fbpx

Căutare

Share this article

Cântăreaţa britanică Adele (28 de ani) – care a deschis duminică seara gala celei de-a 59-a ediţii a premiilor Grammy, unde a adus şi un tribut regretatului George Michael printr-un cover superb după “Fastlove” – a fost vedeta galei, artista primind nu mai puţin de cinci trofee, aflăm de pe news.ro.

Cea mai bună piesă a anului şi înregistrarea anului (“Hello”), albumul anului şi cel mai bun album pop vocal (“25”) dar şi cea mai bună performanţă pop solo – sunt categoriile la care Adele a învins alţi favoriţi ai galei precum Beyoncé sau Rihanna.

“Nu pot accepta cu adevărat acest premiu”, a declarat Adele la primirea trofeului pentru cel mai bun album al anului, “25” – “un album pur şi simplu minunat”, după cum îl descria “Chicago Sun Times” imediat după lansare.

“Sunt foarte umilă şi recunoscătoare…”, a continuat artista lăsând să se înţeleagă că “Lemonade” (al lui Beyoncé), “acest album monumental”, cum l-a numit ea, merita premiul. 

Oricum, Beyoncé nu a plecat nici ea cu mâna goală acasă, cele două trofee primite fiind: pentru cel mai bun videoclip (“Formation”) şi pentru cel mai bun album contemporan urban („Lemonade”).

Adele la Gala Premiilor Grammy 2017, Foto: Hepta

Nu mai puţin de 84 de trofee au fost acordate în timpului galei, dintre acestea le amintim însă doar pe cele primite pentru cele mai bune albume ale anului:

A Sailor’s Guide to Earth”, al lui Sturgill Simpson, a fost declarat cel mai bun album country; cel mai bun album folk a fost numit ”Undercurrent”, al lui Sarah Jarosz; cel mai bun album reggae a fost desemnat  ”Ziggy Marley”, al câtăreţului jamaican cu acelaşi nume; cel mai bun album R&B a fost ales ”Lalah Hathaway Live” al cântăreţei Lalah Hathaway. ”Country for Old Men”, al lui John Scofield, a fost declarat cel mai bun album jazz instrumental; ”Take Me to the Alley”, al lui Gregory Porter, pe care-l vom putea asculta şi la Bucureşti, în luna aprilie, a primit premiul pentru cel mai bun album jazz vocal; premiul pentru cel mai bun album rock, „Tell Me I’m Pretty„, a revenit formaţiei Cage the Elephant; ”Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin”, al lui Willie Nelson, a primit trofeul pentru cel mai bun album pop tradiţional iar ”Skin”, al lui Flume, pentru cel mai bun album dance/electro.

Nici artiştii dispăruţi nu au fost uitaţi la Grammy, David Bowie fiind recompensat cu patru premii pentru albumul lansat postum, „Blackstar„, iar Prince fiind omagiat prin show-urile lui Bruno Mars şi al celor de la The Time.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO