Europe
6 dintre cele mai interesante spa-uri din Europa
Poate nu ştiaţi, dar Europa e plină de spa-uri spectaculoase, unde te poţi răsfăţa cum nu ai visat vreodată. Împrejurimile, designul aparte, conceptul pe care acestea se bazează, tematica - sunt detalii care fac din aceste spa-uri locuri speciale.
Oana Borviz
|Reading time: 4 mins
Poate nu ştiaţi, dar Europa e plină de spa-uri spectaculoase, unde te poţi răsfăţa cum nu ai visat vreodată. Împrejurimile, designul aparte, conceptul pe care acestea se bazează, tematica - sunt detalii care fac din aceste spa-uri locuri speciale.
Oana Borviz
|Reading time: 4 mins
Share this article

Poate nu ştiaţi, dar Europa e plină de spa-uri spectaculoase, unde te poţi răsfăţa cum nu ai visat vreodată. Împrejurimile, designul aparte, conceptul pe care acestea se bazează, tematica – sunt detalii care fac din aceste spa-uri locuri speciale, unde mulţi aleg să-şi petreacă vacanţele. Noi am ales şase dintre cele mai interesante spa-uri europene:

Foto: class=

Grand Hotel Tremezzo (Lacul Como, Italia). Lacul Como (cunoscut şi sub numele de Lacul Lario) este renumit pentru peisajele sale răvăşitoare, acesta fiind, cândva, pe placul unor artişti precum romancierul francez Flaubert sau muzicienii Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi şi Vincenzo Bellini. Într-un astfel de mediu se află Grand Hotel Tremezzo, care adăposteşte unul dintre cele mai frumoase spa-uri din Europa. Acesta conţine o piscină interioară încălzită, cu cinci zone de hidromasaj şi o cadă cu hidromasaj în aer liber. Lounge-ul de relaxare cu şezlonguri are ferestre din podea până în tavan, care oferă privelişti incredibile. Spa-ul oferă tratamente tradiţionale pentru hammam, tratamente faciale, masaje holistice pentru picioare. Setul de apartamente privat este special conceput pentru cupluri sau prieteni, cu propria sa cadă cu hidromasaj, saună şi baie de aburi.

Foto: class=

U-Spa, Barceló La Bobadilla (Andaluzia, Spania). Andaluzia este cunoscută, nu doar pentru muzica/dansul flamenco şi pentru spectaculozitatea arhitecturii maure, ci şi pentru producţia sa de ulei de măsline (Andaluzia fiind unul dintre cei mai mari producători de acest fel din lume). Aşa că nu este deloc suprinzător că spa-ul acestui hotel foloseşte din plin uleiul de măsline. Aflat într-o livadă de măslini, care se întinde pe 400 de hectare, în zona rurală a Andaluziei, hotelul are coloane impunătoare, cu felinare şi mii de ghivece cu flori, creând un mediu perfect penru relaxare.Peeling-ul cu ulei de măsline şi masajul cu ulei aromat sunt printre cele mai apreciate de cei care se cazează aici, spa-ul folosind pentru tratamentele sale ulei macerat, chiar din propria livadă.

Foto: class=

Grand Resort Bad Ragaz (St. Gallen, Elveţia). Elveţienii deţin, fără doar şi poate, unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume iar spa-urile lor reflectă din plin acest aspect. Grand Resort Bad Ragaz este un spa termal şi medical extrem de apreciat, ce are la bază experţi în medicină (de la dentitişti, ginecologi, până la cardiologi şi oftalmologi), clienţii acestui hotel beneficiind astfel nu doar de relaxare şi condiţii fără egal, ci şi de seturi complete de analize, sfaturi etc.

Foto: class=

Lefay Resort & Spa (Gargnano, Italia). Situat chiar pe Lacul Garda, acest hotel este renumit pentru conceptul eco pe care îşi bazează serviciile. Spa-ul este specializat în medicină tradiţională chinezească, dar şi în tratamente faciale, masaje şi talaso-terapie (tratamentul Thalgo Micro-Elatée Algae este destinat îmbunătăţirii circulaţiei şi reducerii retenţiei de apă). Există cinci tipuri diferite de saună, dar şi un lac cu apă sărată, unde se face terapie de specialitate. Iar la capitolul meniu, bucătăria hotelului este specializată în mâncăruri extrem de sănătoase. Aşa numitul “light menu” este, poate, cel mai cunoscut, acesta constând în mâncare mediteraneeană ce are rolul de a scade tensiunea sistemului digestiv.

Les Sources de Caudalie (Léognan, Aquitaine, Franţa). Caudalie este un adevărat pionier în vinoterapie, cu tratamente care combină proprietăţile anti-îmbătrânire pe bază de polifenoli (antioxidanti aflaţi în seminţele de struguri) cu cele pe bază de izvoare naturale de apă fierbinte. Nu mai puţin de 20 de spaţii de tratament, o cameră de relaxare pe bază de ceai se numără printre comorile acestui spa, unde poţi face baie cu vin, masaje cu pulpă de struguri, miere şi vin.

Foto: class=

Park Igls (Innsbruck, Austria). Acesta se numără printre puţinele hoteluri de la ale căror ferestre poţi admira fumuseţea munţilor acoperiţi de zăpadă. Acest spaţiu special este specializat în detoxifiere, beneficiind de evaluări medicale complete, antrenamente eficiente destinate musculaturii şi echilibrului, meniuri sănătoase. Mesele de aici sunt modeste (500-800 calorii pe zi pentru detoxifiere), dar hrănitoare: terci de cereale cu sirop de arţar, omletă, supe gustoase de legume etc. Masajele zilnice, hidroterapia, tratamentele cu nămol, mersul nordic (un tip de mers ce include beţe speciale de sprijin asemănătoare celor de schi), aerul montan – toate acestea pot asigura o vacanţă minunată.

Europe
Share this article