Căutare

Share this article

Nu ştim dacă v-aţi încumetat la cele 44 de pahare de săptămâna trecută, însă dacă aveţi de gând să îl sărbătoriţi pe St. Patrick – fie şi printr-un singur pahar de bere sau de whiskey – nu se poate să lipsească muzica de pahar. Şi muzica şi conţinutul paharului se cer a fi de origine irlandeză, desigur! V-am făcut o listă de piese de băut – pardon, de ascultat! –  de St. Patrick’s Day, dar şi în orice altă zi în care aveţi chef de un chef irlandez.

Pentru cei care preferă să numere pahare şi de St. Patrick’s Day, The Clancy Brothers au o singură soluţie: „Beer, Beer, Beer”

Şi berea irlandeză e bună, însă dacă vă trebuie ceva mai tare, celebra trupă The Dubliners are o sugestie „ la borcan”. Piesa „Whiskey In The Jar” are autor necunoscut şi face parte din folclorul irlandez, dar are atâtea coveruri că veţi putea bea întreaga seară tot ascultând-o (nu rataţi variantele Thin Lizzy sau Metallica!)

Nu ştim dacă e cazul să porniţi la drum lung după atâtea pahare, însă cei de la Dropkick Murphys ne propun „I’m Shipping Up To Boston”, o piesă deja celebră pentru această zi de sărbătoare.

Ne place şi rock-ul irlandez, nu doar sărbătoarea pe care am importat-o, pe lângă Guiness şi whiskey-urile din Irlanda. Nici n-am ajuns la jumătatea serii şi Flogging Molly deja cântă „Drunken Lullabies”!

E deja trecut de miezul nopţii de-acum, aşa că ar trebui să daţi ascultare şi unui „vechi” irlandez – Ronnie Drew, pe numele său. Vă va povesti pe îndelete cum să treaba cu băutura în „Seven Drunken Nights”.

Tot ciocnind pahare s-a făcut duminică deja! Ne spun asta şi cei de la The Corrib Folk„Whiskey On A Sunday”.

Două trupe irlandeze celebre, The Pogues & The Dubliners, cântă un celebru cântec irlandez: The Irish Rover.  

De la o vreme simţiţi că vi se împleticeşte un pic limba, nu-i aşa? Încetiniţi un pic ritmul! Aşa fac şi irlandezii – o zice şi Corrib Folk cu „Ramblin’ Irishman”.

Nici berea, nici oamenii n-or să vă mai placă după atâtea pahare. Şi n-o spunem doar noi. Au spus asta şi au cântat-o de nenumărate ori The Pogues. „Dirty Old Town” nu putea să lipsească de pe această listă!

Dacă tot ajungeţi acasă târziu luaţi un trandafir… Încheiem playlist-ul cu U2 – „Wild Irish Rose”, desigur!

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO