Căutare

Share this article

În categoria cărți pentru antreprenori, majoritatea editurilor scot anual un număr de best-seller-uri traduse în română, după marii autori care prezintă succesul în afaceri ca la carte.

Afacerile au suișuri și coborâșuri, iar o invenție întâmplătoare poate transforma o întreagă industrie, dacă nu o lume întreagă. De aceea, din experiențele celorlalți, fie pozitive, fie negative, antreprenorii încearcă să tragă învățăminte de ani de zile. Asta deoarece a naviga prin lumea afacerilor poate fi destul de intimidant pentru cineva la început de drum. Din fericire, cei care au trecut prin încercările antreprenoriale și-au expus experiențele în cărți. Așa a apărut un top al celor mai bune cărți pentru antreprenori, realizat de bigthink.com.

The One Device: Istoria secretă a iPhone-ului

Nici un alt produs al memoriei recente nu a fost așa aclamat și cunoscut precum iPhone-ul. Un amestec de strălucire în afaceri, marketing stelari și echipe de ingineri de geniu, au făcut posibil acest lucru, sub tutela lui Steve Jobs. Brian Merchant descrie în cartea sa creația iPhone-ului. El face săpături pe toate canalele literare și compune o poveste fabuloasă ce nu lasă pe dinafară nici săpăturile din mine, și nici condițiile de lucru din fabricile din China. Intervievează sute de oameni care au lucrat la dezvoltarea acestui device și reușește în cartea sa să risipească mitul geniului ce-l înconjura pe Steve Jobs. O carte ce merită citită de oricine, nu doar de antreprenori.

The Innovators Dilemma: Când noile tehnologii duc la eșecul marilor firme

Astăzi, ideea tehnologiei disturbatoare este cunoscută în orice casă. Clayton Christensen a prezentat pentru prima dată această idee într-un articol publicat în Harvard Business Review, intitulat „Tehnologia perturbatoare: prinzând valul”. Acest articol a fost urmat de lucrarea pe care azi o știm sub numele de „Dilema Inovatorului”.

Christensen și-a propus să înțeleagă de ce unele firme puternice precum Xerox sau General Electric și-au pierdut statutul de lider în domeniu. Răspunsul său s-a dovedit a fi tehnologia perturbatoare și consecințele sale neintenționate pentru puterea de a rămâne în afaceri.

50 de invenții ce a modelat economia modernă

Această carte împachetează o sumă incredibilă de fapte legate de invenții care au schimbat lumea.

Tim Harford scrie despre invenții, analizate din unghiuri diferite, ca de pilda, fundalul economic, politic, cultural și istoric din spatele fiecărui dispozitiv.

Aceste mașinării și invenții diferite fac parte dintr-o istorie comună și mai largă a civilizației omenirii.


Citește și: 7 obiceiuri pe care ar trebuie să le înveţi de la antreprenorii de succes


Built to Last: Succesful Habits of a Visionary Companies

James C. Collins și Jerry I. Porras Încearcă să înțeleagă termenul de companii vizionare. Acestea sunt companiile care se află în vârful industriei din care fac parte. Unul dintre punctele lor cheie este acela că o companie vizionară este o organizație de mare succes, ce devine ulterior o instituție. Leaderii vin și pleacă, dar sistemul trebuie să supraviețuiască. Toate produsele vor deveni în cele din urmă învechite, iar piețele ar putea dispărea. În cartea lor autorii încearcă să explice sarcina și responsabilitatea covârșitoare de a crea și a face să funcționeze o organizație de asemenea dimensiune. Collins și Porras fac o trecere în revistă a companiilor care s-au confruntat cu această mare provocare și care au descoperit viziunea în procesul lor.

Losing my Virginity: Cum am supraviețuit, m-am distrat și am făcut avere conducând afacerea în stilul meu

Richard Branson este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai vremurilor noastre. Este o carte excelentă ce spune povestea lui, scrisă chiar de el. Branson a renunțat la facultate și a sărit direct în lumea afacerilor.

Autobiografia lui Branson este o poveste de business inspirațională care pleacă de la un brand Virgin.

În categoria cărți pentru antreprenori, mai poți nota: Founder’s Dilemma, The E-Myth, Deep Work: Rules for Focused Succes sau The Lean Startup. Multe dintre ele pot fi găsite la Librăriile Cărturești, sau pot fi comandate de pe Amazon.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO