10 cele mai bune filme romantice pentru o noapte perfectă de întâlnire - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 cele mai bune filme romantice pentru o noapte perfectă de întâlnire

Iată care sunt recomandările noastre pentru cele mai bune filme romantice pe care să le vezi cu persoana ta specială
Share this article

Vrei să ai o seară de întâlnire romantică, în confortul casei tale? Atunci o seară de film va fi opțiunea perfectă. Tot ce ai nevoie sunt niște filmeromantice bune și gustări. Iată care sunt recomandările noastre pentru cele mai bune filme romantice pe care să le vezi cu persoana ta specială. Fie că sunteți în căutarea a ceva clasic sau a ceva nou, noi v-am pregătit. Așadar, îmbrățișați-vă cu persoana iubită și bucurați-vă de o noapte de dragoste cinematografică!

Fie că vreți să vă puneți într-o dispoziție plăcută sau doar doriți câteva recomandări bune despre ce film ar fi cel mai potrivit; acest articol vă va oferi totul! Nu există un singur tip de film pe care fiecare persoană trebuie să îl vadă atunci când pleacă în următoarea aventură de cuplu, deoarece fiecare are gusturi diferite, precum și preferințe diferite, de la perioada de timp până la conținut – la urma urmei nici două relații nu se comportă la fel, așa că de ce ar trebui să existe două întâlniri?

*Filmele nu sunt sortate într-o anumită ordine.

1. ‘Sleepless in Seattle’ (1993)  

Aflat pe locul 87 pe lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de comedii romantice americane din toate timpurile, „Sleepless in Seattle” spune povestea lui Sam Baldwin (Tom Hanks), recent văduv, care își comunică singurătatea sunând în mod repetat la un talk-show radiofonic dedicat celor aflați în căutarea iubirii adevărate. Când aude vocea unei femei care descrie versiunea ei de partener romantic perfect, Sam o contactează prin intermediul emisiunii și descoperă că aceasta este noua profesoară a fiului său Jonah (Ross Malinger), Miss Duritz (Meg Ryan).  

2. „The Notebook” (2004)

Acest film este despre o poveste de dragoste de lungă durată între doi tineri îndrăgostiți, Allie Hamilton și Noah Calhoun, care se întâlnesc pe când erau copii într-o tabără de vară. Relația a fost construită de prietenia lor care a început când erau în ultimul an la Universitatea Duke. Ei se reîntâlnesc după ce timpul a trecut, dar părinții bogați ai lui Allie îl dezaprobă pe săracul Noah – având în vedere că acesta plănuiește să o ceară pe Allie în căsătorie după ce termină facultatea. Toate acestea o motivează pe Allie să se îndepărteze de el și să își regândească planurile de viitor pentru ea însăși, fără să cedeze în fața a ceea ce își doresc alții pentru viața ei.

3. ‘Ghost’ (1990) 

O dramă romantică supranaturală, „Ghost” spune povestea lui Sam Wheat (Patrick Swayze), un tânăr bancher din New York care se îndrăgostește profund de Molly Jensen (Demi Moore). Ei sunt perfecți împreună, dar în ziua în care plănuiesc să se căsătorească, el este ucis.

Călătoria lor romantică nu are un final fericit – cel puțin nu la început, deoarece Sam nu îi poate lăsa singuri pe Molly și pe cel mai bun prieten al său, Carl (Tony Goldwyn). El va face orice este nevoie pentru a o proteja de bărbatul care l-a ucis. Poate Sam să o salveze pe Molly?

4. „O plimbare de neuitat” (2002)

Este o adaptare a unui roman scris de Nicholas Sparks. Este povestea a doi opuși – popularul și arogantul Jamie și Landon Carter, un elev nou la liceu și un singuratic timid. Din punctul nostru de vedere, este un film excelent, care te face să râzi, dar care îți atinge și inima atunci când arată cât de dificilă poate fi viața uneori chiar și atunci când ești îndrăgostit. După părerea mea, nu are ceva unic sau excepțional care să îl facă diferit de majoritatea celorlalte povești de dragoste, dar, în general, au făcut o treabă bună cu acest film.

5. „The Bridges of Madison County” (1995) 

O dramă romantică bazată pe un roman din 1992 al lui Robert James Waller despre doi oameni care au o relație extraconjugală, care a fost transformată în film de Clint Eastwood, „The Bridges of Madison County” spune povestea Francescăi Johnson (Meryl Streep), o femeie care trăiește într-o fermă în Iowa, împreună cu soțul și cei doi copii. Acțiunea se desfășoară în anul 1965. În acel an, Francesca îl întâlnește pe Robert Kincaid (Clint Eastwood), fotograf al Național Geographic, care sosește în comitatul Madison cu scopul de a fotografia podurile istorice acoperite din zonă. În timp ce familia Francescăi era plecată într-o scurtă călătorie, cei doi au o aventură intensă pe parcursul a patru zile. Deși relația lor romantică este scurtă, aceasta le va schimba viețile pentru totdeauna.

6. ‘Before Sunrise’ (1995) 

O dramă romantică și un film romantic pentru cupluri , Before Sunrise spune povestea lui Jesse (Ethan Hawke), un turist american care vizitează Viena și care petrece o noapte romantică cu Céline (Julie Delpy), o studentă franceză la filosofie care se întoarce acasă de la școală. Urmează o conversație între cei doi tineri despre dragoste, viață, familie și prietenie, pe măsură ce află mai multe unul despre celălalt în timpul unei excursii de o zi în Viena.

7. ‘Atonement’ (2007)

O dramă romantică regizată de Joe Wright, „Atonement” spune povestea lui Cecilia Tallis (Keira Knightley) și Robbie Turner (James McAvoy) care se îndrăgostesc în copilărie. Dar tatăl perfecționist al Ceciliei dezaprobă relația lor romantică și îi interzice Ceciliei să se vadă cu el. Când aceasta devine mai mare, ei se întâlnesc din nou și reaprind focul romantic înainte ca sora ei, Briony (Saoirse Ronan), să facă o acuzație falsă care îi costă șansa lor la fericire.

8. ‘Titanic’ (1997)

Acest film se bazează pe scufundarea vasului RMS Titanic în 1912 și despre o femeie din clasa superioară pe nume Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) care se urcă la bordul vasului care pleacă spre America, cu intenția de a se căsători pentru bani, după ce este părăsită la altar de logodnicul ei. În cele din urmă se îndrăgostește de un artist sărac de sub punte, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care încearcă să o ajute să se despartă de mama ei, Ruth Dewitt Bukater, care o controlează. Un film de neratat pentru orice fan al filmelor de dragoste adevărată!

9. „Only You” (1994)

O comedie romantică despre doi îndrăgostiți care nu s-au întâlnit niciodată, dar care sunt destinați să fie împreună pentru totdeauna, „Only You” spune povestea lui Carol (Marisa Tomei), o femeie care vrea să meargă mai departe cu viața ei romantică, dar nu reușește să scape de amintirea fostului ei iubit. Ea este consolată cu viața prezentă, până când îl întâlnește pe Robert (Robert Downey Jr.), un brutar italo-american și, brusc, totul se schimbă pentru ea.

10. ‘The Scarlet Letter’ (1995) 

O dramă romantică bazată pe romanul lui Nathaniel Hawthorne, „The Scarlet Letter” spune povestea lui Hester Prynne (Demi Moore), o femeie care este condamnată pe nedrept să poarte o literă stacojie „A” pentru adulter. Pentru relația ei romantică cu Arthur Dimmesdale (Gary Oldman), cei doi sunt despărțiți și trebuie să lupte pentru a fi din nou împreună. De asemenea, ei vor trebui să lupte împotriva șanselor care le sunt potrivnice, deoarece pedeapsa este strictă în Bostonul puritan.

Citește și: Cele mai bune filme romantice de pe Netflix în acest moment

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora