fbpx

Căutare

Share this article

În ultimii ani podcast-urile au prins aripi, iar românii au început şi ei să prindă gustul „poveştilor” audio. Sunt mereu la îndemână – nu depinzi de o oră anume la care să poată fi ascultate, le poţi asculta oriunde – când conduci, în metrou sau când pregăteşti mâncarea pentru a doua zi şi le poţi opri oricând, fără grija că pierzi ceva până când ai din nou vreme de ele. Sunt foarte multe podcasturi de succes în limbi străine, dar astăzi am să fac recomandări în limba română. Iată 5 podcast-uri pe care trebuie să le urmăreşti dacă vrei să afli lucruri foarte interesante, explicate pe înţelesul tuturor.

5 podcast-uri pe care trebuie să le urmăreşti – MindArchitect cu Paul Olteanu

Lui Paul Olteanu i se mai spune şi arhitectul minţilor deştepte. Realizează cel mai ascultat podcast din România, cu un milion de ascultări în mai puţin de un an de la lansare.

Este un podcast despre neuroştiinţă şi psihologie în care sunt explicate noţiuni aparent complicate astfel încât nu doar să le înţelegem, ci să şi putem face schimbări de bun augur în vieţile noastre. Cu ajutorul acestui podcast înţelegem ce este în mintea noastră, la ce stimuli reacţionează şi cum putem transforma reflexele în decizii conştiente. MindArchitect este un podcast de învăţare, dezvoltare profesională şi personală care te ajută să te cunoşti mai bine şi să înţelegi mai uşor reacţiile celor din jur, construind astfel mai uşor relaţii mai bune şi mai echilibrate.

Citeşte şi: Paul Olteanu, trainer și realizator Mind architect: „Neuroștiința nu e vreun sfânt Graal, dar cred că este o busolă care, în junglă de-ai fi, te ajută să te descurci onorabil” – LIFE.ro

Cristian Presură Podcast

Cristian Presură este doctor în fizică, cercetător ştiinţific la Philips, în Olanda, inventator şi autor a mai multor cărţi menite să apropie copiii şi nu numai, de fizică și astrofizică. În podcast-ul său îşi doreşte să crească interesul pentru ştiinţă şi reuşeşte să explice unele dintre cele mai complicate fenomene pe înţelesul tuturor şi într-o manieră amuzantă şi captivantă. Foloseşte însă podcast-ul nu doar pentru lecţii de fizică, ci şi pentru lecţii de cultură şi istorie, care deşi sunt extrem de complexe, sunt la fel de digerabile pentru publicul larg precum şi cele de ştiinţă.

Pe bune cu Andreea Vrabie

Podcast-ul realizat de Andreea Vrabie prezintă poveştile de viaţă ale unor oameni creativi, dar într-o manieră extrem de naturală şi sinceră. Invitaţii vorbesc atât despre reuşitele şi bucuriile pe care le au atunci când fac lucruri în care cred cu adevărat, cât şi despre momentele de îndoială, problemele şi fricile pe care le au de înfruntat.

5 podcast-uri pe care trebuie să le urmăreşti – The Vast & Curious cu Andreea Roşca

Andreea Roşca a invitat în podcast-urile ei antreprenori de succes, oameni inovatori şi pionieri cu poveşti extraordinare. Nu este doar un podcast despre afaceri, este un podcast despre experienţele umane şi gândirea din spatele performanţelor invitaţilor, despre reuşite, strategii şi practici, dar şi despre frici şi căderi, despre cele mai mari provocări şi felul în care le-au depăşit.

Zoltan Veres Podcast

Cu mai bine de 10 ani de experienţă în studiul naturii umane, Zoltan Veres crede că există o matematică în toate emoţiile noastre şi şi-a dedicat viaţa înţelegerii acesteia. Certificat şi acreditat în Dezvoltarea inteligenţei emoţionale, el şi-a propus să ajute cât mai mulţi oameni să îşi dezvolte această abilitate tot mai discutată şi mai căutată în ultimii ani. Vorbeşte în podcast-urile sale despre modalităţile în care poţi lucra cu propria persoană, cu stările pe care le trăieşti şi cum le poţi conduce astfel încât să te ajute să fii o variantă mai bună a ta.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO