fbpx

Căutare

Share this article

Nu este nimic mai dezamăgitor decât acneea la adulți. Ai așteptat să treci de vârsta de 20 de ani pentru a avea pielea curată și te trezești la vârsta adultă cu acnee.

Dacă ai avut acnee în adolescență ești mult mai predispus spre un ten gras și, prin urmare, spre o nouă izbucnire la vârsta adultă.

Acneea la adulți este mult mai des întâlnită față de acum 50 de ani, iar asta din cauza mai multor factori. Este oarecum același lucru cu devansarea vârstei menopauzei la femei, susțin dermatologii.

Acneea la adulți și cauzele ei

  1. Dă vina pe hormoni

Fluctuațiile hormonale asemănătoare cu cele de dinainte de menstruație pot fi vinovate. Iar aici putem vorbi specific de androgeni (hormoni masculini) asemănători cu testosteronul. Acești hormoni sunt responsabili pentru acneea urâtă și dureroasă din jurul bărbiei, gâtului și de pe spate.

  1. Stresul poate fi un alt factor de influență

O altă sursă a schimbărilor hormonale este stresul. Când ești stresat, glanda adrenală produce cortizol pentru a-l combate. Din păcate, se scurge o mică cantitate de testosteron ceea ce pentru o femeie se traduce în mai mult sebum ce provoacă acneea.

  1. Poluarea nu ajută

Aerul poluat pune această mască urâtă pe fața ta, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare. Ca să înțelegi, plimbă-te o jumătate de oră pe străzi, iar apoi șterge-ți fața cu un șervețel umed. Nu-ți va plăcea ceea ce vei vedea.

  1. Poate folosești produse de îngrijire greșite

Dacă nu ai un ten gras, nu trebuie să folosești produse de îngrijirea feței pentru ten gras sau mixt. În caz contrar se pot înrăutăți lucrurile.

  1. Îți cureți fața prea des și prea intens

Faptul că te speli prea des și prea intens pe față nu ajută deloc la dispariția acneei. Dimpotrivă. Dacă îți cureți fața de mai mult de două ori pe zi, tenul se usucă, lucru care duce la producerea de mai mult sebum pentru a compensa.

  1. Atenție la dietă!

Anumite alimente cu potențial alergenic pot cauza acnee: ciocolata, alimentele prăjite, pizza, cafeina, nucile. Studiile nu au demonstrat asta, însă întotdeauna sunt excepții.

Ceea ce este demonstrat este faptul că alimentele ce conțin iod cauzează acnee la aproape oricine. Iodul se găsește în crustacee și în unele plante verzi precum spanacul.

  1. Dulciurile îți dau bătăi de cap cu pielea

Un alt potențial sabotor al pielii curate este zahărul deoarece crește nivelul insulinei în organism. Tot mai multe studii demonstrează că insulina poate deregla echilibrul hormonal.

Acneea la adulți și tratamentul

Cea mai bună recomandare este să ceri părerea unui medic dermatolog. El îți va recomanda ce ingrediente să cauți pe etichetele produselor de îngrijire a pielii.

Citește și

Află ce tip de ten ai şi cum să-l îngrijeşti

Trebuie să știi că exfolierea este foarte importantă așa că orice tratament va începe cu asta.

Mai apoi, trebuie să ai mereu la îndemână un produs pe bază de peroxid de benzoil cu care să tratezi imediat un coș. Caută produse ce tratează inflamația și niciodată nu-ți stoarce singur coșurile.

Este foarte posibil ca, în funcție de analize, să ai nevoie de un tratament hormonal. De aceea este indicat să ceri sfatul unui medic. Acneea la adulți există și nu este atât de „trecătoare” precum în cazul adolescenților.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO