10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru - LIFE.ro
Mergi la conținut

Care sunt cele mai bune 10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru?

O perlă balcanică a Mediteranei, plină de munți sălbatici, plaje uluitoare din Marea Adriatică, sate medievale și grupuri de case pitorești, cu acoperișuri portocalii, mici, Muntenegru este pentru unii cea mai bună destinație de călătorie.

Muntenegru este o țară care s-a format ca stat independent în urmă cu doar 15 ani și este una dintre cele mai mici țări din lume. Dar există câteva motive uimitoare pentru a vizita Muntenegru – înainte ca toți ceilalți să ajungă acolo! În ciuda dimensiunilor sale mici, Muntenegru etalează plaje cu nisip incredibil de fin, orașe vechi de 2000 de ani, cel mai adânc canion din Europa și peisaje care îți taie răsuflarea. Nu e de mirare că o mulțime de celebrități își aleg aici casele de vacanță.

Iată cele mai frumoase 10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

Kotor

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru, Kotor este un oraș venețian cu ziduri înalte, în inima golfului Kotor. A te pierde pe aleile sale înguste și a descoperi mici pub-uri și clădiri istorice este o necesitate în acest oraș al Patrimoniului UNESCO. Letrika este unul din aceste pub-uri unde puteți încerca cafea autentică cu cărbune – cafea turcească cu o bucată de cărbune roșu căzut în ea. Se spune că purifică cafeaua și are beneficii pentru sănătate.

Dar adevăratul lucru obligatoriu aici este drumeția la Cetatea San Giovanni, deasupra orașului. O potecă veche de 1350 de trepte vă duce până în vârful cetății, de unde veți avea priveliști uluitoare asupra orașului și golfului. Pe parcurs, vă puteți opri la biserica Maicii Domnului. La coborâre, urmăriți o gaură în perete care duce în spatele fortificațiilor. Urcând aici vă va conduce la o biserică abandonată și la singura familie care rămâne în acest sat. Opriți-vă la casa lor pentru a degusta brânză de casă, prosciutto, coniac și suc de rodie în timp ce vă bucurați de peisaje.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru: Maica Domnului din Stânci

În interiorul unui mic sat de pe litoral, Maica Domnului din Stânci este o biserică pe o insulă artificială, care datează din 1452. Puteți lua o barcă din satul Perast spre insulă și puteți face un tur ghidat al bisericii și muzeului atașat, la prețul convenabil de 1 € de persoană. Dar cel mai bun mod de a vedea insula este de a lua o barcă de la Kotor.

Călătoria pitorească prin golf vă permite să vedeți vechile palate de piatră și fundalul uimitor, de munte. al golfului. Pe 22 iulie în fiecare an, localnicii organizează un festival pentru a comemora întemeierea insulei. O mulțime de bărci decorate se îndreaptă dinspre oraș pentru a arunca cu pietre în jurul insulei și oamenii sărbătoresc cu muzică și mult vin!

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

Sveti Stefan

Novak Djokovic, Maria Sharapova, Sofia Loren, Elizabeth Taylor … acești oameni au rămas cu toții în Sveti Stefan. Inițial un sat și un punct comercial înființat în secolul al XV-lea, această insulă a fost transformată într-un hotel în anii 50 și a devenit un loc preferat al regalității și al redevențelor de la Hollywood. Astăzi este un complex Aman, unde camerele încep de la 800 EUR pe noapte.

Citește și: Viața lui Novak Djokovic. De la antrenamentul în timpul bombardamentelor asupra Belgradului, până la titlul de mare campion în tenis

Insula este exclusiv pentru oaspeți, dar puteți sta în cătunul dimprejur, puteți vizita restaurantele frumoase, vă puteți plimba prin parcul forestier și vă puteți petrece timpul la plaja de acolo. Dacă doriți să vă amestecați printre oaspeții hotelului, șezlongurile de pe plaja hotelului costă 80 EUR.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru: Lacul Negru din Parcul Național Durmitor

Parcul Național Durmitor este unul dintre cele mai uimitoare locuri din Muntenegru. Este atât de sălbatic încât te poți trezi cu urși care traversează drumul în fața ta și lupii care cutreieră munții. Atracția principală aici este Lacul Negru din orașul Zabljak. Este o plimbare relaxată de 4 km prin pădurea din jurul lacului.

Când ați terminat de mers pe jos, organizați un picnic pe malul lacului, întindeți-vă și stați la soare. Vizitați aici un restaurant tradițional muntenegrean pentru a încerca specialitatea regiunii – kačamak. Kačamak este un terci de porumb amestecat cu cartofi și cremă proaspătă de brânză numită kajmak.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

Canionul Tara

Canionul Tara este al doilea cel mai adânc canion din lume după Marele Canion. Și cel mai bun mod de a-l vedea este prin rafting. Cursul de rafting acoperă aproximativ 18 km și primești aproximativ 3 ore de rafting într-un tur. Pe parcurs, puteți înota și sări în apă de pe stâncă.

Un lucru obligatoriu în acest tur este obținerea unei fotografii sub cascada Skakavica. La o temperatură maximă de 4 ° C de obicei este vorba de o oprire foarte rapidă pentru fotografii. Cealaltă modalitate de a vedea canionul este să vă îndreptați spre podul Djurdjevica Tara dintre Zabljak și Mojkovac. Odată a fost cel mai înalt pod din arcuri de beton din lume, și de aici puteți vedea râul Tara, de la o înălțime de 170 m sau puteți lua o tiroliană peste canion.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru: Parcul Național Lacul Skadar

Muntenegru găzduiește una dintre cele mai importante rezervații de păsări din Europa – Parcul Național Lacul Skadar. Zona este foarte de valoroasă deoarece se află pe calea de zbor pentru păsările migratoare și este o oprire importantă de odihnă pentru aceste păsări, în fiecare an. Pelicanii dalmați pe cale de dispariție pot fi observați aici.

Puteți închiria o barcă care să vă scoată în largul lacului să vedeți păsările de pe lac, sau să faceți un tur cu caiacul. Aceste păsări maiestuoase sunt cea mai mare specie de pelican și una dintre cele mai mari păsări zburătoare din lume. Pe parcurs, veți putea privi nuferi, veți putea vizita mănăstirile insulare sau înota în lac.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

Velika Plaza, Ulcinj

Velika Plaza (Plaja lungă) din Ulcinj este cea mai recentă destinație preferată din Europa. În timp ce iahturile strălucitoare plutesc în jurul coastei de nord, mulțimea  petrece până în zori în barurile de pe plajă ale Velika Plaza. În timp ce sorbi un cocktail și stai la soare pe plaja cu nisip auriu, lungă de 12 km, s-ar putea să-i vezi pe Rita Ora și Lewis Hamilton făcând surfing printre valuri.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru: Grota Albastră

Grota Albastră este o peșteră în mare, la care puteți ajunge doar cu barca sau cu caiacul. Și chiar este greu de descoperit. În interior, lumina soarelui se reflectă pe fundul nisipos pentru a scălda întreaga peșteră într-o strălucire albastră. Aduceți o pereche de ochelari de protecție sau mască de snorkeling, astfel încât să puteți vedea peștii înotând în jurul stâncilor.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

Riviera Budva

Dacă vă plac plajele și petrecerile, vă va plăcea și Riviera Budva. Mergeți la o petrecere pe plajă, unde puteți comanda cocktailuri de pe șezlong sau puteți face scufundări în Marea Adriatică cristalină. Închiriați un șezlong pe plaja de pietriș roz, plaja exclusivistă a lui Sveti Stefan și aveți șansa să dați peste Novak Djokovic și Maria Sharapova.

Sau explorați golfuri ascunse punctate de-a lungul coastei, care sunt la fel de crude și naturale pe cât intenționează natura. Și când apune soarele, mergeți în barurile și puburile din orașul vechi Budva pentru a petrece printre fortificațiile vechi de 2.000 de ani ale orașului. După aceea, Top Hill, sus pe un deal cu vedere la Budva, este locul unde petrec până la 5000 de persoane până în zori, în fiecare seară de vară.

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru: Drumul  cu serpentine spre Muntele Lovcen

25 de curbe ac de păr. Asta este tot ceea ce stă între tine și cea mai bună priveliște a vieții tale. Se numește drumul Serpentin și, urmând acest drum vechi de 100 de ani, vă veți întoarce prin 25 de viraje, fiecare dezvăluind priveliști și mai uimitoare decât precedentele. Când veți ajunge în cele din urmă la vârf, veți fi răsplătiți cu priveliști ale întregului golf Kotor, așezate în fața voastră. Cel mai bun selfie!

10 motive pentru care să vizitezi Muntenegru
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora