A plecat în vacanță în Bali și nu s-a mai întors. Cum i s-a schimbat viața barmanului Zappone după ce a câștigat primul sezon de Survivor - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Lucian Lupu sau Zappone așa cum l-au poreclit colegii și prietenii la începutul anilor 2000 trăiește de la finalul anului 2020 în Bali. A plecat în vacanță cu un prieten și, după o săptămână, s-a hotărât că acolo vrea să rămână. Avea biletul de întors, dar pur și simplu nu s-a mai dus la aeroport. A simțit că locul său este pe „insula zeilor”. Iar astăzi îi ajută și pe alții să se bucure cu adevărat de tot ce le oferă această fabuloasă insulă indoneziană. 

Pe Zappone lumea l-a cunoscut în 2016 atunci când a câștigat prima ediție a emisiunii Survivor. Era barman, lucra șase zile din șapte, dar nu se regăsea. Așa că această provocare a venit perfect pentru el. Nu a știut nimic, nici unde pleacă, nici cum o să fie, nici cum să se pregătească. A slăbit 12 kilograme. Dar a reușit, nu doar să câștige marele premiu, ci și să învingă niște greutăți la care nici nu te gândești – de la analize care îi spuneau că are probleme cu inima, la 44 de zile fără să se spele pe dinți sau să aibă hârtie igienică. 

Zappone spune că nu te naști învingător, nici călător. Pe toate le înveți. Dar, este convins că mentalitatea și caracterul de lup, îl fac un câștigător. Acum spune că se trezește în fiecare zi cu gândul că trăiește în paradis. Cum a cunoscut libertatea? Și ce îi sfătuiește pe cei care, aproape peste noapte, câștigă o sumă mare de bani. Aflați în rândurile următoare.

Zappone: „În 25 de ani am făcut doar ce au vrut alții, am muncit doar pentru visurile altora”

Zappone, cum arată viața ta în Bali? Cum ești acum?

De unde să încep și unde să termin. 

De dimineață și termini, seara… ești o persoană matinală?

Da! Când ai o viață liberă, nu ai niciun motiv să stai să o dormi. Îmi place să mă bucur de toată ziua. 

În primul rând, am o viață foarte activă. Mulțumesc Universului, am o viață super interesantă. O zi din viața mea începe cu un antrenament. Și înainte de asta cu o recunoștință că este o nouă zi și un nou început. După ce aduc energie în corpul meu, după antrenament, mănânc micul dejun și mă bucur de piscină, de plajă. După amiază fac diferite activități în mediul online, cu asta mă ocup. Stau de vorbă cu oamenii, îi ajut. Și apoi suntem la prânz (râde). 

Ce faci în Bali, cu ce te ocupi?

Mai multe lucruri, dar aici încerc să îi ajut pe oamenii care vin în Bali – de la descoperirea insulei, până la experiențe faine la prețuri decente și fără să-și ia țepe. Îi ajut cu închiriere de locație. Viză. Închiriere de scutere. Obiective. Toate informațiile de care ar avea nevoie pentru a se bucura de tot ce oferă Bali. 

Iar seara, după cină, revin acasă pentru că deja în România este după amiază. Oamenii termină job-urile și încep tot felul de activități. De pildă, merg la sală, la antrenamente. Eu sunt și personal trainer și îi antrenez atât pe zona sportivă, cât și pe partea de dezvoltare personală, de strategie, de vânzări. Iar ziua mea se încheie închizându-mi telefonul (râde). 

De cât timp ești în Bali?

Mai am un pic și împlinesc doi ani. 

Zappone
Zappone a plecat în vacanță în Bali și nu s-a mai întors

Deci nu ai plecat direct după Survivor?

Nu, nu, nu. Acolo a fost începutul meu. După emisiune am început să investesc în mine, de la cursuri de educație financiară, la dezvoltare personală. Să cunosc piața. Să aflu în ce proiecte merită să investești și în ce nu. Sau ce proiecte sunt pe termen scurt și ce merită să fie pe termen lung. Și totul a durat mai bine de 3 ani – 3 ani și jumătate. 

A durat destul de mult până mi-am dat seama cine și unde sunt. Asta pentru că, în România nu te învață la școală educație financiară, de pildă. Nu ai cursuri de dezvoltare personală. Și nu te învață nimeni să visezi și să-ți urmezi visurile. În școală ai nevoie de note pentru ca un adult să-ți spună dacă ești foarte bun sau suficient ori insuficient. Ești criticat, ești obligat să înveți lucruri care poate nu sunt pentru tine. Așa că am avut nevoie de timp pentru ca să mă descopăr. Pentru a vedea că în 25 de ani am făcut doar ce au vrut alții, am muncit doar pentru visurile altora. 

Citește și: Dan Pavel, ofițerul de marină ce prezintă Survivor România, se destăinuie: poveștile care îl definesc, din copilărie până-n prezent

Ce făceai înainte de Survivor?

Am muncit timp de 10-11 ani ca barman. Mi-am dat 10 ani din viața mea în diferite baruri, restaurante sau cluburi pentru „a-i servi” pe ceilalți. 

Ai învățat ceva din acea perioadă? Ceva care să te ajute astăzi?

Nimic nu e degeaba sau întâmplător în viață. Atunci mi-am dat seama că sunt un bun vânzător. Totul în viață este despre a vinde și a cumpăra sau despre amândouă. Dar mi-am dat seama că în acea perioadă m-am vândut prea ieftin, mi-am vândut libertatea pentru o sumă de bani prea mică. 

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO