fbpx

Căutare

Share this article

Tratamente pentru un păr frumos şi sănătos, machiaj care să reziste şi să arate bine într-o zi caniculară şi secretul vedetelor pentru a avea o piele sărutată de soare”… iată trei trucuri pe care le poţi folosi pentru a arăta bine toată vara.

Mai puţin şampon… mai mult ulei de cocos

Vara porţi mai des pălării şi transpiri sau mergi la sală ori practici alte activităţi în aer liber iar părul acumulează o mulţime de impurităţi. Probabil simţi nevoia să-l speli mai des. Ca să nu-l agresezi, alege un şampon blând, cu ingrediente hidratante şi nu-l mai şampona de două ori, dacă-l speli frecvent. Din când în când, mai ales dacă te grăbeşti, poţi folosi şamponul uscat. Pulverizează-l la rădăcină de la aproximativ 20 cm, lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi piaptănă părul. Dacă pleci în vacanţă, află că nu este nevoie să foloseşti şampon zilnic, chiar dacă faci baie în piscină sau mare. Clăteşte-l cât mai bine, pentru a îndepărta reziduurile de clor ori sare, apoi aplică balsam, iar la final hidratează-l cu un produs leave-in pe bază de uleiuri. Înainte dar şi după ce te întorci din concediu, poţi folosi un tratament cu ulei de cocos. Acesta este mult mai eficient dacă-l laşi să acţioneze peste noapte. Aplică-l pe scalp, pe lungimea părului şi pe vârfuri, apoi masează uşor timp de cinci minute. Nu uita că părul pe lungime nu absoarbe ingredientele, doar substanţele aplicate pe scalp ajung în folicul. După ce ai terminat de masat, prinde părul în coc (dacă este suficient de lung) şi lasă tratamentul să acţioneze peste noapte. Dacă ţi se pare prea complicat, îţi propun şi o variantă mai rapidă, o mască ce trebuie lăsată să acţioneze o oră: amestecă 3 linguri de mască sau balsam de păr cu o lingură de ulei de măsline, una de ulei de cocos şi una de miere. Dacă îţi cade părul, poţi folosi şi ulei de muştar. Nu este atât de cunoscut însă are proprietăţi multiple, iar pentru păr poate face minuni.

Machiaj rezistent la apă şi la temperaturi ridicate

Dacă eşti tentată să foloseşti produse rezistente la apă atunci citeşte cu atenţie eticheta atunci când le cumperi. Doar cosmeticele care au în denumire termenul „waterproof” rezistă timp îndelungat, chiar şi atunci când intri în contact cu apa. Cele care sunt „water resistant” sau „rezistente la transfer” nu au aceleaşi proprietăţi, sunt doar mai rezistente în comparaţie cu produsele obişnuite. Aşadar, acestea din urmă sunt recomandate în zilele caniculare, dar numai cele „waterproof” rezistă dacă ţi-ai propus să faci baie. Dacă nu-ţi place să-ţi simţi tenul încărcat vara, atunci poţi folosi un BB Cream cu SPF. Apoi mizează pe un ruj rezistent la transfer. Nu va curge şi va rezista multe ore pe buze, chiar dacă afară temperatura depăşeşte limitele suportabile. Atunci când transpiri şi simţi că îţi luceşte faţa, tamponează uşor zona cu şerveţele pentru sebum. Chiar dacă eşti tentată să aplici un strat de pudră, este posibil ca aceasta să nu fie compatibilă cu anumite produse waterproof şi îţi poate încărca tenul. Iar dacă vrei să mergi la plajă sau la piscină însă nu-ţi doreşti să renunţi la mascara atunci tot un produs waterproof este soluţia. Ca să-l demachiezi mai uşor la finalul zilei, aplică întâi un strat din mascara pe care o foloseşti în mod normal, apoi încă unul (sau chiar două) utilizând de această dată un produs rezistent la apă. Nu uita că dacă foloseşti astfel de cosmetice atunci este recomandat să le îndepărtezi cu grijă, fără să freci sau să agresezi pielea. Demachiantul bifazic, special conceput pentru astfel de produse, va fi aliatul tău de nădejde.

Bronz care durează mai mult

Bronzul rezistă mai mult dacă este obţinut treptat, folosind produse cu SPF. Aşadar, nu uita de sfatul medicilor de a te expune la soare responsabil. Odată dobândit, bronzul rezistă mai mult timp dacă ai grijă de pielea ta. Înlocuieşte băile prelungite cu duşuri şi setează apa la o temperatură rezonabilă, deoarece apa fierbinte îţi deshidratează pielea şi face bronzul să dispară rapid. Înlocuieşte clasicul gel de duş cu un ulei sau o cremă de duş hidratantă. Foloseşte o loţiune în fiecare seară sau ulei de cocos ori un ulei uscat. Nu uita că şi tenul are nevoie de un plus de îngrijire. Dacă nu ai timp să ajungi la salon, pentru un tratament facial, foloseşte măşti cu ingrediente nutritive (mie îmi plac mult cele de tip şerveţel). Loţiunile cu particule iluminatoare fac bronzul să pară mai intens şi dau o strălucire aparte pielii. Vedete precum Jennifer Lopez, Jessica Alba, Irina Shayk, Heidi Klum, Nicole Scherzinger sau Mihaela Rădulescu folosesc des acest truc, mai ales pe covorul roşu. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO