fbpx

Căutare

Share this article

Supranumită şi „the cosmetic cop”, Paula Begoun este expertă în domeniul îngrijirii tenului, desfiinţează mituri şi ne propune soluţii care chiar funcţionează, dacă le urmăm cu seriozitate.

Pe faimoasa Paula Begoun, creatoarea liniei de cosmetice Paula’s Choice, am avut plăcerea să o cunosc la evenimentul de lansare în România a produselor, în 2014. Sfaturile ei au fost o adevărată revelaţie în domeniul înfrumuseţării, cele 20 de cărti best-seller scrise de ea s-au vândut în mai mult de 2.5 milioane de exemplare în întreagă lume (Don’t Go to the Cosmetics Counter Without Me, The Original Beauty Bible, Don’t Go Shopping for Hair-Care Products Without Me etc.), iar produsele sunt apreciate de femei din toată lumea. De-a lungul timpului, eu am testat o parte dintre ele şi vi le-am recomandat în articole. Însă pentru a înţelege cât de importantă este o rutină corectă pentru a avea un ten aproape perfect, am pregătit un top cu cinci sfaturi primite de la Paula acum trei ani, pe care eu le urmez până în ziua de azi.

Bryan Barron, Simona Prisacariu, Paula Begoun

1. Alege produsele în funcţie de tipul de ten, nu de vârstă

Desigur că vârsta contează, însă dacă ai peste 30 de ani, ten mixt sau gras, şi vei cumpăra produse antirid fără să ţii cont de formula lor, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Asta pentru că multe creme antirid au formule onctuoase, nepotrivite pentru acest tip de ten. Iar dacă ai 20 de ani şi ai pielea foarte uscată, nu te încăpăţâna să foloseşti produse nepotrivite, doar pentru că ţi se pare că nu sunt recomandate pentru vârsta ta. Regula de aur este să-ţi cunoşti pielea, să ştii ce tip de ten ai şi să foloseşti produse recomandate pentru tine.

2. Tenul acneic are nevoie de o îngrijire specială

Cauzele acneei pot fi multe, de la excesul de sebum, până la dezechilibre hormonale sau folosirea unor produse mult prea agresive, cu ingrediente iritante. Îngrijirea unui astfel de ten este complicată, însă ar trebui să includă un exfoliant chimic (AHA sau BHA, ales în funcţie de tipul de ten), un produs cu acţiune antibacteriană (pe bază de acid azelaic sau peroxid de benzoil), un produs hidratant şi unul cu SPF. În funcţie de vârstă, poţi adauga şi produse antirid, cum ar fi cele ce conţin peptide, niacinamide, vitamina C sau retinol. Însă trebuie să ai grijă cum le combini şi să le introduci treptat, pentru a vedea cum reacţionează tenul la aceste substanţe. 

3. Remediul pentru un ten uscat nu este consumul ridicat de lichide 

Sigur că este important să te hidratezi şi să consumi lichide, însă dacă ai tenul uscat nu apa este soluţia. Ci produsele ce conţin ingrediente emoliente, ocluzive şi/sau umectante.  

4. Apa caldă deschide porii şi apa rece îi închide

Nu. Porii nu reactionează la astfel de stimului. Pentru a rezolva problemă porilor dilataţi trebuie să foloseşti produsele potrivite. Acizii AHA şi BHA sunt recomandaţi, însă fără să abuzezi.

5. Ce pot face pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului? 

Aplică produse cu filtru UV (cel puţin 30) zilnic. Evită ingredientele iritante, precum parfumul sau alcoolul şi mizează pe antioxidanţi pentru a păstra epiderma tânără mai mult timp.

  

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO