Europe
6 Motive să vizitezi Islanda
Islanda mi s-a părut întotdeauna un tărâm fascinant... Este o insulă enigmatică, ce ascunde un relief nemaipomenit, dar şi câteva obiective turistice de neratat. Iată de ce merită de ajungi aici, măcar o dată în această viaţă!
Nicoleta Nicolae
|Reading time: 2 mins
Islanda mi s-a părut întotdeauna un tărâm fascinant... Este o insulă enigmatică, ce ascunde un relief nemaipomenit, dar şi câteva obiective turistice de neratat. Iată de ce merită de ajungi aici, măcar o dată în această viaţă!
Nicoleta Nicolae
|Reading time: 2 mins
Share this article

Islanda mi s-a părut întotdeauna un tărâm fascinant… Este o insulă enigmatică, ce ascunde un relief nemaipomenit, dar şi câteva obiective turistice de neratat. Iată de ce merită de ajungi aici, măcar o dată în această viaţă!

Natura islandeză este uimitoare, iar de asta trebuie să te convingi singur. Desprinsă parcă din basme, Aurora Boreală este un fenomen care îţi luminează sufletul cu cele mai frumoase culori. Este o experinţă de-a dreptul memorabilă să vezi cerul negru plin de valuri verzi, incredibile.

Aici poţi întâlni pretutindeni ape termale cu temperatura de 40 grade Celsius. Toate localităţile, oricât de micuţe ar fi, au bazine cu apă termală. Ba chiar poţi găsi în sânul naturii râuri şi peşteri cu apă numai bună de îmbăiat. Laguna Albastră este un izvor geotermal pe câmpuri de lavă, unde vă puteţi bucura de saună naturală şi băi cu aburi. 

Lacul Jokulsarlon, unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din lume, este cunoscut pentru aibergurile sale bizare, care atrag fotografi din întreaga lume. Aflată în sudul Islandei, este o lagună glaciară de o frumuseţe tulburătoare care găzduieşte formaţiuni de gheată incredibile, atât de curbate încât par să fi fost valuri, îngheţate instantaneu. Aici peisajul este în continuă schimbare, tocmai de aceea, este un loc care merită bifat!

Geyserul, cu erupţii regulate la fiecare 10 minute, este un fenomen al naturii, mai rar întâlnit în lume. Un loc magic, care te va încânta cu siguranţă.

Cascada Dettifoss este cea mai mare de pe bătrânul continent, ca debit, înaltă de 27 m şi este supranumită cea mai puternică din Europa. Este situată în Parcul Naţional Jokulsargljufur, şi tot aici veţi putea admira şi cele două cascade vecine ale sale, Hafragilsfoss şi Selfoss.

Reykjavik, cea mai nordică dintre capitalele lumii, a fost fondată în jurul anului 870. Oraşul, situat foarte aproape de cercul polar, este un loc de neratat. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Harpa- sala de concerte care este proiectată pentru a semăna unui gheţar sau biserica Hallgrimskirkja care are forma unui râu de lavă. De acolo, treci pe lângă clădirea Parlamentului şi ajungi la Primărie, unde poţi vedea harta gigantică a Islandei. Poţi admira heleşteul Tjornin şi apoi ajunge în Laugavegur, principala arteră comercială din oraş.

Europe
Share this article