6 povești de business de succes construite pe eșec - LIFE.ro
Mergi la conținut

Eșecul nu este alternativă la succes. Este ceva ce trebuie evitat, dar este și doar un regres temporar pe un curs mai mare, mai semnificativ. Toată lumea se confruntă cu eșecuri la un moment dat. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care reacționezi și cum înveți din acel eșec.

Trebuie să luăm exemplu din poveștile acestor șase antreprenori. Poveștile lor se termină cu succes, dar toate sunt înrădăcinate în eșec. Sunt exemple perfecte de ce eșecul nu ar trebui să te împiedice să-ți urmezi viziunea. Iată 6 povești de business de succes construite pe eșec.

Arianna Huffington a fost respinsă de 36 de editori.

Este greu de crezut că unul dintre cele mai recunoscute nume din publicațiile online a fost odată respins de peste 30 de editori importanți. A doua carte a lui Huffington, pe care ea a încercat să o publice cu mult înainte de a crea imperiul Huffington Post, acum omniprezent recunoscut, a fost respinsă de 36 de ori înainte de a fi acceptată în cele din urmă pentru publicare.

Nici măcar Huffington Post în sine nu a fost un succes imediat. De fapt, când a fost lansat, au existat zeci de recenzii extrem de negative despre calitatea și potențialul său. Evident, Huffington a depășit acele crize inițiale de eșec și și-a consolidat numele ca unul dintre cele mai de succes publicații online.

Povești de business de succes construite pe eșec

Povești de business de succes construite pe eșec: Bill Gates și-a văzut prima companie năruită

Bill Gates este acum unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar nu și-a câștigat averea în linie dreaptă către succes. Gates a intrat pe scena antreprenorială cu o companie numită Traf-O-Data, care își propunea să proceseze și să analizeze datele din casetele de trafic (gândiți-vă la asta ca la o versiune timpurie a datelor mari).

A încercat să vândă ideea alături de partenerul său de afaceri, Paul Allen, dar produsul abia dacă a funcționat. A fost un dezastru total. Cu toate acestea, eșecul nu l-a împiedicat pe Gates să exploreze noi oportunități, iar câțiva ani mai târziu, a creat primul său produs Microsoft și a creat o nouă cale către succes.

Foto: independent.co.uk

George Steinbrenner a falimentat o echipă

Înainte ca Steinbrenner să-și facă un nume cumpărând New York Yankees, a deținut o echipă mică de baschet numită Cleveland Pipers, în 1960. Până în 1962, ca urmare a direcției lui Steinbrenner, întreaga franciză a dat faliment.

Acea perioadă de eșec părea să-l urmeze pe Steinbrenner când a preluat conducerea Yankees, în anii 1970, în timp ce echipa s-a luptat cu o serie de eșecuri și pierderi de-a lungul anilor 1980 și 1990. Cu toate acestea, în ciuda fricii și criticilor publice față de deciziile controversate ale lui Steinbrenner, în cele din urmă el a condus echipa la o revenire uimitoare, cu șase intrări la World Series între 1996 și 2003 și un record ca una dintre cele mai profitabile echipe din Major League Baseball.

Povești de business de succes construite pe eșec

Povești de business de succes construite pe eșec: Lui Walt Disney i s-a spus că îi lipsește creativitatea

Unul dintre cele mai creative genii ale secolului al XX-lea a fost concediat odată dintr-un ziar pentru că i s-a spus că îi lipsește creativitatea. Încercând să persevereze, Disney și-a format prima companie de animație, care se numea Laugh-O-Gram Films. El a strâns 15.000 de dolari pentru companie, dar în cele din urmă a fost forțat să închidă Laugh-O-Gram, în urma eșecului unui partener distribuitor important.

Disperat și fără bani, Disney și-a găsit drumul spre Hollywood și s-a confruntat cu și mai multe critici și eșecuri până când, în cele din urmă, primele sale filme clasice au început să crească vertiginos în popularitate.

Steve Jobs a fost dat afară din propria companie

Steve Jobs a fost un antreprenor impresionant datorită inovațiilor sale nemărginite, dar și datorită revenirii sale emfatice dintr-un eșec aproape irecuperabil. Jobs a avut succes la 20 de ani, când Apple a devenit un imperiu masiv, dar când avea 30 de ani, consiliul de administrație al Apple a decis să-l concedieze.

Fără să se descurajeze de eșec, Jobs a fondat o nouă companie, NeXT, care a fost în cele din urmă achiziționată de Apple. Odată întors la Apple, Jobs și-a dovedit capacitatea de măreție reinventând imaginea companiei și ducând brandul Apple la noi culmi.

Povești de business de succes construite pe eșec: Milton Hershey a început trei companii de dulciuri înainte de Hershey’s

Toată lumea știe ciocolata lui Hershey, dar când Milton Hershey și-a început cariera de producție de bomboane, era un nimeni. După ce a fost concediat dintr-o ucenicie, Hershey a început trei proiecte separate legate de bomboane și a fost forțat să le vadă pe toate eșuând.

Într-o ultimă încercare, Hershey a fondat Lancaster Caramel Company și a început să vadă rezultate enorme. Crezând în viziunea sa pentru ciocolata cu lapte pentru mase, el a fondat în cele din urmă compania Hershey și a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie.

Povești de business de succes construite pe eșec

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora