10 lucruri pe care nu le știai despre Bridgerton, cel mai de succes serial Netflix - LIFE.ro
Mergi la conținut

Judecând după succesul incredibil de mare al serialului de pe Netflix, se pare că scriitorii din Bridgerton au descoperit o rețetă perfectă a succesului. Nu mulți oameni pot rezista personajelor și scandalurilor sale din secolul al XIX-lea. Dar, deși majoritatea au fost vrăjiți instantaneu de subiectul său, există mari șanse să ratezi un detaliu ascuns sau niște informații interesante despre unele aspecte ale acestei serii din epoca regenței.

Fie că vorbim de costume încântătoare, de personaje istorice sau poate de simbolism, este în natura fiecărui mare fan să afle tot ce se poate despre Bridgerton, marele succes de pe Netflix.

Așadar, fără alte cuvinte în plus, iată câteva fapte interesante despre Bridgerton de care să ții cont întotdeauna (în special pentru sezonul următor).

Bridgerton, cel mai vizionat serial pe Netflix, încă de la debut

În cazul în care fanii nu și-au dat seama cât de mult au apreciat acest serial, următoarele cifre vor oferi o imagine mai clară. De la premiera acestui original Netflix, în decembrie, popularitatea lui Bridgerton a crescut drastic și, în doar patru săptămâni, a depășit The Witcher  – deținătorul recordului anterior. Mai exact, 82 de milioane de familii erau mai interesate să o urmărească pe Daphne găsindu-și soțul de vis, în timp ce „doar” 76 de milioane s-au bucurat de aventurile lui Geralt din Rivia, ucigând monștri. Ca să nu mai vorbim, Bridgerton s-a clasat pe primul loc în 83 de țări unde funcționează rețeaua Netflix.

Cel puțin până acum, Bridgerton este cel mai popular serial de pe Netflix, al tuturor timpurilor.

Galerie foto: Screenrant.com

Bridgerton împarte locațiile de filmare cu celălalt mare succes, The Crown

Unele dintre setările scenei din The Crown și Bridgerton ar putea părea familiare celor care au un ochi atent pentru detalii. De exemplu, Castelul Clyvedon (casa familiei lui Simon, unde el și Daphne și-au petrecut luna de miere) este de fapt Wilton House din Wiltshire. Același loc este folosit și ca interior al Palatului Buckingham în The Crown.

Mai mult, un alt fapt interesant de știut este că scenele petrecute la Somerset House  – Bridgerton – au fost filmate la proprietatea ce datează din secolul al XVIII-lea, Somerley Estate. În The Crown, aceasta este reședința de țară a prințului de Wales, Highgrove House.

Coloana sonoră este una extrem de actuală și modernă

Rochii uimitoare, distribuție de excepție, personaje captivante și povești de dragoste palpitante … Această serie din epoca de regență are, într-adevăr, o rețetă perfectă pentru a captura inimile publicului său. Și, de parcă acest spectacol nu s-ar putea îmbunătăți, „Thank U, Next” al Arianei Grande începe să se joace în fundal în timp ce Anthony încearcă să scoată fiecare admirator din ochii lui Daphne!

Deci, în afară de muzica clasică potrivită pentru acea perioadă istorică, Bridgerton include și o listă de melodii pop (acoperite în cea mai mare parte de Vitamin String Quartet). Prin urmare, fanii pot asculta „Gyrls Like You” de la Maroon 5 sau „Wildest Dreams” de Taylor Swift, printre altele, ceea ce face ca spectacolul să fie și mai pe placul tinerilor.

Personajul Mr. Darcy a inspirat câteva scene din luna de miere

Seria, fără îndoială, împărtășește unele asemănări cu opera lui Jane Austen; totuși, când vine vorba de o descriere a pasiunii între îndrăgostiți, Bridgerton a dus acele momente picante la nivelul următor.

De exemplu, stinghereala amuzantă a lui Elizabeth care se poticnește din cauza faptului că  Mr. Darcy se udă, este o scenă bine cunoscută din adaptarea BBC din 1995 a Pride and Prejudice. Aparent, a gâdilat imaginația creatorilor lui Bridgerton până la punctul în care au decis să o facă mai potrivită pentru o dramă din perioada de regență. Pentru a fi mai precis, personajul lui Colin Firth a inspirat cămașa umedă a lui Simon în episodul „Swish”; cu toate acestea, acțiunile sale au fost mult mai „scandaloase” după ce el și Daphne au fost prinși în ploaie, în comparație cu discursul incomod al domnului Darcy în fața lui Lizzy.

Totul despre Queen Charlotte

Deși nu apare în cărțile lui Julia Quinn, a fost cu siguranță o idee minunată adăugarea acestui personaj regal în serial. Chiar și din punct de vedere istoric, regina Charlotte a fost o doamnă mișto și interesantă. De exemplu, se crede că ea a fost primul monarh birasial britanic; în plus, ea l-a susținut pe celebrul compozitor Mozart care i-a dedicat șase dintre sonatele sale.

În serial, ea poate fi văzută adesea înconjurată de pomeranieni, purtând peruci enorme și bucurându-se de tutun fără fum. Între timp, Regina nu se abține de la toate bârfele și marea dramă care se întâmplă în societatea londoneză.

Personajul Will are ca bază de inspirație un boxer din viața reală

La fel ca Regina, bunul prieten al lui Simon și partenerul său de luptă, Will Mondrich este inspirat de o figură istorică – luptătorul Bill Richmond. În câteva cuvinte, după ce a scăpat de sclavie, Richmond a devenit „teroarea neagră” sau „prima celebritate sportivă de culoare din Marea Britanie” datorită succesului său în box.

Acestea fiind spuse, povestea lui Mondrich are cu siguranță o asemănare cu viața boxerului din secolul al XIX-lea. La fel ca Richmond, acest personaj din Bridgerton este, de asemenea, foarte respectat de societatea britanică pentru talentul său de boxer, pe care-l materializează pentru a-și putea întreține familia.

Crearea personajului Lady Danbury poartă semnătura actriței ce o interpretează

Un alt personaj cool din serialul Netflix este, cu siguranță, Lady Danbury, cu bastonul ei emblematic și o pălărie elegantă. Un fapt puțin cunoscut (dar cu siguranță interesant) este că Adjoa Andoh, care portretizează această văduvă spirituală, a fost cea care a propus acele accesorii pentru personajul ei.

Într-un interviu pentru revista New African, actrița a explicat că vrea să arate o latură masculină a personalității lui Lady Danbury – la urma urmei, doar bărbații din acea epocă purtau bastoane și pălării. De altfel, acele detalii ar trebui să reflecte puterea ei într-o societate care oferă puțină libertate femeilor.

Look-ul lui Daphne a fost inspirat de Audrey Hepburn

Oricine își amintește de Audrey Hepburn în filmul din 1956, Război și pace, care se bazează pe romanul cu același nume al lui Tolstoi, va observa asemănarea dintre coafurile ei și cele ale lui Daphne, precum și un aspect natural general (fără machiaj sofisticat pentru doamne!). Comparația se referă în primul rând la bretonul ondulat al lui Daphne, care amintește incredibil de cel al lui Hepburn.

În plus, coafura afro a lui Beyonce în filmul Austin Powers în Goldmember a inspirat peruca Reginei Charlotte din episodul „O afacere de onoare”.

Simbolismul culorilor din spatele costumelor

Când vine vorba de frumoasele costume din Bridgerton, este interesant de știut că fiecare familie are propria sa paletă de culori. Asta înseamnă că Featheringtonii poartă de obicei culori strălucitoare precum galbenul și portocaliul, pentru ca fiicele lor mici să iasă în evidență în fața concurenței mai frumoase. La polul opus, statutul social al Bridgerton-ului a fost stabilit de mult timp, astfel încât garderoba lor este plină de alb, verde deschis și (în principal) albastru pastel. În cele din urmă, ducele de Hastings este văzut frecvent cu roșu.

Cu toate acestea, după logodna lui Daphne și Simon, membrii familiei lor au început să aleagă ținute violet, care simbolizează alăturarea a două familii prospere.

Misterul albinelor și fluturilor

Două simboluri care pot fi observate adesea pe tot parcursul serialului de pe Netflix sunt fluturii și albinele. Primul se referă la Featheringtons și reprezintă schimbarea prin care trec acești alpiniști sociali pentru a deveni membri acceptați ai înaltei societăți. Motivul apare pe rochiile Penelopei, precum și pe scara familiei.

Albina reprezintă comunitatea și puterea Bridgertons. Apare din când în când, dar este acolo de la începutul până la sfârșitul serialului: pe clanță, costume, ferestre etc. În plus, se pare că albina este, de asemenea, o prefigurare a sezonului următor, care probabil se va concentra pe cel mai mare frate Bridgerton. Așa cum mulți fani ai cărților lui Quinn știu deja, tatăl său, Edmund a murit din cauza unei reacții alergice la o înțepătură de albină, lăsându-l pe Anthony cu frica de aceste insecte zburătoare și de a muri prea tânăr.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora