Actorul din The Shape of Water a jucat în peste 150 de filme şi seriale, dar aproape nimeni nu-l recunoaşte - LIFE.ro

Căutare

Share this article

The Shape of Water este marele câştigător al premiilor Oscar din acest an, fiind desemnat Cel mai bun film al anului. Rolurile principale au fost atribuite lui Sally Hawkins, Richard Jenkins şi Octavia Spencer, iar regizorul Guillermo del Toro a câştigat premiul pentru „the best director”. Dar ce putem spune despre omul amfibie care nu are un nume. El a fost interpretat de Doug Jones care a dat viaţă acestui personaj prin straturile sale machiaj.

De mai bine de trei decenii, Jones a fost unul dintre cei mai prolifici creatori de personaje, însă cei mai mulţi dintre admiratorii lui nu au putut să îl identifice în mulţime.

Great Big Storu tocmai a publicat un scurt film cu el şi despre el în care însuşi Doug Jones îşi face profilul ca fiind „cel mai faimos actor pe care nu l-ai văzut niciodată”. Din fericire, acest lucru este pe cale să se schimbe.

Probabil nimeni nu a ştiut că Jones a fost cel care a dat viaţă lunii din faimoasa reclamă Tv a anilor 1980 la McDonalds, la fel cum foarte puţini ştiu că a jucat în Batman Returns, Hellboy, The Pan’s Labyrinth sau Star Treck: Discovery.

Iar acum The Shape of Water. Nu este neobişnuit ca Jones să se transpună deplin în creaturile pe care le întruchipează, încât privitorii aproape uită de bărbatul care portretizează aceşti monştri. Cu rolurile sale nu prea are şanse la Oscar, dar obţine o recunoaştere tot mai mare venită chiar şi din partea publicului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO