Morgan Freeman, cel mai nou caz de abatere sexuală de la Hollywood - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În urmă cu două zile, CNN publica un material privind acuzaţiile pe care mai multe femei i le aduc actorului american Morgan Freeman vizavi de un presupus comportament indecent. În urma investigaţiei făcute de jurnaliştii celebrului post de telezviziune american, opt femei au mărturisit că au fost victimele agresiunilor sexuale la care le-a supus renumitul actor şi producător. Printre acestea, se numără o asistentă de producţie care susţine că, pe vremea când lucra alături de Freeam, la comedia „Going In Style”, a fost hărţuită în mod constat, actorul atingând-o fără permisiunea ei şi făcând comentarii vizavi de vestimentaţia şi silueta ei. La fel mărturiseşte şi altă femeie ce a făcut parte din echipa de producţie a filmului „Now You See Me” (2012), spunând că actorul „făcea comentarii despre corpurile noastre”, dar şi o alta care declară că Freeman „tot încerca să îmi ridice fusta şi mă întreba dacă port lenjerie intimă”.

Dacă actorul – cel mai nou caz de abatere sexuală de la Hollywood după ce acuzaţiile aduse producătorului Harvey Weinstein au condus la apariţia unor campanii precum #MeToo – nu a reacţionat public imediat după publicarea investigaţiei, acesta şi-a exprimat de curând scuzele pentru „oricine s-a simţit incomod sau nerespectat”.

Oricine mă cunoşate sau a lucrat cu mine, ştie că nu sunt cineva care ar ofensa intenţionat sau ar face pe cineva să se simtă stânjenit. Faptul că femeile se simt inconfortabil în preajma mea nu a fost niciodată intenţia mea„, a spus actorul în vârstă de 80 de ani într-o declaraţie.

 

Până una alta, Sindicatul actorilor americani (SAG) a anunţat că reconsideră premiul pentru întreaga carieră acordat lui Morgan Freeman (recompesnat, printre altele, cu Oscar pentru rolul său din „Million Dollar Baby”, 2004). „Orice acuzat are dreptul să se apere, însă este punctul de plecare pentru noi să credem vocile curajoase care au semnalat incidente de hărţuire”, susţin reprezentanţii SAG care consideră acuzaţiile ca find „devastatoare” şi „în contradicţie cu toţi paşii pe care îi facem să asigurăm un mediu sigur de lucru pentru profesioniştii din industrie”. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO