10 vedete acuzate de hărțuire sexuală. O nouă mișcare #MeToo de la Hollywood, la marea industrie muzicală - LIFE.ro
Mergi la conținut

Printre ultimele vedete acuzate de hărțuire sexuală se numără rapperul R.Kelly. Dar dacă în alte situații am putea spune că multe dintre acuzații au fost fabulații, în timp ce altele au avut măcar un substrat real, R.Kelly Riscă zeci de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat în nouă capete de acuzare. După un proces de deliberare ce a durat 9 ore, rapperul american a fost găsit vinovat de trafic de carte vie, hărțuire sexuală, pornografie infantilă, răpiri și muncă forțată.

O astfel de veste pică întotdeauna ca un trăsnet, mai ales pentru cei care i-au apreciat muzica și au fredonat și dansat de nenumărate ori melodiile lui.

Citește și: Woody Allen și Mia Farrow: dragoste vs. abuz, putere vs. adevăr. Povestea din pod care avea să traumatizeze un copil de șapte ani și o lume întreagă

Iată încă o dată că nici vedetele, sau în special vedetele, nu-și pot ține mâinile acasă, oricât de apreciate și aclamate ar fi de public. În fiecare an, cel puțin un scandal de hărțuire sexuală în care este implicată o celebritate, ține paginile tabloidelor. De multe ori acuzațiile par să dispară misterios, dar chiar și atunci când se întâmplă, nu este neobișnuit ca povestea să iasă la iveală la un moment dat. Se fac acuzații, se plătesc bani, se scutesc acuzațiile, se fac mai multe acuzații, ies dovezi, povestea dispare și ciclul continuă din nou și din nou.

Iată o listă cu acele vedete care au fost acuzate cel puțin de hărțuire sexuală, dacă nu mai grav.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Cuba Gooding Jr.

Vedete acuzate de hărțuire sexuală: Cuba Gooding Jr.

Actorul Cuba Gooding Jr., care a interpretat personaje atât de îndrăgite – precum personajul principal din filmul Radio sau pe interesantul Rod Tidwell din Jerry Maguire – s-au confruntat cu acuzații de hărțuire sexuală din partea a trei femei diferite. Însă acuzațiile nu s-au oprit aici pentru că, peste noapte, au mai apărut vreo 20 de femei care s-au plâns de faptul că Cuba Gooding Jr. le-a atins nepermis. Cazul nu a fost soluționat nici până azi și încă nu putem ști dacă unul dintre actorii noștri preferați este sau nu un hărțuitor. Procesul a apărut în urma acuzațiilor din 2003, iar cele mai recente învinuiri au ieșit la iveală în 2018 și 2019.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Justin Bieber

Justin Bieber

În iunie 2020, o femeie a intrat pe faimoasa rețea de socializare Twitter folosind numele Danielle, pentru a-l acuza pe cântărețul Justin Bieber că a agresat-o sexual într-o cameră de hotel din Austin, Texas, în martie 2014. Tweetul și profilul nu mai pot fi găsite pe Twitter. Bieber a luat măsuri rapide, susținând că afirmația este „de fapt imposibilă”, postând dovezi din timpul petrecut în Austin în martie și anunțând că va lua măsuri legale.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Danny Masterson

Vedete acuzate de hărțuire sexuală: Danny Masterson

Acuzațiile împotriva actorului Danny Masterson sunt destul de grave. La începutul anilor 2000, el a fost acuzat că a violat de mai multe ori trei femei diferite. Cercetările au început în 2016 și de atunci a fost învinuit că a avut un comportament sexual neadecvat.

Masterson a fost arestat recent și, în prezent este eliberat pe cauțiune, dar dacă va fi găsit vinovat, ar putea primi până la 45 de ani de închisoare.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Fotbalistul vedetă, Cristiano Ronaldo s-a confruntat cu acuzații de viol după un incident într-o cameră de hotel din Las Vegas, în 2009. Dar el nu a fost niciodată urmărit penal și a recunoscut că a plătit acuzatoarei sale 375.000 de dolari în schimbul unui acord de confidențialitate. Însă, în 2018, femeia a intentat un proces împotriva lui Ronaldo, în încercarea de a anula soluționarea anterioară. Fotbalistul portughez susține că interacțiunile sale cu acuzatoarea au fost consensuale.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
James Franco

Vedete acuzate de hărțuire sexuală: James Franco

Actorul, regizorul și producătorul James Franco, destul de bine cunoscut pentru ciudățeniile sale, a fost acuzat de mai multe ori de conduită sexuală și comportament inadecvat, de către diferite femei. În 2018, patru femei care erau eleve la școala de actorie a lui Franco – și o altă femeie l-au acuzat de comportament inadecvat sau de exploatare sexuală. Un proces a fost intentat în octombrie 2019. Franco a răspuns în diferite ocazii afirmând că nu credea că acuzațiile sunt adevărate și că își asumă întotdeauna responsabilitatea pentru acțiunile sale. Echipa sa de avocați susține că nu există niciun temei legal pentru procesul împotriva acestuia.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Ben Affleck

Ben Affleck

În urmă cu câțiva ani, Ben Affleck a fost acuzat că a pipăit o femeie în camera sa de hotel, în 2003. Actorul susține că nu-și amintește incidentul și că acuzațiile aduse împotriva sa erau în mod specific „că a atins sânul unei femei în timpul unei îmbrățișări”. Affleck spune că femeia și-a cerut public scuze pentru incident, spunând că vrea să fie „parte a soluției”.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Ed Westwick

Vedete acuzate de hărțuire sexuală: Ed Westwick

Actorul britanic Ed Westwick, care a jucat în serialul de succes Gossip Girl, a fost acuzat de viol de două femei diferite, precum și de agresiune sexuală de către o a treia femeie din Los Angeles, dar nu a fost niciodată acuzat. Procurorii de caz au declarat că nu există suficiente dovezi pentru a-l pune sub învinuire. Prima sa acuzatoare a apărut inițial într-o postare pe Facebook care descria incidentul, ceea ce le-a determinat și pe celelalte două femei să-și spună propriile povești.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Asia Argento

Asia Argento

Activistă, actriță și iubită a regretatului și îndrăgitului om de televiziune și autor, Anthony Bourdain, Asia Argento, a fost acuzată public de agresiune sexuală de către un coleg de platou. Acuzatorul lui Argento a spus că l-a agresat într-o cameră de hotel din California când avea doar 17 ani. Acuzatorul a dat-o în judecată pe Argento după ce aceasta a devenit o susținătoare foarte vocală al mișcării #MeToo și a dezvăluit că a fost agresată de producătorul Harvey Weinstein. Argento continuă să nege acuzațiile, în ciuda dovezilor fotografice și textelor care par să contrazică negarea ei, și în ciuda înțelegerii în valoare de 380 de mii de dolari pe care a făcut-o cu acel bărbat.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Casey Affleck

Vedete acuzate de hărțuire sexuală: Casey Affleck

Frații Affleck au avut cu siguranță cota lor de scandal. Și Casey Affleck a fost acuzată atât de hărțuire sexuală, cât și de abuz verbal de către două femei care au lucrat pe platoul de filmare, în echipa tehnică a filmului său din 2010, I am still here. Femeile au relatat diferite comportamente inadecvate împotriva lor și a altor membre ale echipei, în timpul filmărilor. Problema a fost soluționată în afara instanței.

vedete acuzate de hărțuire sexuală
Martin Lawrence

Martin Lawrence

Deși a avut loc cu zeci de ani în urmă și pare să fi fost un incident izolat, actorul de comedie Martin Lawrence a fost dat în judecată pentru hărțuire sexuală de către Tisha Campbell, colega sa de platou din serialul de succes, Martin. Campbell – care a jucat rolul Ginei – l-a acuzat de „hărțuire sexuală, abuz verbal și amenințări conexe” pe Lawrence. A renunțat la serial și, în cele din urmă, Lawrence s-a simțit responsabil să părăsească și el show-ul. Problema a fost soluționată în afara instanței de judecată și cei doi par a fi în relații bune.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora