5 concerte pentru care vizităm Europa anul acesta - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Vara îţi faci provizii pentru iarnă. Iar iarna îţi faci planuri pentru vară. Călătorului îi şade bine cu drumul, aşa că fă-ţi bagajele, anul acesta o să te plimbi cam des.

Cum ţi-ar suna: o vizită scurtă la Londra şi un Sam Smith? Sau poate vrei să te plimbi pe străzile din Glasgow, cu muzica lui Jessie Ware? Sau poate vrei să schimbăm registrul? Atunci îţi recomand ceva cu care sigur nu voi da greş, U2 la Berlin. 

Anul acesta este plin de concerte faine, aşa că îţi recomand să încerci un alt fel de turism: music city break.

1. Stay With Me. Sam Smith @ Londra.

Ai mai fost în Londra? Nu contează. În Londra nu ai cum să ajungi să vizitezi totul. De fiecare dată o să descoperi ceva nou, o să îţi mai rămână un muzeu de vizitat sau un pub de explorat. Aşa că, Londra este mereu o destinaţie perfectă (poate mai puţin iarna, atunci când este foarte frig şi vânt).

Aşa că, pregăteşte-ţi paltonul de ploaie şi pantofii de vizitat. Ah, să nu uit şi o vestimentaţie de concert. Doar mergem la Sam Smith. Tipul asta, care nu prea e Too Good At Goodbyes, are o super voce care ne-a cucerit de prin 2012-2014 atunci când ne cânta Latch şi, mai apoi, Lay Me Down. De atunci, a reuşit să câştige 4 premii Grammy şi să deţină 2 recorduri de Guiness World Records

Dacă vreţi să-l vedeţi pe puştiul de 25 de ani la O2 Arena, vă recomand să vă luaţi chiar acum bilete. Şi v-am făcut şi un mic itinerariu de Paşte – perioada city-break-ului: 6-10 aprilie (sărbătoriţi Paştele exact pe Tower Bridge). Sam Smith are 4 concerte în Londra, 6, 7, 9 şi 10 aprilie, vă las pe voi să vă alegeţi ziua (şi vă spun un secret … dacă veniţi la concert, o ne vedem acolo).

Şi dacă ajungeţi la Londra, vă rog să nu uitaţi să vizitaţi câteva muzee. Profitaţi că în Londra cultura este un #must şi vizitaţi cât mai mult, intrarea este liberă la cele mai multe dintre ele.

2. Wildest Moments. Jessie Ware @ Glasgow.

Dacă nu mai ai răbdare până în aprilie, atunci dă o fugă în martie la Glasgow. Pe 20 o să aibă Jessie Ware concert la Old Fruitmarket. Ce mod mai plăcut să petreci seara dacă nu împreună cu Jessie la Midnight.

Rămâne tot în Marea Britanie, dar, de data această, descoperim cel mai mare oraş din Scoţia. Nu şi capitala acesteia, aceasta este Edinburgh, al doilea oraş ca mărime. Vremea este extrem de capricioasă. Acum plouă, acum apare soarele, aşa că să ai la tine haine pentru orice împrejurare. Nu aş vrea să aud că ai ajuns în Glasgow şi ploaia nu te-a lăsat să vizitezi oraşul. Odată ajuns aici, vizitează Kelvingrove Art Gallery and Museum sau Riverside Museum. Ah şi să nu uit, bucură-te de celebra lor băutură: whiskey.

Poţi să faci acest drum şi Alone. Un music city break în care petreci mai mult timp cu tine. Am înţeles că face bine. 

3. Whatever It Takes. Imagine Dragons @ Bordeaux.

Chiar înainte de Paşte dă o fugă la Bordeaux. Băieţii de la Imagine Dragons o să aibă concert pe 4 aprilie la Bordeaux Métropole Arena.

Şi pentru că ştiu că şi tu eşti un Believer, îţi recomand un city break în acest oraş foarte frumos. Al patrulea oraş ca mărime din Franţa, o să te ajute să îţi încarci bateriile, mai ales dacă eşti genul vizitator. Faimoasa catedrală Sf. Andre o să te impresioneze. Arhitectura ei din secolul al XI-lea, o să te facă să o admiri câteva minute bune. Şi să nu uitaţi să vedeţi nici Monument aux Girondins, situat în piaţa Quinconces.

În Franţa se mănâncă bine, aşa că nu trebuie să îţi faci griji. În plus, vinul de Bordeaux este faimos şi, mai mult ca sigur, o să găseşti şi câteva baruri pentru Shots.

4. The Sky Is A Neighborhood. Foo Fighters @ Gothenburg.

Suedezii spun despre Gothenburgh că este cel mai frumos oraş din ţara lor. Profită de ziua liberă pe care o avem pe 1 iunie şi dă o fugă acolo. Băieţii de la Foo Fighters o să aibă concert pe 5 iunie la Ullevi Stadium, aşa că poţi lega uşor acest music city break.

Run pentru că o să ai foarte multe lucruri de făcut aici. Îţi spun doar câteva: Universeum, Maritiman sau Arhipelago of Gothenburg. Iar dacă îţi plac parcurile de distracţie, te poţi duce la Liseberg.

Şi nu uita, seara de 5 iunie o să scoată the Best of You.

5. You’re The Best Thing About Me. U2 @ Berlin.

Băieţii ăştia o să cânte la Berlin With Or Without You, aşa că ar fi bine să te grăbeşti să prinzi bilete. Nu de alta, dar la concertele lor este, în general sold out. Normal, doar este U2, iar fanii lor ar putea să îţi spun că nu dragostea lor pentru trupă nu este deloc Ordinary Love.

Pe 31 august sigur o să fie Beautiful Day la O2 World Berlin. Iar capitala Germaniei este un oraş foarte fain. Istorie vs. Modernism. Artă. Nu ştiu dacă o să-ţi ajungă câteva zile pentru a descoperi Berlinul şi tot ce înseamnă el, dar poţi reveni oricând. Concerte foarte mari o să poţi vedea în fiecare an aici. 

Citeşte şi:

Concerte 2018: unde facem călătorii muzicale la anul?

Festivaluri 2018: unde mergem la vară şi pe cine vedem în concert?

Concerte 2018: cine cântă anul acesta la Bucureşti?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO