Căutare

Share this article

Iarna se apropie cu paşi repezi şi odată cu ea vin şi „cadourile” cinematografice. Producătorii de la Hollywood s-au întrecut pe ei înşişi în acest sezon şi ne propun o serie de filme care  promit să ne ţină mai mult în faţa ecranelor din cinematografe. Am ales 5 lungmetraje pentru toate gusturile care tocmai s-au lansat sau care urmează să aibă premiera în această iarnă. Sunt adaptări ale unor cărţi, poveşti bazate pe fapte reale sau pură ficţiune despre care se va vorbi multă vreme de-acum înainte. Iar unele dintre aceste filme vor ajunge (aproape sigur, spun criticii) pe lista scurtă la Oscaruri.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Animale fantastice şi unde le poţi găsi)

Scriitoarea J.K. Rowling a făcut istorie cu seria dedicată lui Harry Potter, iar regizorul David Yates a adus cu măiestrie lumea acestor cărţi pe ecrane. Cei doi „se întâlnesc” din nou şi ne teleportează în lumea vrăjitorilor, într-o nouă eră plină de magie. Acţiunea filmului se întâmplă 1926, iar erou principla este magizoologul auto-proclamat Newt Scamander (Eddie Redmayne), înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Şcoala Hogwarts.

Acesta ajunge la New York după o lungă călătorie în căutarea animalelor fantastice. Dar nimic nu avea să prevestească grozăviile care aveau să se întâmple pornind de la banala „rătăcire” a unui geamantan magic. Pregătiţi-vă să vedeţi întreaga comunitate de magicieni în plină acţiune, dar şi o distribuţie de excepţie: Colin Farrell, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight sau Carmen Ejogo.

Filmul a intrat deja în cinematografe din 18 noiembrie.

Trailer

Allied (Aliatul)

Marion Cotillard şi Brad Pitt sunt protagoniştii filmului a cărui acţiune se întâmplă în Cel de-al Doilea Război Mondial. Aţi mai auzit despre această peliculă, cu siguranţă – mai ales în timpul scandalului din jurul divorţului Brangelina. Lăsând zvonurile (nefondate) la o parte, cei doi actori au parte de o poveste de dragoste printre obuze şi mitraliere. El, Max Vatan, este un agent american, iar ea, Marianne Beausejour, este o frumoasă luptătoare din Rezistenţa Franceză. Povestea ne poartă la limita dintre adevăr şi bănuială chinuitoare, la limita dintre dragoste şi ură şi ne obligă să alegem o parte a baricadei şi să ne întrebăm cât de fragilă este graniţa dintre viaţa reală şi o misiune sub acoperire.

Premiera internaţională a filmului are loc pe 23 noiembrie. Puteţi vedea Allied în cinematografele româneşti de pe 2 decembrie.

Trailer

La La Land

Ryan Gosling şi Emma Stone sunt poate cel mai îndrăgit cuplu de pe marile ecrane în acest moment. I-am mai văzut jucând împreună în „Crazy, Stupid, Love” şi în „Gangster Squad”, dar La La Land promite să fie apogeul acestui duo actoricesc. Vom avea ocazia să îi vedem pe cei doi actori interpretând două roluri de excepţie care le pun la încercare tot arsenalul scenic. Sunt actori, dansatori, cântăreţi care ne poartă în lumea muzicii: el este un carismatic dar arogant pianist de jazz, iar ea o actriţă care-şi doreşte foarte mult o carieră în industria divertismentului. Filmul a avut deja premiera internaţională, iar criticii s-au grăbit să titreze „The must-see movie of the season”, „Incredibil!”, „Glorios!”, „Magic”. Alţii l-au trecut deja la categoria „musical masterpiece” şi sunt convinşi că va lua câteva Oscaruri…

La La Land are premiera în România pe 23 decembrie. Nu-l rataţi!

Trailer

Collateral Beauty

Nu ştiu de ce nu s-au grăbit producătorii să lanseze acest film în perioada Crăciunului. Cred că avea toate şansele să devină un film din categoria lui „It’s A Wonderful Life” (al lui Frank Capra) – adaptat zilelor noastre. Depresia unui tată care şi-a pierdut fiica este motivul pentru care ajungem să privim Timpul, Iubirea şi Moartea cu alţi ochi. N-am să vă spun mai multe despre desfăşurarea acţiunii! Am să încerc să vă stârnesc interesul cu faptul că din distribuţie fac parte Will Smith, Keira Knightley sau Kate Winslet şi că Hellen Mirren este „Moartea” (sic!). Filmul are premiera internaţională pe 30 decembrie, iar în România veţi putea să îl vedeţi din 6 ianuarie 2017.

Trailer

Fences

Denzel Washington este şi actor principal şi regizor al acestei pelicule care aduce pe ecran o temă pe cât de veche, pe atât de actuală, parcă. Este o adaptare a piesei de teatru scrisă de August Wilson, câştigătoare a unui Premiu Pulitzer care vorbeşte mult despre rasism şi discriminare. Filmul ne face părtaşi la viaţa de familie a unui cuplu de negri, Troy şi Rose Maxson (Denzel Washington şi Viola Davis) care au de înfruntat nu doar problemele şi decepţiile personale, ci şi prejudecăţile societăţii. Veţi avea parte de o porţie de realitate crudă, de dialoguri care vă vor aduce lacrimi în ochi şi de o porţie de măiestrie actoricească demnă de un câştigător al Oscarului.

Din distribuţie mai fac parte Jovan Adepo, Stephen McKinley Henderson, Russell Hornsby, Mykelti Williamson şi Saniyya Sidney.

Filmul va avea premiera internaţională pe 25 decembrie. Premiera românească nu este încă anunţată.

Trailer

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO