fbpx

Căutare

Share this article

Sunt actori celebri, figuri fără de care marile ecrane ar fi mult mai „palide”. Au câştigat numeroase distincţii şi premii. Au făcut mii de fotografii pe covorul roşu. Sunt staruri pe care le urmărim îndeaproape şi le citim poveştile de viaţă… dar despre care nu ştiam că au origini româneşti.

Natalie Portman

Este una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood, iar recentele sale roluri (Black Swan, Jackie) ne arată o femeie foarte versatilă. Poate că moşteneşte această trăsătură de la stră-străbunica din partea tatălui. Natalie Portman s-a născut în Ierusalim dintr-un tată evreu şi o mamă americană. Dar una dintre străbunicile tatălui se născuse în România, şi a făcut parte din Serviciile Secrete Britanice în timpul Celui De-Al Doilea Război Mondial.

Harvey Keitel

Keitel este unul dintre actorii preferaţi ai lui Martin Scorsese şi ai lui Tarantino. I-am savurat interpretările din „Taxi Driver”, „Reservoir Dogs”, „Thelma & Louise”. Puţină lume ştia, însă, că mama lui s-a născut într-un sătuc din Maramureş, acolo unde a şi locuit până la 12 ani, înainte să emigreze împreună cu părinţii săi, la New York.

Lauren Bacall

S-a născut la New York, însă rădăcinile sale porneau din toată Europa. Actriţa, care a fost căsătorită cu Humphrey Bogart şi care a primit Oscarul pentru rolul din filmul „The mirror has two faces”, avea legături de sânge atât cu Polonia, Franţa, Germania, cât şi cu România.

Dustin Hoffman

În 1937, cu puţin timp înainte de a se naşte celebrul actor, părinţii săi evrei au fugit din România şi au emigrat în Statele Unite. Dustin Hoffman a primit Oscarul pentru rolul din „Kramer vs. Kramer” în anul 1980, şi pentru „Rain Man” în 1989.

Winona Ryder

Numele real al actriţei este Winona Laura Horowitz şi, după cum o arată şi numele, provine dintr-o familie de evrei. Aceştia au fugit din România şi din Rusia pentru a ajunge în State… ţara unde Winona a devenit celebră în anii ’90. Winona Ryder are deja o stea pe Walk of Fame.

Rosemary Harris

Rosemary Ann Harris este o actriţă de origine engleză, cunoscută mai ales pentru rolul Mătuşii May din trilogia „Spider-Man”, de Sam Raimi. Una dintre bunicile actriţei provenea dintr-o familie de boieri munteni, din România.

Julianna Marguiles

„Soţia perfectă” vine tot din România! Este o exagerare, desigur, însă cunoscuta actriţă americană, care a jucat rolul Aliciei Florrick în seria de televiziune avocăţească „The Good Wife”, are şi ea câteva rădăcini româneşti. Provine tot dintr-o familie de evrei (cu descendenţe în România, Austria, Ungaria şi Rusia) emigrată în State la început de secol 20.

Fran Drescher

Este mai degrabă cunoscută sub numele personajului pe care l-a interpretat cu succes ani de zile. Fran Drescher este „Dădaca” de la Hollywood. Şi ea provine dintr-o familie de evrei cu rădăcini în România şi Polonia. Yetta, străbunica lui Fran Drescher, era născută… la Focşani!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO