Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari - LIFE.ro
Mergi la conținut

Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari

Share this article

Ochii mari sunt sexy și seducători, iar un machiaj potrivit ți-i poate scoate și mai mult în evidență. Există câteva trucuri de machiaj pentru ochi mai mari cu efect garantat.

Dacă vrei să îți evidențiezi ochii cu ajutorul machiajului, este important să îți acoperi cearcănele, să te pensezi corect, să folosești mascara și să te “împrietenești” cu cleștele pentru arcuirea genelor.

Iată cele mai eficiente trucuri de machiaj pentru ochi mai mari:

Folosește anticearcan

Liniile vineții de sub ochi atrag atenția în mod negativ, așa că un anticearcan bun ar putea rezolva problema. Scăpă de cearcănele nedorite folosind un concealer de calitate: acesta va ilumina întreaga zonă a ochilor și va atrage atenția asupra genelor negre și lungi. Alege o nuanță care este un pic mai deschisă decât pielea ta. Aplică concealerul și pe pleoape.

Arcuiește genele și folosește mascara

Genele nu trebuie ignorate atunci când încercam să punem ochii în evidență cu ajutorul machiajului. Folosește un clește profesional pentru gene pentru a le arcui – acest lucru va face cu siguranță diferența. Specialiștii în machiaj susțin că dacă genele noastre sunt drepte, nu arcuite, acestea umbresc întreaga zonă a ochilor.

Niciun machiaj nu este complet fără mascara. Alege o mascara care să îți facă genele mai voluminoase.

Genele și sprâncenele nu trebuie ignorate atunci când vrei să pui ochii în evidență

Aranjează-ți sprâncenele

Forma sprâncenelor este extrem de importantă atunci când vine vorba de fizionomie. Când te pensezi, păstrează forma naturală a sprâncenelor tale. A trecut moda sprâncenelor subțiri și super arcuite. Spâncenele groase, îndrăznețe și frumos îngrijite pun ochii în valoare.

Folosește farduri în nuanțe neutre sau deschise

Aplică culori mai deschise în zonele pe care vrei să le evidențiezi și culori mai închise pe zonele asupra cărora nu vrei să atragi atenția. Dacă aplici un fard deschis pe mijlocul pleoapei, vei reuși să obții mult doritul efect de ochi mai mari. Nu contează dacă fardul este mat sau strălucitor, important este să fie într-o nuanță mai deschisă.

Conturează marginea pleoapei de sus, pe interior

Folosește un creion negru pentru a trasa această linie, pe interiorul pleoapei superioare. Este un pas foarte important: face genele să pară mai voluminoase și ochii mai mari.

Nu exagera cu creionul de ochi

Când vine vorba de trucuri de machiaj pentru ochi mai mari, creionul poate face diferența.  Atunci când vrei să trasezi linia de interior a ochilor, ai grijă să o faci cât mai în exterior. Folosește o pensulă pentru un efect mai difuz. În ceea ce privește pleoapele, trasează linia cât mai aproape de gene. Poți începe cu o linie subțire pe care o poți îngroșa către exterior.

Folosește un iluminator sau un fard strălucitor pentru colțul din interior

Acest truc îți va face machiajul un pic mai special și îți va oferi un look fresh.

Conturează arcada

Specialiștii recomandă să conturezi zona de deasupra pleoapelor, pentru un efect de ochi mai mari. Folosește pentru arcadă un fard mat de culoare maro.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora