10 destinații ieftine, de vacanță în România - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 destinații ieftine, de vacanță în România

Share this article

Dacă nu dispui de un buget mare pentru vacanță, nu trebuie să disperi. În România ai la dispoziție un număr impresionant de destinații, unele mai puțin aglomerate decât altele, unde te poți relaxa, uitând de agitația orașului. Mai jos sunt câteva dintre ele.

Colibița

Colibița se află pe Valea Bistriței, în apropiere de Munții Călimani și Bârgău, la o altitudine de 900 de metri. Este un loc unic la noi în țară datorită calității aerului.

Citește și: Vacanța în Alpi: opt idei grozave pentru vară

În această localitate este cea mai mare concentrație de ozon din România, respectiv 90 mcg/m3, cu aproape 20 peste media națională. Pe lângă aerul curat te poți relaxa pe plajă, pe malul lacului.

Trans Rarăul

Dacă îți place să explorezi țara cu mașina sau pe două roți, Trans Rarăul poate fi destinația potrivită pentru o vacanță ieftină.

Șoseaua are 28 de kilometri și pornește din localitatea Pojorâta și ajunge până la o altitudine de 1.400 de metri. Pe traseu poți vedea vechea cabană Rarău, Schitul Rarău și monumentul natural Pietrele Doamnei.

Te poți opri din loc în loc pentru a lua o gustare sau pentru a admira peisajele spectaculoase. Față de Transfăgărășan și Transalpina, Trans Rarău este mult mai puțin aglomerat.

Citește și: Vacanța la Dolomiți: ce trebuie să vizitezi, ce trebuie să eviți și unde să mănânci

Piatra Craiului

Piatra Craiului este ideală dacă dorești să îți încarci bateriile la munte. Explorează răcoarea și verdele muntelui prin traseele marcate. Nu uita bocancii, șapca și crema de protecție solară.

Satul Peștera

Satul Peștera se află lângă zona Moeciu și este o zonă ideală pentru a te bucura de liniște. De asemenea, poți explora locurile cu mașina, pe bicicletă sau pe jos.

Transalpina

Transalpina poate fi o altă destinație deosebită dacă ai un stil de viață activ. Leagă satul Novaci din județul Gorj de localitatea Sebeș din județul Alba.

Poți ajunge cu un autobuz în Sebeș, iar de aici să explorezi zona pe două roți. Dacă ajungi prin zonă poți vizita Cheile Oltețului și Peștera Polovragi.

Băile Herculane

Odată ajuns la Băile Herculane, ai la dispoziție mai multe trasee de drumeție. Bucatele locale, băile cu apele termale și plimbările în natură sunt doar câteva dintre atracțiile zonei.

Cazarea pornește de la 10-15 lei pe noapte în camping și poate ajunge la 80 lei pe noapte la pensiune sau chiar mai mult.

Durău

Zona Durăului este una dintre cele mai frumoase din țară. De fapt, ești la câțiva pași de Munții Ceahlău.

Venind aici te poți bucura de peisaje spectaculoase, trasee de drumeție, mâncare tradițional moldovenească și oameni primitori. În apropiere, poți vedea cascada Duruitoarea, lacul Bicaz și mănăstiri.

Soveja

Dacă vrei să te bucuri de aer curat, află că stațiunea Soveja este una dintre zonele cu aerul cel mai pur din Europa.

Alegând Soveja, eviți agitația marilor stațiuni și te poți bucura de timp petrecut în tihnă. Poți vizita Mausoleul Eroilor și situl arheologic.

Băile Olănești

Stațiunea Băile Olănești este cunoscută drept o stațiune pentru tratamente cu apă termală. Deși te poți bucura și de acest lucru, astăzi zona este căutată tot mai mult pentru traseele turistice, cascada Olănești, Cheile, peștera Sfântul Antonie sau schitul Iezer.

Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre minunile naturii. Are peste 5000 de specii de animale și plante și adăpostește temporar aproximativ 300 de specii de păsări migratoare.

Citește și: Vacanța la Marea Neagră: 10 locuri pe care să le vizitezi

Dacă ești pasionat de pescuit poate fi alegerea potrivită pentru tine. De asemenea, delta oferă numeroase atracții turistice printre care Centrul Muzeal Eco-Turistic din Tulcea, Muzeul de Istorie și Arheologie, Cetățile Enisala și Aegyssus, Moscheea din Babadag, Capul Doloșman, singura faleză stâncoasă de pe litoral și multe altele.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora