55 de ani de Pheonix, sărbătoriţi prin două super concerte - LIFE.ro
Mergi la conținut

55 de ani de Pheonix, sărbătoriţi prin două super concerte

Formaţia Pheonix sărbătorteşte 55 de ani de la înfiinţare prin două concerte ce vor avea loc pe 19 aprilie, unul la Arenele Romane şi celălalt, un jam-session în clubul Tribute. Tot în aceeaşi zi, Nicu Covaci va împlini 70 de ani.
Share this article

Formaţia Pheonix sărbătorteşte 55 de ani de la înfiinţare prin două concerte ce vor avea loc pe 19 aprilie, unul la Arenele Romane şi celălalt, un jam-session în clubul Tribute. Tot în aceeaşi zi, Nicu Covaci va împlini 70 de ani.

Phoenix and friends Rock Edition” este numele spectacolului ce va avea loc la Arenele Romane, pe 19 aprilie, începând cu ora 20 şi va aduce pe scenă, alături de membrii formaţiei Pheonix, nume cunoscute, invitaţi speciali, muzicieni cu care aceştia au colaborat şi care au influenţat muzica românească, precum Dan Andrei Aldea, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Roman Iagupov (Zdob şi Zdub), A G Weinberger, Rareş Totu, Alin Oprea (Talisman), Crivăţ şi Luparul (Bucovina), grupul Trooper, Bodo (Proconsul), Eugen Mihăescu şi Gabi Guriţă Nicolau (Krypton), Tavi Iepan (Rezident Ex), după cum informează news.ro.

Malcolm J. Lewis care a colaborat cu Ozzy Osbourne şi Humble Pie, va fi şi el invitat pe scenă, iar chitariştii Flavia Staicu şi Andrei Cerbu (în vârstă de doar 14 ani), vor avea şi ei un loc aparte rezervat în concertul cu Pheonix.

Începând cu ora 23.00, Cei de la Pheonix se vor muta în Club Tribute pentru un concert de tip jam-session.

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul ambilet.ro şi de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu nr.9), la diverse categorii de preţuri: primele 250 de bilete – 75 lei, următoarele 250 de bilete – 90 lei, iar preţul celor rămase va fi de 120 de lei.

Un număr limitat de bilete VIP, care includ accesul la evenimentul de la Arenele Romane, acces la atferparty din Tribute, cadou promoţional din partea formaţiei Phoenix, sesiune foto şi de autografe, costă 300 de lei.

Accesul la petrecerea din clubul Tribute este posibil doar prin achiziţionarea biletelor de categoria VIP la evenimentul de la Arenele Romane.

Formaţia Pheonix a fost înfiinţată în 1961, la Timişoara, purtând atunci numele Sfinţii şi în scurt timp s-a afirmat pe scena rock-ului românesc.

În 1977, membrii trupei au fugit în Germania, unde a activat sub numele Transsylvania-Phoenix. În 1990, Phoenix a revenit în România. Au fost reeditate numeroase dintre înregistrările grupului, între care ”SymPhoenix/Timişoara” (1992) şi ”În umbra marelui urs” (2000).

Formaţia a cunoscut numeroase modificări de componenţă. Printre foştii membri se numără artişti precum Ovidiu Lipan ”Ţăndărică”, Josef Kappl, Mani Neumann, Mircea Baniciu, Florin (Moni) Bordeianu, Günther (Spitzly) Reininger, Kamocsa (Kamo) Béla, Costin Petrescu, Ionuţ Contraş, Bogdan Muntenita, Cristi Gram, Bogdan Bradu, după cum mai informează news.ro.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora