Căutare

Share this article

All you need is love … doar că astăzi pare că expresia asta nu mai este suficientă. Astăzi puterea consumarismului ne-a obişnuit că trebuie să îţi demonstrezi iubirea faţă de cealaltă persoană prin cadouri sau surprize. Şi dacă nu eşti mare amator de dulcegării, inimioare şi alte chestii roz şi colorate, atunci poate o seara liniştită, acasă, la un film ar fi exact ce trebuie.

Stai liniştit este normal … nu toată lumea trebuie să meargă la cinematograf să se uite la Fifty Shades Freed.

Aşadar, pentru aceia dintre voi pentru care este suficient să fii alături de persoana iubită, bucurându-vă de un film bun, un pahar de vin şi poate nişte floricele, avem exact ce trebuie. 5 recomandări de filme pentru seara ta de Valentine’s Day. Şi încă ceva, bucuraţi-vă de momentele petrecute împreună, pe 14 februarie şi în oricare altă seară. Aşa că, dacă vă plac recomandările noastre, puteţi să le vedeţi pe toate în orice altă zi din an.  

1. The Notebook

Începem cu un clasic. Şi, te rog, dragă “el” să nu te gândeşti că nu vrei să te uiţi la filmul asta pentru că nu vrei ca partenera ta să îşi petreacă seara asta cu Ryan Gosling şi nu cu tine. În fond, mai bine te uiţi la The Notebook, decât la filmul La la Land, nu? Iar pentru tine, draga mea, te rog să ai lângă bolul de floricele şi cutia de şerveţele. Pentru că o să plângi (poate chiar plângeţi, nu este nimic rău să faci asta, dragul meu).

Ryan Gosling şi Rachel McAdams este, poate, cel mai vizionat film romantic de când s-a lansat în 2004. Practic, mergi la sigur cu el, trebuie doar să îl cauţi pe Netflix. Povestea de dragoste dintre cele două personaje a rămas #mustsee în toţi aceşti ani. Iar muzica este pe măsură.

2. Call Me by Your Name

Pentru seara asta poate vrei un film mai nou, aşa că unul de Oscar este exact ce aveţi nevoie. Call Me by Yout Name spune povestea lui Elio, un adolscent anii ’80 care îţi petrece vara la ţară, la vila părinţilor săi din nordul Italiei. În timpul vacanţei sale face cunoştinţă cu un asistent cercetător din echipa de arheologi a tatălui său. Iar lucrul acesta îi provoacă sentimente neaşteptate şi îi face vara foarte interesantă.

Povestea spusă de actorii Timothée Chalamet şi Armie Hammer o să vă placă. Şi, de ce nu, o să vă ajute să vă faceţi o opinie avizată asupra câştigătorilor de anul acesta de la Premiile Oscar.

3. Blue Jay

De dragul amintirilor frumoase, Blue Jay este genul de film frumos. Spune povestea reîntâlnirii dintre Amanda (Sarah Paulson) şi Jim (Mark Duplass). Cei doi au avut o poveste frumoasă de dragoste în adolescenţă, iar acum după ani şi ani se întâlnesc întâmplător şi încep să îşi amintească de toate poveştile lor frumoase.

Amintirile lor pot fi ale tuturor, aşa că sigur o să vă recunoaşteţi în film. În plus, pentru toţi ar trebui să fie un film care să ne facă să ne bucurăm de toate momentele pe care le avem împreună. Iar atunci când relaţia se termină să ştim că ne putem întoarce mereu la amintirile frumoase pe care le-am avut împreună. Filmul poate fi găsit pe Netflix, aşa că #vizionareplăcută. 

4. Carol

Trebuia să includem pe această listă şi un film pe care s-au putea să îl regreţi dacă îl vezi de Valentine’s Day. Dar Carol este chiar un film tipic Todd Haynes, iar tipul asta chiar face filme faine. Toate cele 6 nominalizări pe care le-a avut filmul asta la Oscar au fost mai mult decât meritate. Iar Cate Blanchett este senzaţională. Aşa cum spuneam, poate nu este el tocmai cel mai potrivit film pentru Valentine’s Day, dar pe Cate Blanchett o poţi vedea jucând oricând.

Povestea de dragoste dintre Carol (Blanchett) şi Therese (Rooney Mara) este foarte interesantă. Şi, de asemenea, este genul de istorisire manifest. Dar clar povestea lor este una tragică, dar foarte frumoasă.

5. 45 Years

Iar la final, pentru cei care vor un altfel de Valentine’s Day şi cred că idea clasică de iubire este depăşită, recomandarea noastră un film cu doi actori incredibili de buni Tom Courtenay şi Charlotte Rampling. Un film pentru cei care nu cred că poţi ajunge vreodată să cunoşti cu adevărat pe cineva. Dar unul în care Rampling este de-a dreptul impresionantă.

Poate că nu este o variantă clasică pentru o astfel de seară, dar este un film foarte fain care o să-ţi trezească nişte întrebări. O să te pună pe gânduri. Şi o să te facă să-ţi aminteşti acest Valentine’s Day.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO