Căutare

Share this article

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est a debutat cu proiecţia a trei videoclipuri realizate pentru piesele celor de Subcarpaţi, Robin and the Backstabbers şi Environments la cel mai recent Worksheep organizat de iniţiatorii evenimentului şi cu prezentarea peliculei câştigătoare a premiului special al juriului secţiunii Un Certain Regard 2016, animaţia „Ţestoasa roşie/ La Tortue Rouge”.

Gala de deschidere a celei de-a 11-a ediţii Anim’est a avut loc vineri, la Cinema Pro, unde câteva sute de persoane au urmărit o retrospectivă a festivalului, videoclipurile realizate de participanţii la Anim’est Worksheep, precum şi filmul lui Michael Dudok de Wit, care a rulat în prezenţa desenatorului Julien De Man, background superviser pentru această producţie.

„Ţestoasa roşie/ La Tortue Rouge” (Franţa), cu o durată de 80 de minute, va rula în cinematografele româneşti din 16 decembrie, a fost anunţul făcut de distribuitor, Independenţa Film.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est are loc până pe 16 octombrie, în opt spaţii bucureştene. Evenimentul aduce cele mai bune filme de animaţie ale anului, în premieră în România, în timp ce Belgia este ţara invitată a ediţiei de anul acesta.

Ediţia de anul acesta a Anim’est cuprinde proiecţii a aproximativ 400 de scurtmetraje, pentru copii şi adulţi, şi ateliere, dar şi o secţiune dedicată pisicilor.

Proiecţiile au loc la Cinema Pro, Cinema Elvira Popescu, Deschis Gastrobar, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, cluburile Fabrica şi Control.

Între invitaţi se află Shelley Page, unul dintre cei mai longevivi membri ai celebrului studio de animaţie DreamWorks Animation, care va susţine un masterclass despre Character Design & Development for Animation, şi Anthony Farquhar-Smith, key-animator al unor lungmetraje premiate, precum „Corpse Bride” (r. Tim Burton) şi „Fantastic Mr. Fox” (r. Wes Anderson). Anthony va susţine prezentarea „Stop Motion, Roald Dahl and Wes Anderson. How three very different things combined to make «The Fantastic Mr. Fox»”.

Cele mai bune videoclipuri animate lansate recent sunt cuprinse în agenda Animusic Night, care are loc pe 13 octombrie, în Club Fabrica.

Creepy Animation Night va avea loc pe 8 octombrie. Evenimentul a pregătit o nouă serie de proiecţii înfricoşătoare, în timp ce la Trippy Animation Night, prezintă şi ea, pe 14 octombrie, noi scurtmetraje de animaţie neconvenţionale, un show memorabil de sex, drugs & rock’n’roll interzis minorilor.

Cine – Concertul Felix the Cat, cu muzica originală compusă şi interpretată de Simona Strungaru Symphonics, va avea loc pe 16 octombrie, în închiderea festivalului.

Biletele pot fi rezervate pe eventbook.ro. Un abonament costă 150 de lei şi asigură accesul la toate proiecţiile şi evenimentele din cadrul festivalului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO