fbpx

Căutare

Share this article

Dacă auzi pe cineva vorbind despre carnavalele europene, la ce te gândeşti prima dată? Probabil la Carnavalul anual de la Veneţia, simbolul începutului de primăvară.

Carnavalul de la Veneţia s-a organizat pentru prima dată în secolul al 11-lea şi a devenit foarte repede faimos ca fiind simbolul oraşului plutitor. În secolul al 18-lea  a fost oprit, însă a fost readus la viaţa în anul 1979.

Astăzi, probabil orice om din lume a auzit despre acest eveniment şi sunt convinsă că foarte mulţi dintre noi visăm să ajungem acolo. Carnavalul de la Veneţia a propulsat oraşul pe lista destinaţiilor „must see” nu numai din Italia, ci din întreaga Europă, dacă nu chiar din lume.

În vechime, fiecare Carnaval debuta cu un bal ce avea loc în piaţa St Mark iar apoi distracţia se extindea în tot oraşul. Oamenii ce aparţineau diferitelor statuturi sociale purtau măşti şi costume şi foarte des, mulţi dintre ei erau asociaţi cu personajele faimosului Commedie del’Arte sau Columbine.

În ziua de azi este cam la fel, poate chiar mai bine.

Dacă plănuieşti să vizitezi Veneţia în timpul carnavalului, trebuie să ai două lucruri: bineînţeles mască şi costum.

În oraş există o mulţime de croitori şi ateliere care pot confecţiona handmade diferite costume de carnaval şi, evident, poţi alege dintre costume fabricate din materiale de lux sau dintre cele mai accesibile..

Până la urmă nu contează foarte mult cum arată costumul sau masca, mult mai important este entuziasmul fiecăruia cu care participă la Carnavalul de la Veneţia.

Informaţii Utile:

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le ai în vedere pentru carnavalul de anul acesta (11-28 februarie 2017) sau cele ce se vor organiza în anii următori:

·         Toate evenimentele importante ale carnavalului se petrece în Arsenale (şantierul naval istoric al oraşului).

·         Dacaă nu-ţi place foarte tare stilul carnavalului veneţian, poţi participa la parada zombie ce se organizează la finalul carnavalului

·         Cel mai bun loc pentru a observa carnavalul este cu siguranţă piaţa St Mark, locul unde se etalează cele mai bune costume, ideale pentru a face poze excelente

·         Nu se taxează suplimentar o vizită în Veneţia în timpul carnavalului, însă unele petreceri pot fi foarte scumpe.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO