fbpx

Căutare

Share this article

Până la ora la care publicăm acest articol ştirea că Donald Trump a câştigat alegerile din Statele Unite a făcut deja înconjurul lumii. Pentru unii această veste a adus cu sine o stare de şoc. Sunt deja proteste în câteva oraşe din State. Principalul slogan: „NOT my President!”. Tabăra pro-Trump este în delir, însă este o reacţie cât se poate de firească pentru susţinătorii noului preşedinte.

Vă prezentăm mai jos câteva reacţii din febrila presă americană (şi nu numai), de pe twitter sau instagram. Sunt titluri care vorbesc despre apocalipsă, despre „moartea” unei naţiuni, sunt imagini care salvează prin umor gravitatea mesajului sau – pur şi simplu – reacţii viscerale în faţa unui rezultat atât de neaşteptat.

Printre primele articole pe care le-am văzut de dimineaţă avea doar 5 rânduri. O repetiţie, de fapt. TimeOut.com titra cu litere mari „Oh, Fuck!” şi repeta exclamaţia aceasta… în stare de şoc. Mă văd nevoită să fac un print-screen din propriul news feed, căci link-ul nu mai e valabil. 

Tot frunzărind presa străină am observat abundenţa de ilustraţii, caricaturi, desene care ilustrau ştirea „Trump is the new President”. De parcă publicaţiile s-ar fi temut să folosească fotografii cu figura lui Trump, de parcă tuşele unui caricaturist sau ale unui ilustrator ar mai fi îndulcit vestea un pic. Aşa au procedat Wired sau Vanity Fair, spre exemplu.

Wall Street Journal se teme că alegerile americane ar putea să zguduie Uniunea Europeană mai tare decât Brexit-ul. Şi se foloseşte de o imagine sugestivă de la Reuters cu Angela Merkel, Donald Trump, Francois Hollande şi Vladimir Putin pe post de matrioska.

Ştiţi care sunt hashtag-urile trending astăzi on twitter? #Trump, #PresidentTrump, #DonaldTrumpWins, dar şi #ImStillWithHer sau #NotMyPresident. Veţi găsi aici „pulsul” lumii în care trăim, cu articole serioase, dar şi cu ură, dezamăgiri sau glumele vizuale şi caricaturi amare. Vă facem o scurtă listă în cele ce urmează:

Unii şi-l imaginează deja pe Trump cu chip cioplit pe Muntele Rushmore

Mirror.uk este de-a dreptul macabru şi foloseşte hashtag-uri precum „death” sau „R.I.P” pe twitter.

 

Serialul de desen animat The Simpsons a câştigat popularitate astăzi şi este numit „un serial vizionar”. De ce? Pentru episoadele create în anul 2000 care „îl prevesteau” (la modul cel mai ironic) pe Trump Preşedinte:

Unii se aventurează în comparaţii cât se poate de serioase: 9/11 sau 11/9, care dintre cele două zile va marca şi mai tare istoria americană?

Sumbru, într-adevăr. Iar, dacă visaţi că mâne dimineaţă vă veţi trezi şi veţi constata că a fost doar un vis urât, n-aveţi nicio şansă! Donald Trump tocmai şi-a schimbat profilul pe twitter. Ca să fim siguri că se înţelege cine e „the greatest” acum.

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO