Căutare

Share this article

Dacă n-aţi profitat de minivacanţa de 1 decembrie şi aţi rămas în oraş, ar fi bine să profitaţi de timpul liber. Vă propunem câteva evenimente culturale care să vă scoată din casă, indiferent că sunteţi în Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara sau Iaşi

FILM/Bucureşti

Vă aduceţi aminte de iernile copilăriei când petreceţi toată ziua în zăpadă sau la săniuş? Ei bine, „Snowtime/Marea Bulgăreală” o să vă trimită înapoi în acele timpuri. Şi o să vă placă. Filmul de animaţie realizat de Jean-François Pouliot şi François Brisson propune o poveste simplă de iarnă, numai bună de văzut împreună cu familia.

Copiii dintr-un sătuc organizează o bătaie cu bulgări de zile mari. „Războiul” se duce între două tabere de puşti simpatici. Din joaca asta, însă, vor avea şi câteva lecţii de învăţat! Filmul a avut premiera săptămâna aceasta. Nu-l rataţi în cinematografe!

CONCERT/Braşov

„Sărbătoarea Subcarpaţi” se numeşte turneul trupei Subcarpaţi, organizat cu ocazia zilei naţionale, un turneu devenit deja tradiţie. Concertul cuprinde piese de pe noul album, „Satele Unite ale Balcanilor”. Subcarpaţi este un mix exploziv între muzici tradiţionale româneşti şi beat-urile contemporane, o combinaţie eclectică prin care ne reoxigenam cu folclor românesc, instrumente tradiţionale şi ritmuri de trip-hop, dubstep, rap sau dancehall.

După Bucureşti şi Constanţa (3 decembrie), turneul ajunge la Braşov, pe 4 decembrie, la Kruhnen Musik Halle (str. Nicolae Titulescu, nr. 2P), de la ora 20:00. Biletele costă 50 de lei. Detalii pe pagina evenimentului.

FESTIVAL DE TEATRU/Cluj

În Cluj are loc Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe. Este cea de-a 5-a ediţie a acestui festival, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, care se desfăşoară anul acesta sub tema „Odiseea Străinului”. 3 şi 4 decembrie sunt ultimele zile ale festivalului, aşa că vă recomandăm să nu rămâneţi în casă.

Programul pentru sâmbătă, 3 decembrie, cuprinde, un dialog cu creatorii spectacolelor OOOO – The Dream of Gogol şi Omul cel bun din Seciuan (de la ora 10:00, la Casa TIFF), lansarea cărţii „Liviu Ciulei, acasă şi-n lume” (ora 12:00, Casa TIFF) şi de la ora 13:00 proiecţia filmului „Sarea pământului” (2014, Regia: Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders). De la ora 20:00 puteţi vedea piesa „Stranger’s Song”, după García Márquez, un spectacol de Jaram Lee, Pansori Project – ZA (Coreea de Sud)
Kor (Hu, Ro, En), la Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Din programul zilei de duminică, 4 decembrie, nu rataţi spectacolul „Bertolt Brecht: Omul cel bun din Sâciuan”, regia: Michal Dočekal, Vígszínház (Ungaria), de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Detalii pe interferences-huntheater.ro

VIDEO MAPPING/Iaşi

Pe 3 decembrie are loc la Iaşi LightUp Festival, un concurs de video mapping pe Palatul Culturii. Cele şase proiecte alese de juriu în etapa de preselecţie au ca temă comună iarna şi vor delecta publicul prin creativitate, tehnică, mesaj, impact vizual şi prin modalitatea în care elementele de arhitectură ale Palatului Culturii au fost introduse în producţiile video. Participanţii vin din Belgia, Italia, Polonia, România şi Mexic.

România este reprezentată în competiţia LightUp Festival prin ieşenii Silviu Apostol şi Andrei Cozlac. Proiectele de video mapping vor fi votate prin sms de către public. Detalii pe lightupfestival.ro

EXPOZIŢIE/Timişoara

Nu rataţi în această lună expoziţia lui Sorin Ilfoveanu de la Muzeul de Artă Timişoara. Cele aproximativ 50 de lucrări expuse în sălile de la etajul 2 al Palatului Baroc din Timişoara sunt realizate de-a lungul mai multor etape ale evoluţiei artistului plastic. În expoziţie veţi găsi şi tablouri din perioada recentă, prezentate în premieră.

Expoziţia personală Sorin Ilfoveanu va fi deschisă publicului până pe 16 decembrie 2016. Pe parcursul acestei perioade, se va organiza o serie de întâlniri, workshop-uri şi alte evenimente conexe expoziţiei. Muzeul de Artă Timişoara este deschis zilnic, între orele 10:00-18:00 (luni închis). Detalii pe muzeuldeartatm.ro

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO