fbpx

Căutare

Share this article

Sunt multe idei de afaceri pentru tineri și copii, toate având în comun aceeași caracteristică: determinarea și dorința de a face ceva cu timpul liber.

Rata șomajului în Europa, conform datelor oferite de Uniunea Europeană era semnalată la începutul anului la nivelul de 6,5%. În România, Ministerul Muncii înregistrează în aceeași perioadă o rată a șomajului de 3,8%. Când vine vorba de ocuparea forței de muncă, nimeni nu ia în considerare potențialul tinerilor.

Este vorba de adolescenți și tineri cu putere de muncă ce pot presta o activitate pentru „banii de buzunar”.

Azi tinerii au competența de a se angaja pe job-uri de începători, fără prea multă experiență. Cu toate acestea, rata șomajului în rândul tinerilor este în continuă creștere, conform unui raport la nivel mondial.

Ce înseamnă șomajul în rândul tinerilor?

Din păcate, foarte puțini tineri își găsesc un loc de muncă, în primul rând din cauza lipsei de experiență, lucru care le va face și mai grea angajarea după terminarea studiilor. Iar când se vor angaja, vor suferi la anumite capitole: dificultatea de a gestiona timpul de lucru, de a urma anumite task-uri, dar și de a lucra într-o echipă.

Care este soluția? Antreprenoriatul.

Datorită internetului, ocazia de a găsi resurse de învățare și de a dobândi noi aptitudini, se află la un click distanță. Ceea ce ar trebui să rețină orice tânăr este faptul că în acest timp trebuie să-și termine studiile pentru a putea presta apoi o muncă calificată.

Idei de afaceri pentru tineri și copii: Consultant Social Media

Un puști crescut în era internetului are un avantaj serios în fața multor adulți deoarece înțelege mult mai ușor rețelele sociale, motoarele de căutare și blogging-ul. Companiile plătesc bani frumoși pentru cineva cu expertiză în aceste domenii și sunt foarte mulți tineri care lucrează pe un post de social media consultant.

Citește și: 8 idei minunate de business-uri pentru copii

Idei de afaceri pentru tineri și copii: retailer de produse manufacturate

Știi să faci coliere minunate? Pictezi, sculptezi, faci fotografii frumoase sau îți faci singur săpunul? „Ai ochi” atunci când vine vorba de alegerea hainelor vintage?

Dacă știi să-ți vinzi arta, atunci poți face bani frumoși chiar de la tine de acasă. Există foarte mulți artiști care câștigă foarte bine din acest domeniu, iar târgurile de profil sunt ticsite de ei. Mai poți vinde dulciuri făcute de tine. Pentru această meserie trebuie să te pricepi puțin și la social media ca să te promovezi.

Idei de afaceri pentru tineri și copii: Babysitter

Știi câți părinți ar plăti bani frumoși ca să aibă cu cine să-și lase copiii câteva ore pe zi? În România nu prea este folosit acest job, însă niciodată nu e prea târziu. Poți începe prin a sta cu copiii prietenilor, iar apoi să ceri recomandări. Nu e un job ușor, presupune multă responsabilitate, dar este frumos și poate să-ți asigure banii de buzunar. Iar dacă ai în cap o carieră în psihologie, sociologie, e un bun început.

Idei de afaceri pentru tineri și copii: Servicii de taxi pentru copii

Părinții au timpul foarte strâns și ar plăti pentru cineva responsabil care să le ducă copiii la școală și la cursurile opționale de după școală. Ai nevoie de o mașină, de o asigurare bună și de multă răbdare.

Idei de afaceri pentru tineri și copii: tutore pentru computer

Faptul xă folosești computerul de când te știi, înseamnă că ai idee despre cum se ordonează niște fișiere, despre cum se face căutarea pe internet sau chiar despre comenzile simple. Poți împărtăși aceste cunoștințe altor adulți sau persoanelor mai în vârstă care au nevoie de ele.

Cum faci? Poți vorbi cu primăria locală sau biblioteca locală și să organizezi un curs într-o sală pusă la dispoziție de aceste instituții. Oricine va îmbrățișa o astfel de idee.

Foto: iStock

Idei de afaceri pentru tineri și copii: livrator

Foarte mulți tineri se angajează azi pentru companii precum Glovo sau Uber Eats. Nu este un job deloc ușor, dar nu ai nevoie de nici o calificare pentru asta, ci de foarte multă ambiție și determinare. Eventual o bicicletă. Nu vei câștiga foarte mulți bani din asta, dar îți vei asigura banii de buzunar.

Idei de afaceri pentru tineri și copii: specialist în mutări

Această meserie nu prea este una cunoscută la noi, însă mutarea dintre-un spațiu în altul poate fi extrem de stresantă. Îți poți oferi serviciile de la împachetat și până la mutat și aranjat lucrurile. Pentru început poți face asta gratis, poți face poze, iar apoi să-ți oferi serviciile pe internet. Serviciile tale vor fi destul de apreciate atât de persoane în vârstă, cât și de tineri cu foarte puțin timp liber.

Nu uita!

Orice activitate prestată presupune plata unor taxe. Găsește o variantă juridică prin care să poți munci legal și să plătești taxe către stat.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO