fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Axl Rose, solistul și formatorul trupei Guns N’ Roses a fost ani de zile subiect de tabloid și foarte mulți jurnaliști de pe întreg globul au încercat să prindă faima dezvăluind câte ceva din trecutul marelui cântăreț.

Viața lui Axl Rose a fost cu atât mai șocantă cu cât cariera sa de muzician a fost una relativ scurtă, însă evenimentele din plan personal au dat tot timpul subiect presei din lume.

Dar cariera sa a părut scurtă numai din prisma numărului de albume lansate și a apariției în fața fanilor, ani de zile Axl fiind obsedat de muzică și având momente foarte lungi în care s-a retras ca un pustnic pentru a compune.

Trăgând linie, Guns N’ Roses este trupa cu cele mai multe copii ale unui album vândute vreodată, trupa care a ridicat și inspirat o generație de tineri din întreaga lume, iar Axl Rose a fost numit „una dintre cele mai mari voci ale rock-ului”.

Îmi amintesc și probabil nu voi uita niciodată primele mele întâlniri cu muzica Guns N’ Roses. Aveam un frate metalist care aproape că mă obliga să ascult numai muzică rock și care îmi punea casete video cu concertele trupei. Tot el îmi spunea mici picanterii din viața lui Axl Rose, iar când am început să prind adevăratul gust al muzicii lui, țin minte că am început să caut să aflu care este povestea lui și a celor din trupă. Uneori am fost de-a dreptul șocată și oripilată de ce am aflat, alteori aproape că am lăcrimat imaginându-mi traumele din viața lui Axl. Așa cum spuneau și alții, Axl Rose este omul pe care îl iubești și idolatrizezi, fără să judeci și să încerci să înțelegi faptele lui, sau este omul care nu ți-a plăcut niciodată și îl vei disprețui pe veci pentru multe decizii și evenimente în care a fost implicat.

Dar cine este Axl Rose și ce culori are viața lui? Iată 25 de lucruri interesante extrase din biografia lui:

 • Axl Rose s-a născut purtând numele William Bruce Rose Jr., în Lafayette, Indiana, oraș despre care nu a încetat niciodată să vorbească, oraș ce i-a provocat tot timpul amintiri triste.
 • La nașterea lui, mama sa avea numai 16 ani și era încă elevă la liceu. Tatăl său avea 20 de ani și era descris ca fiind un „delicvent local carismatic, dar care pricinuia multe necazuri”. Sarcina a fost neplanificată și foarte șocantă pentru cei doi foarte tineri părinți.
Axl Rose în copilărie. Foto: Flikr.com
 • Când Axl avea doi ani, părinții lui s-au despărțit. Tatăl l-a răpit, dorindu-și să-l ia cu el, însă mama sa a reușit să-și recupereze copilul și l-a păstrat lângă ea. S-a recăsătorit cu Stephen L. Baily, un tânăr din oraș, care l-a adoptat pe Axl și i-a schimbat numele în William Bruce Bailey. Până la vârsta de 17 ani, Axl a crezut tot timpul că Bailey era tatăl lui biologic.
 • Axl Rose nu și-a cunoscut niciodată tatăl adevărat, acesta din urmă fiind omorât în 1984 de către un criminal cunoscut lui. Corpul lui William Rose nu a fost niciodată găsit, iar Axl a aflat despre crima asupra tatălui lui, mulți ani mai târziu.
 • Axl a crescut într-un mediu foarte religios, tatăl său adoptiv fiind aproape habotnic. Îl obliga să meargă la slujba bisericii penticostale câte trei până la opt ore pe săptămână, dar și la școala de duminică, lucru despre care Axl spunea mai târziu în viață că i-a spălat creierul.
 • De la vârsta de cinci ani, Axl a început să cânte în corul bisericii, iar când frații săi mai mici au intrat și ei în biserică, au format un trio vocal, numit Bailey Trio.
Axl Rose în adolescență. Foto: grunge.com
 • În liceu, Axl cânta la cor și studia pianul. La un moment dat a ajuns să formeze o trupă muzicală alături de prietenii lui. Printre ei se număra și Jeff Isbel care mai târziu a devenit colegul lui Axl de trupă în Guns N’ Roses, după ce și-a schimbat numele în Izzy Stradlin.
 • La 17 ani, după ce a aflat întâmplător, cotrobăind printre actele părinților lui, cine a fost tatăl lui biologic, Axl și-a schimbat neoficial numele în W. Rose, nedorind să aibă același prenume cu cel al tatălui său.
 • În adolescență, Axl a fost arestat de mai mult de 20 de ori în Lafayette, fiind acuzat de intoxicație publică și aderarea la găști turbulente și periculoase. A stat în închisoare aproape 3 luni de zile. În 1982, când procurorul l-a amenințat că-l va acuza și îl va trata ca pe un criminal obișnuit, s-a mutat în L.A.
Axl Rose la 18 ani. Foto: theparisreview.org
 • În California a format o trupă numită AXL în care s-a implicat atât de mult încât prietenii l-au poreclit Axl Rose și l-au sfătuit să-și schimbe astfel numele, în mod oficial. Chiar înaintea semnării primului contract cu o casă de discuri, în 1986, el a devenit în mod legal W. Axl Rose.
 • O altă trupă în care s-a implicat la început de carieră a fost Rapidfire, cu care a înregistrat un demo de patru cântece în 1983. După ani de dispute legale, acest demo a apărut pe piață în 2014.
Axl Rose în tinerețe. Foto: Flikr.com
 • În 1983, Axel a fondat trupa Hollywood Rose, alături de Izzy care se mutase și el în L.A. în 1980. Slash și Steven Adler s-au alăturat și ei trupei ceva mai târziu. Hollywood Rose a fuzionat cu trupa L.A. Guns și astfel a apărut Guns N’ Roses

 • În vremea în care Axl se chinuia să devină cântăreț și încerca să construiască o carieră în muzică, el a avut o mulțime de slujbe necalificate pentru a se putea întreține. Una dintre ele a fost paznic de noapte la Sunset Boulevard Tower Records. De asemenea a fost cobai într-un studiu științific efectuat de UCLA și a trebuit să fumeze, acțiune pentru care primea 8 dolari pe oră.
 • La finalul anilor 1990, Axl a ajuns să fie considerat un pustnic deoarece își petrecea aproape tot timpul în vila lui din Malibu și refuza aproape orice contact cu oamenii.
 • Axl are și azi câteva lucruri interesante în casa sa, inclusiv colecții de artefacte religioase din America Latină și crucifixuri, plus o mulțime de șerpi, șopârle și păianjeni.
Axl și doi dintre membrii trupei Guns N’ Roses, în 2018, în timpul unui concert din turneul de revenire. Foto: Shutterstock
 • Axl Rose a fost și actor. El a avut un rol mic, necreditat, în filmul lui Clint Eastwood din 1988, „The Dead pool”, în care a jucat un muzician ce participă la o înmormântare.
 • În 1987, în timpul filmărilor pentru videoclipul piesei „It’s So Easy”, trupa Guns N’ Roses a avut parte de un invitat special: David Bowie. Asta se întâmpla cu mult timp înainte ca Axl să-l lovească pe Bowie, acuzându-l că flirta cu iubita lui, modelul Erin Everly.
 • Așa cum toți fanii știu deja, Axl ajungea foarte rar la timp pentru întâlniri. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stones a mărturisit că are obiceiul de a întârzia, lucru extrem de neplăcut și crede că ar putea să treacă în testament ca la propria înmormântare, sicriul său să apară după 30 de minute de la începerea slujbei, având gravat, în relief și cu litere aurii, mesajul „Îmi pare rău că am întârziat!”.
 • Rockerul a mai avut probleme cu legea și în 2006 când a fost arestat că ar fi lovit în picior un agent de securitate.
 • Axl Rose a dat vocea unui DJ, Tommy „The Nightmare Smith” ce apare în jocul video din 2004, Grand Theft Auto: San Andreas.
 • După ce doi oameni au murit în timp ce dansau pe piesa „It’s So Easy” în timpul concertului Monsters of Rock, Axl Rose și-a câștigat faima celui care poate opri un show oricând simte că are de rezolvat o problemă cu fanii. La concertul din St. Louis din 1999, în mijlocul concertului, Axel a ieșit de pe scenă și s-a dus în mulțime pentru a smulge camera video a unui fan, fiind interzisă filmarea la concert. Întors pe scenă, el a denunțat neatenția securității și apoi a plecat din concert. Fanii au creat o revoltă, provocând daune materiale de 200 de mii de dolari, motiv pentru care trupei i s-a interzis revenirea în oraș.

 • Din 1991 până în 1997, Axl Rose a reușit să rămână singurul membru al trupei Guns N’ El a fost cel care l-a concediat pe Steven Alder bateristul trupei. Din cauza faptului că era nemulțumit de decizia lui Axl și pentru că nu mai suporta tensiunile din trupă, Slash a părăsit-o în 1996, fiind urmat de basistul Duff McKagan. În 2015, trei dintre membrii inițiați ai Guns N’ Roses s-au reunit și au pornit un mare turneu în America și Europa, iar în 2020, acest turneu este deja sold out în orașele în care trupa va ajunge.
 • Viața personală a lui Axl Rose a fost la fel de tumultoasă precum cea de pe scenă. În 1990 el s-a căsătorit cu Erin Everly, însă, la scurt timp după nuntă, ea a declarat în fața unui oficial al statului că a fost amenințată înainte de nuntă. Ea a povestit că în seara de dinaintea căsătoriei, Axl a venit la ea, și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se sinucide dacă nu se căsătorește cu el. În 1990, căsătoria a fost anulată.
Axl alături de singura care i-a devenit soție, Erin Everly
 • În 1991, Axl a început o nouă relație cu Stephanie Seymour, un fotomodel recunoscut, cea care apare și în videoclipul piesei „November Rain”. Ea avea un copil de care Axl s-a atașat foarte mult, mai ales că-și dorise foarte tare o familie și suferise cumplit după ce Everly a pierdut o sarcină. S-au logodit în 1993 însă, trei luni mai târziu s-au despărțit, ocazie cu care s-au ascuțit cuțitele. Axl a acuzat-o că l-a agresat fizic, iar ea l-a dat în judecată, la rândul ei, acuzându-l că el a fost cel violent, iar singura dată când l-a atacat, a fost o metodă de autoapărare. În proces Seymour a citat-o și pe Erin Everly pentru a demonstra ce fel de om este Axl, iar concluzia a fost că a trebuit să plătească fiecăreia dintre ele o grămadă de bani pentru a-și retrage acuzațiile împotriva lui.
Axl alături de Stephanie Seymour. Foto: The Vinil Vortex
 • Încă din tinerețe Axl Rose a fost diagnosticat cu tulburări maniaco-depresive și i-a fost prescris litiu pentru tratament. El a refuzat tratamentul spunând că el crede în medicina homeopatică și în regresia vieții anterioare. Rose a declarat că terapia sa de regresie din viața anterioară l-a ajutat să-și recupereze amintirile conform cărora a fost abuzat sexual de tatăl său biologic la doi ani.
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO