fbpx

Căutare

Share this article

Primăvara a fost mereu anotimpul în care vrem mai mult ca oricând să ne reevaluăm, să ne privim mai des în oglindă (sau în adâncul sufletului) şi să facem câteva „retuşuri”. Tot primăvara este cea care ne îndeamnă să redescoperim frumosul şi să ne punem în valoare feminitatea.

Ce mai înseamnă feminitate, eleganţă sau graţie în ziua de astăzi? Ţine mai mult de percepţia fiecăreia dintre noi, decât de nişte trenduri moderne. Însă important e să ne simţim bine în propria piele, să fim cât mai încrezătoare şi să purtăm primăvara cu noi de-a lungul întregului an, nu doar când înfloresc copacii! V-am pregătit mai jos câteva „reguli”:

1. Eleganţă, graţie, feminitate: lasă aceste atribute să vorbească despre tine nu doar la exterior!

În epoca asta în care feminismul şi feminitatea sunt noţiuni atât de disputate şi discutate, e greu să mai definim foarte clar cele trei atribute de mai sus. Personalitatea fiecăreia dintre noi primează, e drept, dar e greu să fii elegantă, graţioasă sau feminină când aceste atribute vorbesc doar despre înfăţişarea ta.

Asortează o ţinută, o eşarfă sau noii tăi cercei – ai intrat pe Delaco-Grace.ro să vezi dacă ai câştigat vreunul dintre accesoriile de primăvară oferite la concurs? – cu un zâmbet. Zâmbeşte atunci când mergi pe stradă şi vei vedea că ţi se va zâmbi înapoi. Fii graţioasă şi când primeşti ajutorul, mulţumirile sau aprecierea cuiva, dar nu uita să păstrezi aceeaşi graţie (şi discreţie) când oferi sfatul tău sau ajutorul. Fii feminină, dar nu uita că feminitatea nu e definită de hainele pe care le îmbraci. Eleganţa e dincolo de orice „fashion trend”: vine din interior.

2. Învaţă să te respecţi, dar şi pe cei din jur!

Aceasta este, poate, una dintre cele mai importante lecţii pe care femeile din lumea întreagă le-au învăţat în ultima vreme. Şi multe dintre noi mai avem nevoie de exerciţiu la capitolul respect. O femeie căreia îi dovedeşti respectul pe care i-l porţi, este o femeie care se va simţi, nu doar elegantă, ci şi foarte apreciată. Aplică regula aceasta la propria persoană mai întâi, şi nu uita să îi respecţi pe ceilalţi sau să le câştigi respectul prin atitudine, prin fapte.

3. Dovedeşte empatie, nu doar putere de convingere!

În „jungla urbană” în care trăim ne dorim să ne putem face auzită vocea, fie că vorbim despre un proiect nou sau despre opiniile personale. Să nu uităm, însă, că nu deţinem niciodată adevărul absolut. Aşa că înainte de a trage concluzii sau a da verdicte, ar fi bine să dăm dovadă de empatie, să încercăm să înţelegem situaţia celuilalt şi să vedem cum se vede totul din perspectiva sa.

4. Da, femeile sunt egale cu bărbaţii. Însă nu e musai să batem şi noi cu pumnul în masă. Nici să claxonăm!

În încercarea de a ne câştiga drepturile şi egalitatea în faţa bărbaţilor (da, mai avem această problemă şi în secolul 21!) să nu uităm că putem face asta cu şi cu „armele” noastre. Nu e nevoie să ne îmbrăcăm, să vorbim sau să ne comportăm ca un bărbat pentru a avea „un loc la aceeaşi masă de discuţii”. Diplomaţia ne este mult mai la îndemână decât pumnul în masă. Aplicaţi regula asta în orice domeniu etichetat drept „bărbătesc”. Chiar şi în trafic.

5. Fă loc frumosului în viaţa ta!

Îngrijeşte-ţi pasiunile vechi şi fă-ţi pasiuni noi oricând ai ocazia. Fii mereu curioasă, citeşte şi lasă-te fascinată de (măcar) una dintre cele 7 arte. Nu ai decât de câştigat dacă laşi frumosul să vină în viaţa ta şi îl vei cultiva!

6. Respectă natura şi oraşul în care trăieşti!

Ce-ar mai fi de adăugat pe lângă îndemnul acesta? Nu, nu e o modă să fii „eco” sau „green”, este (deja) o datorie a generaţiei noastre. Şi un îndemn de lăsat generaţiilor care vin.

7. Preţuieşte-ţi prieteniile şi respectă-ţi adversarii!

Ştim cu toţii că prietenii pe care îi ai sunt oglinda propriei tale prietenii. Oamenii pe care îi ai alături te definesc şi te pot „creşte”. Dovedeşte-ţi mereu prietenia cu graţie, ştiind să alegi momentele în care să fii prezentă, dar şi momentele în care e mai bine să te retragi. Cât despre adversari… dacă sunt de cealaltă parte a baricadei, asta nu înseamnă că n-ar trebui să le respecţi eforturile, munca, principiile.

8. Pune la loc de cinste adevărul, corectitudinea, fairplay-ul!

Da, şi principiile îţi pot aduce un plus de eleganţă. Şi, chiar dacă sună uşor învechit, un cod etic solid ne va ajuta să fim mai echilibraţi, mai în acord cu noi înşine. Şi ne va ajuta să primim respectul celorlalţi.

9. Ai grijă de imaginea ta (şi în social media), dar fii mai mult decât o imagine!

„Imaginea noastră” are foarte multe valenţe astăzi. Social media ne-a ajutat să fim (poate) mai populari decât eram pregătiţi şi ne-am expus (poate) prea mult din dorinţa de a câştiga aprecierea celorlalţi. Aveţi grijă de „amprenta” voastră din social media: e plăcut să postezi imagini, să primeşti like-uri sau inimioare. Însă nu faceţi din asta un ţel!

10.  Lasă-te inspirată şi fii inspiraţie pentru alţii!

Regula aceasta poate să le cuprindă pe toate cele de mai sus şi să fie, cumva, esenţa feminităţii. Gândiţi-vă la toate femeile pe care le admiraţi sau le iubiţi. Nu-i aşa că regăsiţi în „regulile” de mai sus ceva din atitudinea şi personalitatea lor?

Poartă-ţi şi tu primăvara cu graţie. Intră pe embracespring.eva.ro şi citeşte mai multe articole despre modă, petrecerea timpului liber sau cooking.

Iar pentru mai multe sfaturi despre wellbeing te aşteaptăm pe http://delaco-grace.ro/well-being/.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO