Căutare

Share this article

Pelicula coreană „489 Years” a fost desemnată câştigătoare a Festivalului Internaţional de Film Experimental (BIEFF).

BIEFF s-a desfăşurat în perioada 28 martie-2 aprilie la Cinema Muzeul Ţăranului Român şi Cinema Elvire Popesco. Gala de premiere a avut loc sâmbătă, la Cinema Muzeul Ţăranului, unde a fost proiectat filmul „Manifesto”, de Julian Rosefeldt (Germania, 2017).

„489 Years” a regizorului Hayoun Kwon combină animaţia 2D cu cea 3D pentru a crea un spaţiu virtual al unui teritoriu real şi fantastic în acelaşi timp, după cum anunţă news.ro. El doreşte să permită, astfel, pătrunderea într-o zonă în care accesul este interzis. ”489 Years” – câştigător al Premiului Juriului Ecumenic la legendarul Festival Internaţional de Scurtmetraj de la Oberhausen – pune problema imposibilităţii de a reprezenta şi experimenta spaţiul tranziţional al graniţelor văzute ca limite ce separă mai mult decât simple geografii. Premiul pentru aceasta distincţie a constat în suma de 3000 de euro, oferită de Institutul Cultural Român.

Diogo Costa Amarante, pentru filmul „Small Town” a fost desemnat cel mai bun cineast, iar premiul pentru cel mai bun concept vizual a revenit peliculei „Summer” de Ronny Trocker care alternează imaginea fixă cu cea mobilă, pornind de la o fotografie şi având elemente de animaţie 3D.

Cei mai buni cineaşti români au fost desemnaţi Luiza Pârvu şi Toma Peiu, pentru „Sisyphus 2.0”, inspirat de parabola grecească, mai anunţă news.ro.

„A Brief History of Princess X” este filmul care a primit o menţiune specială deoarece regizorul Gabriel Abrantes aduce la o laltă, într-o manieră aparte, două personaje importente şi interesante: Constantin Brâncuşi şi prinţesa Marie Bonaparte.

Premiul publicului a fost împărţit filmelor „Peep Show”, de Rino Stefano Tagliafierro, şi „I Made You I Kill You”, de Alex Bădeliţă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO