Căutare

Share this article

Într-o vizită de lucru a cancelarului german Angela Merkel la Ankara, aceasta la îndemnat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să susţină libertatea de exprimare şi libertatea presei, după cum relatează Reuters citat de news.ro.

Libertatea presei ar trebui să fie un drept absolut într-o societate democratică. „În timpul tentativei de puci, am văzut cum a apărat poporul turc democraţia şi regulile democratice în Turcia”, a spus Merkel, referindu-se la tentativa de lovitură de stat din iulie, mai relatează news.ro. „Exact de aceea, în acest moment decisiv, este important ca libertatea de exprimare să fie respectată, iar în legătură cu acest lucru am discutat despre libertatea presei”, a mai declarat ea, alături de Erdogan.

Declaraţia Angelei Merkel vine într-un moment foarte important pentru ideea de democraţie a unui stat, iar pentru noi, românii, poate fi o încurajare în aceste zile. Nu mai devreme de ieri, Ministrul de Interne, Carmen Dan a făcut o declaraţie prin care pare că subminează puterea libertăţii de exprimare:

Actiunile de protest de ieri au fost promovate pe retelele de socializare, mai ales pe pagina Coruptia Ucide. Cu aceasta ocazie, am remarcat implicarea unor persoane publice care au sustinut aceste proiecte: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Nicusor Dan, CAtalin Tolontan Lucian Mandruta, Clotilde Armand, Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Emilia Sarcan”, a declarat Carmen Dan în cadrul conferinţei de presă din data de 2 februarie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO