai în serios, că o să îl ceară la un moment dat. Dar semnarea unor acte nu este importantă pentru ei. Și-au cumpărat de curând și o casă în București. Iar viitorul lor pare să fie o alegere între România și Italia. Deocamdată trăiesc la noi în capitală. Iar povestea de început a relației lor este parcă desprinsă dintr-un film Hollywoodian. O descoperim împreună în câteva momente de lectură.

Am copilărit într-o familie tipic italiană în care totul era despre muzică și fotbal

Alessandro, să începem cu începutul, cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Am copilărit într-o familie în care toată lumea cocheta cu muzica. Bunica mea cânta. Ascultam mereu discurile cu muzica bunicului meu, deși nu l-am cunoscut niciodată. Tata, la rândul său, cânta, având roluri mici în producții muzicale în Florența sau Milano. Mama, la fel. Așa că pe la 6-7 ani știam să cânt deja Rigoletto, Aida sau Trovatore. În cele din urmă, atunci când aveam 9 ani, ai mei au decis să mă trimită la școala de muzică. Ce să mai, am copilărit într-o familie tipic italiană în care totul era despre muzică și fotbal (râde).

De ce operă?

Pentru că nu am avut o altă variantă. Cred că viitorul meu a fost decis de când aveam vreo 6-7 ani. Așa cum îți spunea, de atunci știam că o să ajung să cânt Rigoletto, Aida sau Trovatore.

Dar cum te-ai gândit să combini muzica pop cu cea clasică?

Asta s-a întâmplat mult mai târziu. Cred că prin 1999, atunci când deja cântam la Teatro Massimo di Palermo. Atunci am primit o casetă cu o singură melodie pe care mi s-a propus să o înregistrez. O ascultam non-stop. Și după ce am terminat proiectul pe care îl aveam în Palermo, am zburat la Roma și am intrat pentru prima dată într-un studio de înregistrări. Eram cântăreț profesionist de ani de zile, dar nu fusesem niciodată în așa ceva (râde). La început a fost o senzație ciudată, dar am înregistrat melodia respectivă în maxim o oră și am trimis-o la Universal Music în Franța.

Ce melodie era?

O melodie care a ajuns pe primul meu album (respectiv Insieme A Te)  – “La Sete Di Vivere”.

Dar a existat vreun artist sau vreo trupă pop-rock care să te influențe muzical?

Ascultam muzică clasică și rock – cred că de aici am luat cel mai mult.

Sau cineva pe care să îl consideri un idol?

Eu m-am născut în Siena și acolo trăia un mare bariton, Ettore Bastianini, probabil că numele lui nu ar spune astăzi nimănui nimic. Dar el fost un fel de mit pentru mine atunci. Apoi m-au inspirat tenori celebri italieni precum Franco Corelli sau Beniamino Gigli.

Când eram mic, în casa mea se asculta atât: Rigoletto, Rigoletto, Rigoletto

Dar aveai în copilărie vreo melodie preferată?

Când eram mic, în casa mea se asculta atât: Rigoletto. Rigoletto. Rigoletto. Și poate, Aida sau Trovatore. Apoi, când am crescut, cred că după 18 ani, am început să ascult Genesis. Și, apoi anul ’84 a fost din nou unul important pentru mine – atât U2, cât și Simple Minds au scos albume absolut minunate. După a fost Radiohead.

Ai văzut vreuna dintre aceste trupe în concert?

Nu, niciuna. Nu prea îmi place să merg la concerte, nu prea înțeleg de ce le place oamenilor să stea două ore în picioare, ascultând pe cineva care cântă pe scenă (râde).

Fără talent … este greu să transformi un Fiat într-un Ferrari

Cât de greu este să fii Alessandro Safina? Cât de mult trebuie să muncești?

Acum sunt puțin cam leneș, dar când eram tânăr munceam foarte mult. Trebuie să fii foarte motivat. Și să ai foarte multă răbdare. Fără asta, este imposibil. Și apoi, ai nevoie de acel dar genetic, de talent, fără asta … e greu să transformi un Fiat într-un Ferrari (râde).

Dar acum unde exersați?

Acolo unde nu mă poate asculta nimeni. Dar în niciun caz în duș (râde).

Apropo de asta … cum este Alessandro Safina acasă?

Un dezastru. Vorbesc foarte mult (râde), iar, atunci când am concerte, sunt un pic nervos. Altfel, îmi petrec mai tot timpul alături de copilul meu.

Povestește-mi mai mult despre familia ta …

M-am mutat în București pentru că m-am îndrăgostit de o româncă … s-a întâmplat tragedia (râde). Și datorită relație pe care o am cu Laura, m-am mutat aici, acum vreo 4 ani. Apoi, s-a născut Chris.

Alessandro împreună cu fiul său, Christian

 

Cum v-ați cunoscut?

După un concert pe care l-am avut în București.

Laura ne-a povestit mai multe despre cum s-au cunoscut cei doi

„Relația noastră a început foarte frumos. Niciunul dintre noi nu s-a gândit că se va întâmpla asta, dar m-a cucerit cu simțul umorului. Atunci când eram în facultate, o prietenă m-a invitat să mergem la concertul lui. Era prima dată când venea în România. Eu nici măcar nu știam cine era (râde). Dar, am ajuns la concert. Aveam bilete prin spatele sălii și cumva după prima piesă, am ajuns în primul rând. Eram complet fascinată de emoția pe care o transmitea. Iar la sfârșitul concertului, mi-am dorit foarte tare o poză cu el. Dar nu aveam bilete de genul meet and greet, așa că nu m-au lăsat. Și de supărare, am zis atunci în glumă “nu vrea să facă poză cu mine, lasă că o să avem un copil împreună”. O vorbă aruncată pe care am uitat-o complet. Dar, după câțiva ani s-a ivit ocazia să ne cunoaștem și să rămânem împreună”.

 

Acum aici, în București, este casa mea pentru că aici este familia mea, aici este Chris

Stai aici de 4 ani, ai învățat ceva în limba română?

Înțeleg cât de cât. Știu câteva cuvinte, dar nu foarte bine. Problema este că toată lumea vorbește cu mine în italiană, nu am când să învăț (râde).

Dar îți place aici?

Da, da … Bucureștiul este un oraș foarte frumos.

Cine a convins pe cine să vă mutați aici?

Cred că a fost contabilul meu cel care a făcut-o … e mai ieftin (râde). Glumesc, acum stăm aici mai ales datorită lui Cristi. Am cumpărat deja o casă aici. Dar vom decide dacă stăm aici sau în Italia. M-am mutat de atâtea ori în viața mea, că aș vrea să nu mai fac asta atât de des.

Nu există o altă variantă pentru voi?

România sau Italia. Deși am stat destul acolo … acum este o altă experiență.

Dar cât de mult stai acasă și cât ești pe drum?

Hmmm … depinde, atunci când sunt în turneu, nu prea am timp pentru nimic. Și de obicei, există măcar un turneu mare, așa că două luni sunt sigur pe drum.

Ce muzică se ascultă în casa voastră?

Dacă alege Laura … muzică nu e prea bună (râde). Noroc că mai cânt eu prin casă, mai ales pentru cel mic.

Și cel mic?

Youtube. Îl lași cu tableta în mână și l-ai pierdut (râde)

Dar unde este locul pe care îl numești acasă?

Acum aici, în București, este casa mea pentru că aici este familia mea.

Alessandro, am ajuns la finalul întâlnirii noastre, însă, înainte să plec, povestește-mi puțin despre concertul de pe 17 februarie de la București. La ce să ne așteptăm?

Având în vedere că o să fie în preajma lui Valentine’s Day, o să fie foarte multe melodii de dragoste. În plus, o să cânt împreună cu nu mai puțin de 55 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Simfonice București. La fel de spectaculos o să fie și la Cluj.


Dacă vreți să îl vedeți pe Alessandru Safina, biletele pentru cele două concerte “Canzoni D’Amore” pot fi achiziționate din rețeaua Eventim: București (17 februarie, Sala Palatului) și Cluj (mâine, 14 februarie, Sala Polivalentă). În plus, fanii pot beneficia de o oferta speciala de Valentine`s Day pe Eventim.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora