10 locuri mai puțin cunoscute din Spania pentru o altfel de vacanță - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 locuri mai puțin cunoscute din Spania pentru o altfel de vacanță

10 locuri mai puțin cunoscute din Spania, ce semnalează deopotrivă prin frumusețea lor naturală, patrimoniu istoric și oportunități de petrecere a timpului liber.
Share this article

Spania este cunoscută în întreaga lume pentru plajele frumoase, cultura bogată și arhitectura impresionantă. Cu toate acestea, există și destinații mai puțin cunoscute care merită să fie explorate pentru o experiență autentică și diferită. În acest articol, ne propunem să vă prezentăm 10 locuri mai puțin cunoscute din Spania, ce semnalează deopotrivă prin frumusețea lor naturală, patrimoniu istoric și oportunități de petrecere a timpului liber.

Cadaqués

Situat în Catalonia, în nord-estul Spaniei, Cadaqués este un oraș pitoresc de coastă, cunoscut pentru casele sale albe și străzile înguste pietruite.

Orașul este înconjurat de munți, inclusiv Masivul Cap de Creus, care oferă priveliști spectaculoase asupra mării Mediterane. Este un loc fermecător, în care te poți plimba relaxat prin labirintul de străduțe, în timp ce admiri arhitectura tradițională catalană.

Unul dintre punctele de atracție principale ale Cadaqués este Muzeul Salvador Dalí, care găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale celebrului artist. Dalí a locuit și a lucrat aici timp de mulți ani, atrăgând și alți artiști și intelectuali în orașul său de reședință. Casa Museu Salvador Dalí este o altă atracție turistică populară, oferind vizitatorilor o privire în lumea excentrică a artistului.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Cadaqués

Cadaqués este, de asemenea, cunoscut pentru frumusețea plajelor sale. Plaja principală, Platja Gran, este o plajă de nisip fin, cu ape cristaline, potrivită pentru relaxare și înot.

Gastronomia este un alt aspect important în Cadaqués. Orașul este renumit pentru fructele de mare proaspete și bucătăria mediteraneană rafinată. Există o multitudine de restaurante și taverne, care servesc specialități locale, cum ar fi calamarul umplut cu fasole sau ceaiul de plante aromatice. Nu ai cum să pleci din Cadaqués fără sa încerci „Suquet de Peix”, un tip de tocăniță de peşte specifică zonei.

Cu toate că este un oraș mic, Cadaqués oferă o gamă variată de activități și evenimente culturale, cum ar fi festivalul anual de muzică și teatru sau ceremonia tradițională de las coques – fabricarea și consumarea prăjiturilor tradiționale.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania: Ronda

Ronda este o localitate situată în provincia Málaga, Andaluzia, Spania. Este faimoasă pentru peisajele spectaculoase și pentru podul Puente Nuevo, o construcție emblematică care împarte orașul în două părți, legând vechiul centru istoric de partea de vest a râului.

Ronda are o istorie bogată, cu rădăcini în perioada romană și maură. Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa mozarabică și influența arabă, cu case albe și străzi înguste și labirintice.

Principalele atracții turistice din Ronda includ Plaza de Toros, care este una dintre cele mai vechi din Spania și locul unde se țin celebrele coride; biserica Santa Maria la Mayor, cu o fațadă gotică impresionantă; și Palatul Mondragon, care adăpostește un muzeu al orașului.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Ronda

Pe lângă atracțiile culturale, Ronda este renumită pentru frumusețea peisajelor naturale din împrejurimi. Cele mai populare zone sunt Parcul Natural Sierra de Grazalema și Parcul Natural Los Alcornocales, unde vizitatorii pot explora pe jos sau cu bicicleta trasee montane și pot admira cascadele și flora și fauna bogată.

Ronda este, de asemenea, cunoscută pentru gastronomia sa delicioasă, cu specialități locale cum ar fi tapas, jamon (șuncă) și vinurile regionale. Există numeroase restaurante și taverne în centrul orașului, unde vizitatorii pot savura aceste mâncăruri autentice spaniole.

Albarracín

Albarracín este un mic oraș istoric situat în provincia Teruel din regiunea Aragón, în Spania. Orașul este amplasat pe o colină și înconjurat de un peisaj muntos impresionant, oferind o priveliște pitorească și unică.

Albarracín este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, cu un farmec medieval păstrat în mare măsură. Este cunoscut în special pentru străzile sale înguste și pavate, casele de piatră, casele colorate și fațadele ornate, care reflectă arhitectura tradițională spaniolă.

Printre cele mai importante atracții din Albarracín se numără Catedrala Salvador, care datează din secolul XVI și combină elemente gotice și renascentiste. Turnul acestei catedrale, cunoscut sub numele de Torre del Andador, oferă o vedere panoramică spectaculoasă asupra orașului și a împrejurimilor.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Albarracín

O altă atracție notabilă este Castelul de la Albarracín, care se ridică în vârful orașului. Această fortăreață medievală impresionantă servea în trecut ca apărare strategică pentru regiune și oferă și ea o priveliște minunată asupra orașului și a împrejurimilor.

În plus, Albarracín găzduiește numeroase muzee și galerii de artă, care expun opere de artă contemporană și artefacte istorice. De asemenea, orașul este recunoscut pentru festivalurile și târgurile sale pitorești, unde se pot admira dansurile tradiționale și se pot încerca mâncărurile locale.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania: Cangas de Onís

Cangas de Onís este un oraș mic situat în provincia Asturias din nordul Spaniei. Cunoscut ca fiind „porțile Parcului Național Picos de Europa”, Cangas de Onís este un punct de plecare popular pentru explorarea frumuseților naturale ale regiunii.

Orașul este situat pe malurile râului Sella și este faimos pentru frumusețea sa pitorească, cu peisaje montane impresionante, păduri luxuriante și cascade.

Cangas de Onís are o istorie bogată și este considerat unul dintre cele mai vechi orașe din Spania. A fost capitala regatului asturian în secolul al VIII-lea și a fost un centru important în timpul Reconquistei, perioadă în care creștinii spanioli au luptat împotriva ocupării musulmane din Peninsula Iberică.

Unul dintre cele mai faimoase monumente din oraș este Podul Roman, cunoscut și sub numele de „Podul Sf. Elena”. Acest pod vechi de peste șapte secole a fost construit în secolul al XIII-lea și este un simbol emblematic al orașului.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Cangas de Onís

În Cangas de Onís veți găsi, de asemenea, Basilica de Nuestra Señora de Covadonga, un important sanctuar catolic construit în secolul al XIX-lea. Acesta este locul de odihnă final al lui Pelayo, fondatorul regatului asturian, și este un important centru de pelerinaj.

În plus, Cangas de Onís este faimos pentru gastronomia sa, cu o varietate de restaurante care servesc preparate tradiționale asturiene, cum ar fi fabada (un tip de tocăniță de fasole), cabrales (un tip de brânză de oi) și cidru natural.

Cazorla

Cazorla este o localitate situată în provincia Jaén din regiunea Andaluzia, Spania. Se află într-un cadru natural impresionant, înconjurată de munți și afluenții râului Guadalquivir.

O atracție turistică importantă din Cazorla este Parcul Natural Cazorla, Segura y Las Villas, care este cea mai mare rezervație naturală din Spania și este declarată rezervație a biosferei de către UNESCO. Aici puteți găsi o varietate mare de plante și animale sălbatice, inclusiv cerbi, capre montane și șoimi imperiali.

În Cazorla se află și Castillo de la Iruela, o fortăreață medievală situată pe o colină, oferind o panoramă frumoasă asupra orașului și împrejurimilor sale. O altă atracție turistică este și Muzeul Păpădiilor, unde puteți afla mai multe despre procesul de fabricare a uleiului de măsline, care este producția principală a regiunii.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Cazorla

În ceea ce privește gastronomia, Cazorla este cunoscută pentru preparatele sale tradiționale, inclusiv carnea de vânat și uleiul de măsline extra virgin. Garajonay National Park: Acest parc național situat pe insula La Gomera, în arhipelagul Canare, este un loc remarcabil pentru iubitorii de natură. Descoperă pădurile de munte de laur, râurile și traseele de drumeții și savurează priveliștea panoramică de pe Vârful Garajonay.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania: Trujillo

Trujillo este un oraș în nordul Spaniei, situat în comunitatea autonomă Castilla y León. Este capitala provinciei cu același nume și este considerat un important centru turistic și cultural.

Orașul este renumit pentru arhitectura sa medievală bine conservată, care include numeroase clădiri în stil gotic, romanic și renascentist. Cea mai importantă atracție turistică din Trujillo este Castelul Trujillo, o fortăreață masivă construită în secolul al IX-lea, care oferă o vedere panoramică asupra orașului și a regiunii din jur.

În Centrul Trujillo, se află Piața Mayor, care este un loc de întâlnire popular pentru locuitori și turiști. Aceasta este cunoscută pentru clădirile sale cu fațade colorate și arcadele frumos decorate și este un loc ideal pentru a te relaxa la terasele cafenelelor și restaurantelor. Tot aici se găsesc și clădiri istorice, precum Biserica Santa María la Mayor, datând din secolul al XIII-lea.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Trujillo

Trujillo este, de asemenea, cunoscut pentru festivalurile sale tradiționale, cum ar fi Sărbătoarea Virgen de la Victoria, care se sărbătorește în septembrie și include procesiuni, concerte și evenimente culturale.

Olite

Olite este un oraș situat în regiunea Navarra din Spania. Acesta se află la aproximativ 43 de kilometri sud-est de capitala regiunii, Pamplona. Orașul este cunoscut în special pentru castelul său impresionant, cunoscut sub numele de Palatul Olite.

Palatul Olite este considerat una dintre cele mai importante construcții gotice din Europa și a fost reședința regilor Navarrei în perioada medievală. El a fost construit în secolul al XIII-lea și a fost extins mai târziu în secolul al XV-lea, sub regatul lui Carol al III-lea al Navarrei.

Palatul are o arhitectură impresionantă, cu turnuri, curți interioare și grădini frumoase. Una dintre cele mai spectaculoase părți ale palatului este „Curtina Regilor”, o serie de camere decorate cu sculpturi și fresce, care servesc drept săli de festin și de reprezentare.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Olite

În afara palatului, Olite are și alte atracții turistice interesante. Printre ele se numără biserica gotică San Pedro, construită în secolul al XII-lea și reconstruită mai târziu în stil gotic, precum și Biserica Santa Maria la Real, în stil gotic-renascentist. Orașul are, de asemenea, numeroase restaurante și magazine care oferă produse locale, precum vinul Navarra și produsele tradiționale de artizanat.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania: Frigiliana

Frigiliana este un frumos sat din provincia Malaga, situat în regiunea Andaluzia, din sudul Spaniei. Acesta este situat pe versanții unei văi și este considerat unul dintre cele mai pitorești sate din Spania.

Satul are o istorie impresionantă, cu rădăcini în perioada maură, precum multe alte orașe și sate din regiune. Acest lucru se reflectă în arhitectura și influențele culturale prezente în Frigiliana. Casele în stil maur amintesc de trecutul său glorios, iar centrul istoric al satului a fost declarat de către guvernul spaniol „Bine de Interes Cultural” din cauza patrimoniului său cultural și istoric.

Frigiliana este renumită pentru străzile sale înguste și pitorești, pline de case cu fațade albe și flori colorate. Nu există mașini în centrul istoric al satului, ceea ce face ca explorarea sa să fie o experiență plăcută și relaxantă.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Frigiliana

În plus, Frigiliana este situată în apropierea Munților Alpujarras și la doar câțiva kilometri de Costa del Sol, ceea ce îl face un loc ideal pentru cei care doresc să combine relaxarea la plajă cu drumeții în natură.

Satul găzduiește, de asemenea, mai multe festivaluri pe parcursul anului, în special Festivalul Mierii, care sărbătorește producția tradițională de miere din zonă. Cei care vizitează Frigiliana pot gusta produse locale de miere, precum și alte delicatese culinare spaniole în restaurantele și tavernele locale.

Cudillero

Cudillero este un mic oraș situat în regiunea Asturias din nordul Spaniei. Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa pitorească și peisajele spectaculoase.

Orașul este amplasat pe o colină abruptă, cu case colorate și înguste, care coboară până la portul său pitoresc. Portul este unul dintre cele mai importante atracții ale orașului, fiind înconjurat de munți și oferind o atmosferă autentică de pescuit.

Locuri mai puțin cunoscute din Spania
Cudillero

În fiecare an, în luna august, Cudillero găzduiește Festivalul Sărbătorii Marine, o celebrare a tradițiilor de pescuit și a vieții maritime locale. Această sărbătoare adună turiști din întreaga lume, care se bucură de preparate delicioase din fructe de mare și de spectacole tradiționale de dans și muzică.

Cudillero este situat în apropierea rezervației naturale a Munților Cantabriei, oferind o mulțime de posibilități pentru cei ce iubesc activitățile în aer liber.

Cuibărit pe coasta mării Cantabrice, Cudillero are și plaje frumoase pe care vizitatorii le pot explora și se pot relaxa. Printre cele mai populare plaje se numără Playa de El Silencio și Playa del Conchero, care impresionează prin apele lor cristaline și peisajele naturale.

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora