fbpx

Căutare

Share this article

„A Very English Scandal”, o mini-serie despre controversata legătura amoroasă a politicianului Jeremy Thorpe şi presupusul său amant Norman Scott din Regatul Unit al anilor 1970, va putea fi văzută şi pe Amazon Prime începând de vineri, 29 iunie. Inspirată de cartea omonimă a lui John Prescott, miniseria regizată de Stephen Frears (cel care a semnat şi regia filmului ”The Qween”) a fost difuzată mai întâi pe BBC One, în luna mai, având un impact deosebit asupra telespectatorilor. Nici nu avea cum să nu fie aşa, din moment ce filmul tratează un subiect extrem de controversat: în 1979, Jeremy Thorpe, liderul Pardidului Liberal, a fost dat în judecată sub acuzaţia de conspiraţie şi de incitare la crimă în ceea ce-l priveşte pe Norman Scott (interpretat de Ben Whishay), un fost model şi presupusul lui amant. Deşi Thorpe a fost achitat de toate acuzaţiile, ecourile acestei controverse au pus capăt carierei sale politice.

Foto: IMDB

„Nu a fost nevoie să accentuăm lucrurile, totul este în istorie. Este o poveste cu sex, emoţii, un caz de crimă în contextul represiunii…”, spune Stephen Frears despre acest subiect. ”Superba miniserie se bazează, de fapt, pe îngrijorări serioase – homofobia şi ilegalitatea homosexualităţii în Anglia înainte de 1967, un complot de omor…şi modul în care sălile de justiţie tind să avantajeze oamenii cu bani, şi nu adevărul”, scrie Boston Globe despre filmul în care Hugh Grant îi face un portret de excepţie politicianului Thrope. „M-am gândit imediat la Hugh Grant pentru rolul lui Thorpe”, mărturiseşte regizorul care spune că atorul ”A consacrat rolului zece săptămâni de repetiţii şi chiar a luat lecţii de vioară. A vrut să-l personifice cu adevărat şi a făcut-o cu brio”.

Foto: IMDB

Amuzament, şoc, senzualitate, absurditate, adevăr şi tragism se împletesc insesizabil în acest film de excepţie care ne reaminteşte că viaţa bate întotdeauna filmul.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO