A venit vacanţa! Ce tabere şi şcoli de vară pentru copii alegem? - LIFE.ro
Mergi la conținut

A venit vacanţa! Ce tabere şi şcoli de vară pentru copii alegem?

A venit vacanţa! Unde mergem în tabără? Aceasta este întrebarea copiilor - şi a părinţilor în acelaşi timp. Ne dorim cu toţii un timp de respiro. Dar ce facem, totuşi, în cele trei luni de vacanţă? În ce tabere pot merge copiii? Şi ce activităţi le putem propune pentru sezonul estival? V-am făcut o listă de tabere şi şcoli de vară care să îi bucure pe copii şi să îi ajute să se dezvolte. Vă propunem drumeţii, excursii, sesiuni de rafting sau mountainbike şi yachting îmbinate cu ateliere de învăţare care îi pot face şi pe adulţi să regrete că nu mai sunt copii!
Share this article

A venit vacanţa! Unde mergem în tabără? Aceasta este întrebarea copiilor – şi a părinţilor în acelaşi timp. Ne dorim cu toţii un timp de respiro. Dar ce facem, totuşi, în cele trei luni de vacanţă? În ce tabere pot merge copiii? Şi ce activităţi le putem propune pentru sezonul estival? V-am făcut o listă de tabere şi şcoli de vară care să îi bucure pe copii şi să îi ajute să se dezvolte. Vă propunem drumeţii, excursii, sesiuni de rafting sau mountainbike şi yachting îmbinate cu ateliere de învăţare care îi pot face şi pe adulţi să regrete că nu mai sunt copii!

Tabere de vară

Foto: Himalaya Adventure

Himalaya Adventure a pregătit pentru această vară tabere pentru copii de toate vârstele, pe diverse categorii de interese. În funcţie de pasiunile copilului şi abilităţile pe care vreţi să le dezvolte, aveţi de ales între mountainbike şi aventură, trasee montane, climbing, drumeţii şi excursii şi cursuri de speologie în peşterile din Apuseni, tabere foto, yachting sau călătorii în afara ţării.

Pentru ciclişti şi mountainbikeri drumurile duc la Azuga, Borsec, bisericile fortificate din Transilvania sau chiar în Slovenia şi Croaţia. Ce presupune o astfel de tabără? Călătorii cu bicicleta pe rute atent stabilite, pe parcursul cărora copiii vor avea parte şi de o porţie de cultură şi sightseeing, dar şi o serie de activităţi conexe, în funcţie de zona aleasă. Dacă în zona Viscri, cei mici se vor plimba cu bicicleta între bisericile fortificate din zonă şi vor afla mai multe despre istoria locurilor vizitate, în Croaţia şi Slovenia, pe lângă mountainbike, copiii vor face rafting, caiac-canoe, şi vor ajunge pe insula Krk în căutarea apelor cristaline şi îşi vor perfecţiona înotul.

Foto: Himalaya Adventure

Cei care aleg îndemnul „vânt din pupa” şi preferă să fie iniţiaţi în yachting, trebuie să aibă între 10 şi 18 ani. Copiii vor fi învăţaţi noţiuni de marinărie, manevrele care trebuie realizate la plecare de la ponton şi în larg şi îşi vor dezvolta abilităţile de înot.

Taberele Himalaya Adventure se desfăşoară în perioada 17 iunie – 8 septembrie, durează aproximativ o săptămână şi au preţuri cuprinse între 1.400 şi 2.300 lei. Costul taberelor realizate în străinătate poate creşte în funcţie de preţul biletelor de avion. Găsiţi detalii pe himalayaadventure.ro

Foto: Progressive Sports

Taberele Progressive Sports mizează pe ideea de aventură. În funcţie de vârsta copiilor, puteţi alege English Camp la Zărneşti, o tabără de aventură pentru pitici (copii între 4 şi 7 ani), aventuri montane şi jocuri LEGO sau mountainbiking.

Toate tipurile de tabere de mai sus propun un program integrat ce cuprinde activităţi outdoor, învăţare şi dezvoltare personală. Se fac drumeţii, ateliere de supravieţuire în natură, jocuri şi activităţi outdoor care să stimuleze echilibrul, tenacitatea, viteza de reacţie, lucrul în echipă), excursii şi activităţi distractive. Programul de dezvoltare personală este bazat pe activităţi non-formale care au rolul de a întregi educaţia şcolară şi de a dezvolta abilităţile de comunicare şi relaţionare.

Taberele Progressive Sports se desfăşoară în perioada 10 iulie – 26 august, durează în medie o săptămână şi costă aproximativ 1.450 lei. Detalii pe progressivesports.ro

Laboratorul Trăznit are grijă ca cei mici să înveţe lucruri utile (complicat chiar!) într-un mod distractiv. Spre exemplu, în tabăra de Robotică şi IT organizată la Moeciu copiii vor învăţa cum să programeze un robot, să îl „înveţe” să joace fotbal sau chiar să danseze pe muzica lor preferată, folosind Scratch sau direct cod C. În funcţie de nivelul lor de cunoştinţe, vor afla cum să utilizeze Scratch sau Javascript pentru a crea un joc aşa cum şi-l imaginează. De asemenea, vor învăţa noţiuni elementare de HTML şi CSS care îi vor ajuta dacă vor să îşi facă propriul blog sau site. În tabăra de Ştiinţă şi Creativitate timp de o săptămână se vor pune în practică noţiuni de fizică şi chimie. Copiii vor explora fenomene şi proprietăţi ale substanţelor, vor afla cum se produc anumite fenomene fizice simple prin jocuri şi experimente captivante şi cum pot contribui la protejarea mediului.

Taberele Laboratorul Trăznit se desfăşoară între 23-29 iulie şi 30 iulie-12 august în Moeciu de Jos şi costă 2.300 lei. Găsiţi detalii pe laboratorul-traznit.ro.

Şcoli de vară şi alte activităţi estivale

Foto: Igloo after School

Şcoala de vară Igloo after school a pregătit o serie de programe pentru vară care să menţină trează curiozitatea, care să îi ajute pe copii să deprindă noi cunoştinţe şi aptitudini.

În sediul din strada Făinari 45 A, copiii pot alege dintr-o multitudine de activităţi. Dacă vremea e frumoasă, va fi rost de jocuri, baschet şi fotbal, bricolaj sau sesiuni de poveşti în căsuţa din curte.  Dacă plouă, joaca se mută înăuntru, cu board games, Lego, Magform, Rube Goldberg, sesiuni de filme sau de cooking. De două ori pe lună Igloo propune şi sesiuni de relaxare în camera multisenzorială

Activităţile „serioase” includ concursuri de kendama, experimente, modelaj în lut sau copiii vor putea face plastilină din ingrediente comestibile, slime şi oobleck, ateliere de croitorie şi diverse bricolaje din materiale reciclabile. Din programul şcolii face parte şi un atelier de realizat instrumente muzicale neconvenţionale, iar copiii vor folosi tehnologia ca să cânte la legume şi fructe. Activităţile vor fi configurate şi în funcţie de preferinţele copiilor, iar părinţii pot opta şi pentru alte ateliere opţionale (scriere creativă, atelier de go). Tarifele Igloo after school sunt cuprinse între 400 lei/săptămână şi 1100 lei pe lună. Găsiţi detalii pe igloo.center/scoala-de-vara.

Caro Summer Camp se desfăşoară în perioada 19 iunie – 11 august în „campusul” Hotel Caro din Bucureşti.  Programele pentru copii sunt bilingve (română / engleză), se realizează cu ajutorul unor traineri români şi din străinătate şi au ca scop dezvoltarea copiilor în domeniul comunicării, exprimării artistice şi al încrederii de sine, prin participarea la ateliere de teatru, film, fotografie, art &craft, dezvoltare personală, public speaking, şah, mindfulness şi sport. 
Atelierele şcolii de vară sunt destinate copiilor între 6 şi 14 ani şi îmbină activităţile intelectuale cu cele recreative: dezvoltare personală în limba engleză, ateliere foto (identitate prin fotografie), teatru, art & craft, înot/escaladă, explorarea mediului, dezvoltare personală prin şah sau cooking. Preţurile variază în funcţie de modulele alese. Găsiţi detalii pe carosummercamp.ro

Foto: One World Romania

One World Romania la Şcoală se mută la curte. Începând din 18 iunie filmele documentare din seria „One World la Şcoală” vor rula în aer liber, în curţi ale adolescenţilor, prietenilor şi colaboratorilor, dar şi în cadrul unor evenimente culturale partenere.

Duminica aceasta, la lăsarea serii, la ora 20:30, într-o curte din Bucureşti (strada General Candiano Popescu nr. 69), se deschide un nou sezon de filme documentare care aduc mai aproape de elevi şi tineri poveşti ale unor artişti şi personalităţi culturale care au mers împotriva curentului, rezistând prin artă unor sisteme şi măsuri opresive. Primul film documentar prezentat în curte vara aceasta este „Raving Iran”, unul din cele mai apreciate filme din cea de-a zecea ediţie a festivalului One World Romania, proiectat în cadrul secţiunii „Contra curentului”. Filmul prezintă doi tineri iranieni care luptă pentru dreptul de a se bucura de muzică. Anoosh şi Arash sunt doi DJ din Iran. Îşi spun „Lamă şi Barbă“ şi împreună se află în centrul scenei underground techno din Teheran. Într-o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul şi prin urmare „satanică“ – cei doi fac eforturi să găsească un printer unde să-şi poată tipări coperta CD-ului neaprobat oficial şi să convingă o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nici o problemă că solista are piercing-uri.

Acest program estival destinat copiilor şi adolescenţilor (desfăşurat pe parcursul anului în colaborare cu festivalul One World România în şcolile din Bucureşti şi din ţară) propune activităţi educaţionale în timpul vacanţei de vară, o serie de evenimente culturale în spaţii alternative, pentru a atrage un nou public pentru filmul documentar. Lista completă a filmelor proiectate în această vară va fi publicată în curând. Găsiţi detalii pe pagina One World Romania

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora