fbpx

Căutare

Share this article

Ceea ce nu ne-am fi putut imagina în anii ’80 – ’90 , acum devine realitate. Start-up-ul austriac Rebeat Innovation, care a primit 4,8 milioane de dolari, este pe punctul de a crea discuri de vinil de înaltă definiţie (HD). Acestă tehnologie, brevetată încă din 2016, promite o durată mai lungă de înregistrare, un volum mai puternic şi o calitate audio mult mai bună.

Ce presupune crearea de viniluri HD? Semnalul audio este mai întâi convertit digital într-o hartă topografică tridimensională. Apoi, laserele gravează harta pe o ştamplilă, ce face o amprentă în vinil. Echipa Rebeat Innovation spune că folosind această metodă, pierderile de informaţie şi calitate vor fi minime, faţă de tehnologia tradiţională. În urma procesului se vor elimina, de asemenea, şi substanţele chimice utilizate în mod tradiţional în fabricarea vinilului. Altfel, discurile de vinil HD vor funcţiona la fel ca cele obişnuite, fiind compatibile cu pick-up-urile standard existente pe piaţă.

Compania a comandat deja un laser special în valoare de 600.000 de dolari pe care speră să îl primească în luna iulie. Odată ce sistemul va fi operaţional, va crea ştampile de testare cu scopul de a le prezenta la conferinţa Detroit Making Vinyl, din octombrie.

Günter Loibl, ceo-ul start-up-ului, a declarat pentru revista Pitchfork, că datorită investiţiei, primele albume de vinil HD ar putea să apară în magazine încă de anul viitor: „Scopul nostru este să prezentăm în mod oficial ştampilele la conferinţa Making Vinyl din Detroit, în luna octombrie. Vom avea nevoie de încă 8 luni să facem toate ajustările de fineţe. Aşa că în vara anului 2019 vom avea primele viniluri HD în magazine.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO