5 metode eficiente în prevenţia virozelor la copii - LIFE.ro
Mergi la conținut

5 metode eficiente în prevenţia virozelor la copii

Primăvara calendaristică nu ne scapă de periculoasele viroze ce pot să apară acum în forme încă şi mai agresive. Copiii sunt, fără doar şi poate, mult mai expuşi la acest risc. Schimbările de temperatură, viruşii din ce în ce mai diferiţi ca manifestare, prezenţa în colectivitate şi sensibilitatea specifică vârstei sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei virozei mult mai frecvent la copii.
Share this article

Primăvara calendaristică nu ne scapă de periculoasele viroze ce pot să apară acum în forme încă şi mai agresive. Copiii sunt, fără doar şi poate, mult mai expuşi la acest risc. Schimbările de temperatură, viruşii din ce în ce mai diferiţi ca manifestare, prezenţa în colectivitate şi sensibilitatea specifică vârstei sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei virozei mult mai frecvent la copii. 

Pentru că aceasta poate avea implicaţii serioase şi este, în general, greu de tratat, iată mai jos 5 metode eficiente şi sigure prin care poţi preveni cu succes viroza. 

1) Adaptează îmbrăcămintea copilului tău la vremea de afară!

Încearcă să fii mereu la curent cu temperaturile de peste zi şi să adaptezi cumva îmbrăcămintea copilului tău astfel încât să nu fie foarte gros îmbrăcat (ca mai apoi să transpire şi să răcească), dar nici foarte subţire (gradele multe din termometru nu vă ţin la adăpostul vântului puternic, de exemplu).

2) Ai grijă să ştie şi să aplice regulile esenţiale de igienă!

Viroza are la bază un virus care, de cele mai multe ori, a fost luat de la un alt copil sau adult. Aşadar, spălatul mâinilor timp de cel puţin 20 de secunde, ori de câte ori are ocazia şi cu soluţii speciale sau neîmprumutarea obiectelor de igienă de la alţi copii etc – toate pot fi măsuri care fac diferenţa în sensul ăsta!

3) Învaţă-l “protocolul legat de răceli”!

Ne plângem deseori de răceli şi părinţi care îşi trimit copiii bolnavi la şcoală, însă de câte ori le vorbim celor mici despre “protocolul legat de răceli”? Învaţă-l pe copil să stea la distanţă de colegii care strănută sau tuşesc şi să îşi acopere nasul şi gura cu o batistă în cazul în care ei sunt cei bolnavi.

4) Nu întrerupe rutina copilului legată de antrenamentul fizic!

Creşterea imunităţii, prevenirea virozelor şi îmbolnăvirilor de sezon ţin şi de exerciţiile fizice adoptate de copil. Aşadar, ai grijă ca acesta să îşi urmeze programul obişnuit dacă face vreun sport, să se plimbe în aer liber, să execute cel puţin câteva exerciţii în fiecare zi, cum şi atât cât îi permite starea de sănătate, bineînţeles.

5) Oferă-i zilnic suc de cătina alb de la Hipy, un supliment excelent pentru imunitate!

Sucul ecologic de cătină albă de la Hipy creşte imunitatea copiilor şi adulţilor, fiind metoda perfectă de prevenţie a virozelor şi a problemelor de acest fel. Sucul de cătină de la Hipy are un gust plăcut acrişor (pe care îl poţi face încă şi mai plăcut dacă adaugi o linguriţă de miere) şi conţine 190 de nutrienţi bioactivi, printre care vitaminele B, C, E, K, P,PP, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fie şi sodiu.

Cu aşa “carte de vizită”, nici nu e de mirare că, potrivit studiilor, sucul de cătină are efect vitaminizant, mineralizant, tonifiant, antianemic, imunostimulator, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, iar lista poate continua.

Pe lângă asta, sucul de cătină albă Hipy mai prezintă un mare avantaj: procedeul de obţinere. Acest produs se realizează doar prin presare la rece, după care este ambalat în pungi speciale şi congelat rapid la -32 de grade Celsius, ceea ce îi oferă o calitate net superioară şi îi păstrează nealterate toate proprietăţile benefice.

Doza zilnică recomandată este şi ea importantă: adulţilor li se recomandă 50 ml de suc de cătină de 1-2 ori/zi, în cure de 30 de zile, de 2-3 ori/an (sau 20-30 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 de zile la fiecare 3 luni), Copiii peste 3 ani ar trebui să ia 20 ml de suc de cătină de 1-2 ori/zi în cure de 30 de zile, de 3-4 ori/an (sau 10 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 de zile  la fiecare 4 luni), iar copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani li se recomandă 5-10 ml 1 administrare/zi în cure de 30 de zile, de 3 ori/an (aici se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

După cum vezi, merită să îţi iei doza de imunitate din cătină albă, aşadar cumpără sucul Hipy de aici.

Acum, că ai aflat cele 5 metode-minune prin care poţi ţine viroza departe de copilul tău, este timpul să vă bucuraţi de primăvară, de vremea frumoasă de afară, dar şi de toate planurile pe care vi le-aţi făcut împreună! 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora