7 destinații de vacanță potrivite pentru luna octombrie - LIFE.ro
Mergi la conținut

7 destinații de vacanță potrivite pentru luna octombrie

Din Bilbao până în Budapesta. Și din Lugano în Florența. Ce destinații de vacanță sunt potrivite pentru luna octombrie?
Share this article

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să încarce bateriile pentru perioada rămasă până la Crăciun. Temperaturile sunt decente la nivelul continentului european, iar prețurile sunt mai mici decât cele din vară.

Dacă mai aveți zile de concediu, vă recomandăm următoarele 7 destinații pentru un răsfăț turistic la mijlocul toamnei:

Destinații de vacanță: Lugano (Elveția)

Lugano este unul dintre cele mai frumoase orașe din Elveția. Face parte din cantonul Ticino – vorbitor de limbă italiană – și se află pe malul lacului cu același nume, fiind mărginit de Munții San Salvatore și Brè. Acolo puteți experimenta combinația perfectă dintre arhitecturile și bucătăriile italiană și elvețiană, piețele pline de viață, plimbările pe malul lacului, străzile comerciale și parcurile pline de culoare. 

S-a reluat și Festivalul Toamnei, care se desfășoară în prima săptămână din luna octombrie. De asemenea, poate fi vizitată piața de toamnă, unde sunt vândute produse alimentare locale și articole de artizanat.

Destinații de vacanță
Destinații de vacanță: Gdansk (Polonia)

Gdansk (Polonia)

Este o destinație perfectă pentru toamnă. Gdansk este un oraș al curajului, prospețimii și libertății, un centru înfloritor de cultură, știință, sport și divertisment. Pe lângă arhitectura frumoasă, atât de tipică pentru vechile orașe poloneze, Gdansk este și o destinație grozavă pentru pasionații de apă. Este chiar pe râul Motlawa și foarte aproape de Marea Baltică. Există multe oportunități pentru activități acvatice pe râu, cu caiace, multe bărci diferite de închiriat și taxiuri pe apă. În acest oraș s-a dat prima bătălie din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Destinații de vacanță
Destinații de vacanță: Bordeaux (Franța)

Destinații de vacanță: Bordeaux (Franța)

Aleasă cea mai frumoasă destinație din Europa, Bordeaux este un oraș care îți va lăsa amintiri plăcute pentru toată viața. Istoria, gastronomia, căldura oamenilor, zâmbetul localnicilor, podgoriile din Saint-Emilion sau plajele din Arcachon sunt tot atâtea puncte de atracție. Bordeaux este tradițional, contemporan, clasic, underground și cosmopolit în același timp, iar toamna este anotimpul ideal pentru a-l descoperi. 

Cu 350 de clădiri și monumente având semnificație istorică, cu zeci de muzee și galerii de artă și unele dintre cele mai bune mâncăruri din toată Franța, Bordeaux îi atrage chiar și pe parizienii care părăsesc capitala pentru a se stabili acolo.

Destinații de vacanță
Destinații de vacanță: Florența (Italia)

Florența (Italia)

Italia este destinația preferată pentru turiștii din întreaga lume, iar Florența, în special, este locul în care își doresc să ajungă cei care apreciază romantismul. În liniștea unei zile de toamnă, puteți vizita Galeria Uffizi, David-ul lui Michelangelo și Domul. Florența găzduiește una dintre cele mai faimoase galerii de artă din lume, unde sunt expuse multe capodopere renascentiste. Milioane de oameni vizitează Florența în fiecare an doar pentru a vedea realizările celebre ale unor artiști de renume precum Rafael, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Giotto, Titian ș.a. 

Bilbao
Destinații de vacanță: Bilbao (Spania)

Destinații de vacanță: Bilbao (Spania)

Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol sau Jean-Michel Basquiat sunt printre artiștii care vă așteaptă toamna la Muzeul Guggenheim din Bilbao. Evitați cozile lungi și cazările greu de rezervat din timpul verii. Toamna, totul este mai liniștit în Bilbao. Colecția permanentă a muzeului vă oferă lucrări de artă deosebit de valoroase. În cazul în care preferați peisajele, să știți că podgoriile din jurul Bilbao au culori incredibile în acest anotimp. Răsfățați-vă cu o vizită la podgoriile din Rioja sau cu un tur de o zi în oraș.

Hanovra
Destinații de vacanță: Hanovra (Germania)

Hanovra (Germania)

Situată în mijlocul Germaniei și Europei, Hanovra este foarte ușor de accesat și este una dintre cele mai bune destinații europene pentru un city break toamna. Vorbim despre un paradis pentru iubitorii de natură, datorită numeroaselor parcuri și grădinilor regale din Herrenhausen, sau faimoasei păduri Eilenriede. Hanovra este, de asemenea, o destinație perfectă pentru shopping, Georgstraße fiind una dintre cele mai populare străzi cu magazine. Pasionații de gambling pot juca din hotel la cazinou online gratis, întrucât legislația germană pentru gamblingul pe bani reali este foarte restrictivă.

Budapesta
Destinații de vacanță: Budapesta (Ungaria)

Destinații de vacanță:Budapesta (Ungaria)

Reprezintă o destinație preferată de români, grație apropierii de granița de vest. Puteți face drumeții pe dealurile din mijlocul orașului, sau vă puteți plimba pe faleza Dunării. Clădirea impunătoare a Parlamentului se oglindește în apele fluviului, iar culorile calde ale copacilor vă vor cuceri pe loc. Puteți opta pentru o croazieră sau pentru alte trasee, pe care vi le stabiliți singuri, beneficiind de avantajele cardului turistic. Orașul are o istorie bogată, mâncarea este delicioasă, iar străzile sunt sigure.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora