Căutare

Share this article

Visezi să te trezești dimineața și să vezi plaja? Sau să adormi cu valurile care se lovesc de țărm? Ori poate vrei să te aventurezi zilnic în drumeții montane? Sau să trăiești într-o societate total diferită de a noastră? Dacă te gândești să emigrezi din România într-un loc în care acest proces să fie foarte simplu, să știi că există câteva țări dornice să te cunoască.

Mai jos găsești o listă cu zece țări în care este foarte ușor să emigrezi din România. Trebuie doar să te informezi și să îți dorești.

Mexic

Mexicul este o țară perfectă dacă îți dorești un colț de relaxare și bună dispoziție în care să ai, în același timp, internet de super viteză, o industria a divertismentului foarte dezvoltată, centre comerciale și o mâncare absolut delicioasă. Ah și super plaje.

Pentru a emigra în Mexic poți aplica imediat la o viză de rezident permanent care nu are terment de valabilitate și îți oferă și posibilitatea de a munci. Iar pentru a te califica pentru aceasta trebuie să arăți dovada unui venit lunar de 1,826 de dolari. Există, de asemenea și câteva vize temporare care îți oferă accesul acolo pentru o perioadă de patru ani, în cazul unui venit lunar de 1,096 de dolari.

Cât costă o vacanță în Mexic? Cât trebuie să plătești ca să mergi pe urmele mayașilor?

Panama

Panama este gazda care își va dori mereu ca invitații să se simtă ca acasă. Aici te poți bucura de natură, de plajele cu nisip fin, de munții mereu verzi și păduri în care să te piezi zile întregi. Dolarul american este moneda oficială. Și poți alege între un oraș modern și agitat, Panama City sau liniștea orășelelor mici și tradiționale.

Există câteva programe foarte flexibile pentru cei care se gândesc să stea în Panama pe termen lung, însă cum România nu face parte din programul Friendly Nations, trebuie să verifici cu atenție condițiile de a obține permisul de muncă.

Pe de altă parte, dacă te gândești să te retragi într-un colț cu soare, atunci Panama este o destinație perfectă: trebuie doar să arăți că ai un venit lunar de 1,000 de dolari pentru a obține un Pensionado Visa cu care vei avea foarte multe reduceri la centrele de sănătate din zonă și la foarte multe restaurante din țară.

Costa Rica

Costa Rica este o destinație foarte populară în România. Iar pentru iubitorii de sporturi acvatice, este alegerea perfectă. În plus, aici o să găsiți nu mai puțin de 300 de specii de colibri. Ce drăguț, nu?

Iar pentru cei care se gândesc să se retragă aici, Costa Rica oferă un program foarte avantajos pentru cei care pot demonstra că au un venit lunar de 1,000 de dolari. Pe de altă parte, pentru cei care vor să plece aici și să își caute un loc de muncă, vor găsi în Costa Rica foarte multe opțiuni în turism sau în zona educației: predarea limbii engleze.

Costa Rica

Belize

Dacă vrei să te gândești dimineața ce să alegi între o vizită la o cetate mayașă sau o vizită la o barieră de corali, atunci du-te în Belize. Cu un cost al vieții foarte mic, aceasta este alegerea perfectă. Trebuie să stai aici minimum un an pentru a primi rezidență permanentă. Însă, tot ce ai nevoie pentru a intra în țară este o viză de vizitator pe care poți să o renoiești anual până la 50 de săptămâni consecutive.

Nu vei putea lucra pentru o companie de aici, așa că dacă vrei să te muți în Belize, trebuie să accepți viața de freelancer. Dar dacă ai peste 45 de ani și poți demonstra un venit lunar de 2,000 de dolari, ai șansa de a grăbi acest proces prin aplicarea la viza Qualified Retired Persons.

Roatán

Pentru cei care vor să vadă cum este să trăiască pe o insulă remote, Roatán este o alegere interesantă. La puțin peste 56 de kilometri de coasta Hondurasului, aceasta este destinația perfectă atât pentru cei care vor să facă drumeții, cât și pentru cei care nu își doresc altceva decât să stea pe plajă. În plus, infrastructura este foarte bine pusă la punct, așa că nu o să duci nicio lipsă a confortului.

Dacă te gândești să stai aici pentru 3-4 luni, atunci ai nevoie doar de o viză de vizitator. Însă, dacă vrei să te retragi aici (sau oriunde în Honduras), trebuie să demonstrezi că ai venituri de minimum 1,500 de dolari pe lună.

Roatán

Svalbard

Parte a Norvegiei, Svalbard este un arhipelag aproape de Polul Nord. Așa că o să fie foarte frig. Și pentru că te poți trezi cu urși polari prin curte, ai voie să porți armă pentru protecție. Vara ai soare pentru patru luni. Iarna e întuneric aproape tot timpul.

Însă nimeni nu are nevoie de viză. Dar guvernul își rezervă dreptul de a interzice intrarea celor pe care îi consideră că nu sunt pregătiți să se adapteze condițiilor din Svalbard. Homeless-ul este interzis aici, așa că toată lumea trebuie să aibă o casă, așa că dacă o să-ți găsești un loc de muncă aici, acesta va veni și cu un loc unde să stai.

Viața în Norvegia: mit sau adevăr – e cea mai scumpă țară din lume?

Seychelles

Cel puțin jumătate dintre cele 115 insule ale Seychelle-ului sunt parcuri naționale sau rezervații, așa că expații se pot bucura de viața de plajă cu adevărat. Tot ce îți trebuie pentru a ajunge aici este pașaportul. Nu ai nevoie de nicio viză. În plus, dacă după cinci ani de rezidență aici vrei să aplici pentru cetățenie, o poți face extrem de ușor.

Nicaragua

Uită tot ce ai auzit la știri despre Nicaragua, aceasta este o destinație tropicală minunată care are și cea mai mică rată de criminalitate din America Centrală. În plus, programul pentru cei care vor să se retragă aici este foarte interesant: ai nevoie doar de un venit de 600 de dolari pe lună. Iar pentru cei care vor să vină să lucreze aici, există multe locuri în restaurante sau hoteluri.

Suedia

Suedia este una dintre cele mai bune destinații pentru cei care își doresc o țară sigură, dezvoltată, progresistă și o calitate a vieții foarte bună. Este una dintre cele mai bune țări pentru femei. Și una dintre cele mai dezvoltate în ceea ce privește egalitatea de gen. Cu politici de imigrare dezvoltate, Suedia are o populație de străini foarte mare – peste 15% din populația țării.

Pentru a locui aici și a primi viză de lucru, ai nevoie să demonstrezi că ai o ofertă de job. Însă, procesul de imigrare este foarte simplu și totul se face online. Viața în Suedia este foarte faină – nu uita de fika! – așa că, dacă te gândești să te muți din țară, nu ai nevoie decât de puțin curaj și de dorința de a face o schimbare în viața ta.

Cambodgia

Cambodgia este astăzi una dintre țările asiatice în dezvoltare. Așa că, dacă vrei să experimentezi o lume total diferită de cea din România, aceasta e o destinație interesantă. Ca să îți dai seama de câteva diferențe, în Cambodgia nu se serbează zilele de naștere și cei mai mulți adulți nici măcar nu știu câți ani au. Mâncarea de tip fast food nu este deloc populară, iar cei mai mulți oameni călătoresc folosind mopedul.

Dacă ți-am trezit curiozitatea și vrei să experimentezi viața din Cambodgia, să știi că nu ai nevoie de un job într-o companie locală pentru a aplica pentru o viză de lucru pe termen lung. Și încă o veste bună: dacă vrei să îți găsești un loc de muncă în Cambodgia, piața are o cerere foarte mare, deci nu o să-ți fie foarte greu.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO