fbpx

Căutare

Share this article

Vrem-nu-vrem, trebuie să îmbrăţişăm ideea că toamna şi-a intrat în drepturi. Şi, oricât de mult s-ar plânge unii că deja a venit frigul, alţii abia aşteaptă să aducă toamna în propria casă. Lăsând figurile de stil la o parte, designerii internaţionali ai trasat deja liniile de design ale acestui sezon. Ce se poartă toamna asta şi cum puteţi face mici schimbări în propria casă? Găsiţi 5 idei mai jos!

Se poartă verdele închis

Chiar dacă afară verdele pierde teren şi frunzele arămii îşi fac simţită prezenţa, în interior verdele este mai mult decât binevenit. Puteţi alege varianta „dark green” pentru corpurile de mobilier din bucătărie, în contrast puternic cu nuanţele lemnului natural şi cu o nuanţă „dulce” de crem, care să ne ducă cu gândul la iarnă.

Un refugiu tomnatic în propria casă

Toamna ne simţim un pic mai „pierduţi în spaţiu”, lipsiţi de energie şi vitalitate din cauza schimbărilor de temperatură. Luaţi o pauză şi relaxaţi-vă! Pentru asta aveţi nevoie doar să imaginaţi un colţişor doar al vostru, departe de device-uri şi zgomotul străzii, un colţ în care puteţi citi sau puteţi visa cu ochii deschişi. Puteţi să regândiţi în această idee întreg dormitorul!

Catifeaua e din nou la modă

Şi această revenire ne încântă. E un material moale, confortabil, care aduce o stare de bine. Imaginaţi-că cum ar fi să vă lăsaţi mângâiaţi de această textură, lenevind într-un fotoliu, lângă un foc aprins – la voi în living. Foarte important este faptul că designerii asociază catifeaua cu o serie de texturi naturale, neprelucrate, aşa cum sunt lemnul vechi, ceramica sau împletiturile. Dacă vi se pare că un fotoliu catifelat este „prea mult”, puteţi opta pentru pernuţe sau pentru o cuvertură din acest material.

Se poartă împletiturile

Texturile împletite oferă impresia de căldură oricărui spaţiu, mai ales în lunile friguroase. Şi dacă nuanţele ţesăturilor din cameră se apropie de culorile toamnei, cu atât mai bine!

Optaţi pentru o împletitură tradiţională atunci când alegeţi covorul din living şi asortaţi-l cu câteva coşuri împletite, fie că le agăţaţi e perete sau că le găsiţi un loc al lor în încăpere. Nu-i aşa că nuanţele calde de arămiu încălzesc toată atmosfera?

Spuneţi nu frigului…

… şi prelungiţi cât mai mult vara indiană. Profitaţi de nostalgia vacanţei şi a zilelor însorite şi amenajaţi un culcuş pe terasă sau în balcon, cât mai aproape de natură. Asezonaţi colţişorul favorit cu pernuţe şi pilote ca să nu simţiţi frigul. Dacă aveţi o terasă spaţioasă, puteţi să vă cumpăraţi chiar şi un încălzitor pentru exterior.  

Găsiţi mai multe sugestii din partea designerilor aici

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO