fbpx

Căutare

Share this article

Valentine’s Day bate la uşă şi probabil sunt mulţi care nu şi-au făcut încă nici un plan. Cumva, pe bună dreptate, dacă ar fi să vedem lucrurile din perspectiva bărbaţilor. Iar ceea ce vă propun, probabil va fi greu de realizat în două zile, însă am şi o veste bună: până la Dragobete mai sunt mai bine de 2 săptămâni.

Şi, orice ar spune unii şi alţii, dacă vrei s-o dai pe spate, vei alege un city break. Ce poate fi mai romantic decât un oraş romantic în care să mergeţi împreună şi unde să-i declari dragostea veşnică sau măcar pe termen nedeterminat? Şi ca să nu vă călcaţi în picioare cu toţi îndrăgostiţii lumii, am găsit cinci alternative de city break la fel, sau poate şi mai romantice decât cele clasice.

Uită de Paris şi alege Bordeaux de Valentine’s Day

Votat mereu ca fiind în topul listei celor mai romantice oraşe din lume, Parisul atrage mai mult decât ponderea echitabilă de turişti îndrăgostiţi. Însă cei care caută mâncare bună, un vin bun, arhitectura franceză şi o ocazie de a exersa „langage de l’amour ”, ar putea să se uite puţin mai la sud pe hartă pentru tot acelaşi romantism, dar mai puţin clişeistic.

Bordeaux oferă un centru compact cu bulevarde pe care te poţi plimba şi cu o minunată arhitectură neo clasică la fiecare colţ de stradă. Aşadar, nu ar strica să dai Turnul Eiffel pe Miroir-d’eau, cea mai mare piscină reflectorizantă din lume în care se oglindeşte magnificul Palais-de-la-Bourse. Puteţi profita de patrimoniul vinului cu o vizită la cel mai bun muzeu al vinului din lume, Cité du Vin care s-a deschis în 2016 şi care este găzduit de o clădire inovativă în formă de decantor. Şi ca să uiţi de Notre Dame, Catedrala Sf. Andrei din Bordeaux este o capodoperă în stil gotic.

De Valentine’s Day schimbă Praga pe Budapesta

O mulţime de bere, arhitectură care râde în stilul goric şi art nouveau şi un labirint de străduţe pietruite. Aceasta este Praga, oraşul perfect pentru o escapadă romantică. Şi, aparent, locul ideal pentru cei care cerşesc romantism. De aceea, poţi schimba destinaţia şi poţi alege capitala Ungariei care oferă o arhitectură superbă şi foarte mult romatism.  Mâncarea este excelentă, vinul bun, iar pe podul de peste Dunăre chiar poţi să-i declari dragostea. Şi dacă vrei o evadare romantică şi mai deosebită, poţi alege o vizită la izvoarele termale din Centrul Budapestei.

De Valentine’s Day uită de Bruge şi priveşte către Strasbourg

Pieţele simpatice, străduţele pietruite şi spiralele bisericilor, dau oraşului Bruges un aer medieval de basm. Însă aceste atracţii atrag de asemenea un număr uriaş de turişti. Poţi găsi toate aceste atracţii în Strasbourg bijuteria alsaciană subapreciată, de la graniţa dintre Franţa şi Germania care combină frumuseţile oraşului Bruges. Pe jumătate împădurit, cu clădiri vechi ce oferă un aer de basm oraşului, Strasbourg se mai făleşte cu ale sale cosy winstubs (taverne tradiţionale alsaciene) care primesc oaspeţii cu o mâncare şi băutură excelente. Şi pentru culturalizare puteţi vizita Palais Rohan, denumit şi Versailles în miniatură sau puteţi vizita Muzeul de artă modernă şi contemporană unde sunt expuse opere de Kandinsky şi Picasso.

De Valentine’s Day schimbă Florenţa cu Ferrara

Florenţa poate fi leagănul Renaşterii, dar motivele pentru care turiştii se întâlnesc acolo – arta clasică a lumii, arhitectură, mâncare şi băutură – pot fi găsite şi în alte locuri din Italia. Oraşul Ferrara este adesea trecut cu vederea, deşi, aşezat între Veneţia şi Bologna, reprezintă o importantă destinaţie de artă renascentistă, plus o destinaţie din patrimoniul UNESCO de bifat. Proximitatea sa faţă de oraşe mult mai cunoscute, îl face o alternativă mult mai liniştită, cu mai puţini competitori cu care să te înghesui pentru a vizita Castello Estense, un castel uriaş în centrul oraşului, străjuit de un şanţ de apărare şi diverse palazzos cu fresce şi exemple ale artei renascentiste. Pentru iubitorii gastronomiei italiene, Ferrara are o mulţime de taverne unde veţi savura mâncăruri tradiţionale, dintre cele mai deosebite.

De Valentine’s Day dă Veneţia pe Annecy

Oraşul Annecy din sud-estul Franţei este cunoscut ca fiind Veneţia şi Alpi, şi asta dintr-un bun motiv. Acest oraş cu canale medieval are mai multe căi navigabile prin centru care se varsă ăn lacul Annecy, la baza munţilor acoperiţie de zăpadă. De asmeenea, se mândreşte cu un centru vechi fermecător, cu străduţe pietruite şi case colorate în culori pastelate. Château d’Annecy arată ca şi cum ar fi decupat dintr-o carte de istorie, pe vremuri străjer în faţa războaielor, azi un muzeu impresionant. Oraşul rivalizează cu Veneţia pentru frumuseţea pitorească, dar are un mare avantaj: lacul Annecy ce poate fi explorat cu barca sau în plimbare pe malul său.

Totul sună de-a dreptul impresionant, însă, trebuie să ştii că dacă nu veţi reuşi să vizitaţi nici unul dintre aceste oraşe de ziua îndrăgostiţilor, nu ar trebui să fie mare bai. Iubirea nu se consumă numai în astfel de locuri romantice, poate fi de ajuns şi o plimbare în parc, căci cine te iubeşte, nu te iubeşte pentru o plimbare prin Budapesta, sau pentru o cină romantică la Bordeaux.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO