10 moduri în care te poți distra în interior în sezonul rece - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sezonul rece are multe părți frumoase, dar și constrângeri. Nu mai poți sta în aer liber de dimineața devreme până seara târziu, pentru că … este rece. Dar nu este nicio problemă. Sunt foarte multe variante pentru a te distra și în interior. Îți trebuie doar timp liber și să ai aproape familia sau prietenii. Dacă ești „singur acasă”, te poți relaxa în bucătărie sau pe internet.

Sunt multe activități distractive care nu te costă nimic sau te costă foarte puțin. Dacă vrei să investești, orizontul să lărgește. Iată 10 moduri în care te poți distra când nu este de ieșit afară:

Traseu cu obstacole

Dacă sunteți mai mulți, ar fi o idee să organizați o competiție. Eliberează livingul de măsuțe de cafea și construiește un traseu cu obstacole. Pune perne sau cutii peste care să săriți, lucruri pe sub care să vă târâți, foi de hârtie din loc în loc pe care să pășiți fără să atingeți covorul sau parchetul. Cine scoate cel mai bun timp este campionul.

Teatru de păpuși

Dacă ai copii, oferă-le o seară de teatru în familie. Alegeți două dintre plușuri sau orice alte păpuși preferă, mergi după canapea și improvizează o piesă în care jucăriile devin personajele unei povești. Nici nu trebuie să te gândești la un subiect. Replicile vor veni de la sine atunci când vei da viață păpușilor. Fiți povestitori și spectatori cu rândul.

Puzzle

Puzzle-urile nu sunt numai pentru copii. Există și astfel de jocuri pentru oameni mari, cu mii de piese. Un puzzle cu 2.000 de piese care trebuie puse cap la cap îți ia zile întregi și îți pune la încercare răbdarea și viziunea. Aceasta este o activitate tocmai potrivită pentru vacanța dintre Crăciun și Revelion, cu o ceașcă de ceai alături, sau cu o cană de vin fier.

Mima

Mima este una dintre cele mai distractive activități indoor. Nu te supăra dacă pierzi, ideea este să te distrezi, așa că îți recomandăm să mimați ipostaze cât mai amuzante. Un râs bun este cel mai bun medicament și realizează conexiuni puternice între oameni. Puteți interpreta animale sau personaje din filme. Dacă sunteți în pană de idei, există și jocuri cu cartoane predefinite. 

Turn din pahare de plastic

În așteptarea zilelor geroase, cumpără-ți încă de acum câteva seturi de pahare de plastic pentru un concurs de construit turnuri. Puteți face competiția pe categorii: turnuri cu baza dintr-un singur pahar, din două pahare, din trei, sau la liber. Pisicile și cățeii trebuie să fie în alte încăperi.

Jocuri video

Jocurile video reprezintă o alternativă mereu la îndemână pentru a te recrea atât individual, cât și cu prietenii. Te poți juca pe consolă sau pe computer, telefon și tabletă, local sau pe internet. Pentru ca adrenalina să fie la cote și mai ridicate, ai posibilitatea să parcurgi un live casino online, ca să descoperi distracția favorită a milioane de oameni din toată lumea.

Bătaie cu „bulgări”

„Afară ninge ca-n povești”, dar nu vrei să ieși și să îngheți. Totuși, parcă ar merge o bătaie cu bulgări, nu-i așa? În câteva momente, câteva foi de hârtie sunt transformate în ghemotoace și „bulgării” încep să zboare dintr-o parte în alta a încăperii, în căutarea „țintei” mișcătoare.

distra în interior
10 moduri în care te poți distra în interior în sezonul rece

Gătește

În cazul în care nu îți place „modul agitație” și preferi să te destinzi cu o activitate liniștită, în care să fii doar tu cu gândurile tale, gătitul este soluția ideală. Ia o carte cu rețete din bibliotecă sau accesează un blog culinar și alege un preparat pe care nu l-ai mai făcut niciodată. Cumpără ingredientele și fă o incursiune în arta culinară. Este cât se poate de relaxant.

Aruncări la „coș”

Îți poți exersa precizia aruncând la coș. Găsește prin casă o cutie, plaseaz-o în celălalt capăt al camerei pe jos sau pe o masă/dulap și aruncă de la depărtare cu o minge de mici dimensiuni sau cu obiecte de forma ei (ghemotoace de hârtie, șosete făcute ghemotoc, plușuri etc). Cine aruncă direct în cutie primește un punct. Puteți face provocarea și de la distanță mai mică, dar cu ochii închiși.

Casă din lego

Această activitate presupune o investiție mai mare, dar care merită. Cumpără cărămizi mari de lego, de adulți, și construiește o casă în propriul apartament. Eventual, poți să îi faci și mobilă din lego. În exterior, fă un copac din piese. Nu lua în seamă dacă îți spune cineva că „ai dat în mintea copiilor”. Dacă te distrezi, atunci totul este perfect.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO