Adevărata poveste din spatele iubirii dintre Priscilla Presley și Elvis Presley - LIFE.ro
Mergi la conținut

Adevărata poveste din spatele iubirii dintre Priscilla Presley și Elvis Presley

„Toată lumea era îndrăgostită de el. Încă mai sunt îndrăgostiți de el. Era cu adevărat frumos. Se trezea frumos încă de dimineață. Obișnuiam să mă uit la el. Obișnuiam să mă uit la el și spuneam: „Doamne.”
Share this article

Priscilla Presley l-a întâlnit pentru prima dată pe Elvis când avea 11 ani, ascultând primul său disc. „Trei ani mai târziu și la 5.500 de mile depărtare îl voi întâlni din nou”, a povestit ea.

Noul film biografic „Elvis” dezvăluie moștenirea legendei rock and roll, de la maturitatea sa muzicală până la relațiile centrale din viața sa. Trei generații ale familiei Presley au participat la premiera filmului la Graceland – dovada acestei moșteniri și a relației de 13 ani a lui Elvis Presley cu Priscilla Presley.

Elvis Presley și Priscilla Presley, născută Beauliu Wagner, au fost căsătoriți timp de șase ani, din 1967 până în 1973. În film, cuplul este interpretat de Austin Butler și Olivia DeJonge („The Staircase”).

Într-un interviu destul de recent, Priscilla Presley a dezvăluit primele sale amintiri legate de regele muzicii rock and roll: „A început cu adevărat cu vocea lui”, a spus ea. „Oamenii i-au iubit vocea. Când cânta, parcă cânta pentru tine.” (În film, vocea lui Butler a fost amestecată cu adevărata voce a lui Elvis Presley pentru multe dintre melodii).

„Toată lumea era îndrăgostită de el. Încă mai sunt îndrăgostiți de el. Era cu adevărat frumos. Se trezea frumos încă de dimineață. Obișnuiam să mă uit la el și spuneam: „Doamne!”

Acum, la 45 de ani de la moartea lui Elvis Presley, povestea de dragoste a lui Elvis și Priscilla va fi spusă pe marele ecran pentru ca toată lumea să o vadă.

„A fost o viață bună”, a spus ea pentru revista People, amintindu-și de povestea lor de dragoste. „A fost diferită, dar a fost a noastră”.

Priscilla Presley

Elvis și Priscilla Presley s-au întâlnit în 1959, când ea era elevă la liceu

Povestea de dragoste dintre Priscilla și Elvis începe înainte ca ei doi să se întâlnească efectiv. La acea vreme, el era cel mai mare star rock din lume, iar ea era o copilă de 11 ani care îi asculta primul său disc, la o bază a forțelor aeriene din Austin, Texas.

„Trei ani mai târziu și la 5.500 de mile depărtare îl voi întâlni”, a scris Priscilla într-un eseu pentru People în 1985.

Priscilla și Elvis s-au întâlnit în 1959 la o petrecere în Germania de Vest. Cum au ajuns cei doi americani la o petrecere la Wiesbaden? Ei bine, tatăl vitreg al lui Priscilla, care era în Forțele Aeriene, a fost transferat acolo, iar Elvis servea în Armată.

Diferența de vârstă dintre ei era destul de mare și Priscilla vorbește despre asta în eseul ei. „Când ne-am cunoscut, eram o tânără impresionabilă, de 14 ani. El avea 24 de ani”, a spus ea. Potrivit lui Priscilla, când a aflat că era în clasa a IX-a, el a răspuns: „De ce, ești doar un bebeluș”.

Priscilla Presley

Vorbind cu Larry King în 1999, Priscilla a contextualizat perioada din viața lui Elvis când s-au cunoscut. „L-am văzut într-un moment foarte vulnerabil din viața lui. Tocmai își pierduse mama. Era îndurerat”, a spus ea.

Cei doi au început să se vadă. „M-am trezit profund îndrăgostită de Elvis”, a scris ea în eseul ei pentru People. În mijlocul acestei relații, Priscilla a spus că școala „a devenit o corvoadă”.

„Mi-am tot spus că o să mă descurc mai bine, că voi recupera, dar concentrarea mea era totală pe Elvis”, a scris ea.

Priscilla Presley a spus că Elvis  a „format-o” pentru a fi „fata potrivită”

Potrivit eseului lui Priscilla, Elvis a spus că îi plac „brunetele blânde cu ochi albaștri” și a spus că Priscila „se potrivește perfect cu această imagine”.

Priscilla a scris că a vrut să „o muleze pe opiniile și preferințele sale” dincolo de aspectul ei.

„Ceva din educația sa din sud îl învățase că fata „potrivită” trebuia salvată pentru a o lua apoi de soție. Eu eram acea fată. În același timp, el m-a modelat în femeia lui. Am purtat hainele, coafura și machiajul atent ales de el”, a continuat ea.

Priscilla Presley

Elvis Presley a avut câștig de cauză în fața părinților ei

După a patra întâlnire, părinții lui Priscila au intervenit. Tatăl ei, căpitanul Joseph Paul Beaulieu – cu care mama ei s-a căsătorit după ce a murit tatăl ei biologic – a cerut să-l cunoască.

„Ai o grămadă de femei care se aruncă asupra ta. De ce fiica mea?” și-a amintit Priscilla Presley întrebarea tatălui. Elvis ar fi răspuns: „Se întâmplă să-mi placă foarte mult ea. E mult mai matură decât vârsta ei și îmi place compania ei… Nu trebuie să-ți faci griji pentru ea, căpitane. Voi avea grijă de ea.”

„A venit în casă și a fost fermecător și minunat. Familia mea a avut multă încredere în el”, a declarat Priscilla într-un interviu pentru ABC, în 1985.

Priscilla a spus că era atât de îndrăgostită de Elvis, încât nu știe ce ar fi făcut dacă părinții ei ar fi încercat să-i despartă unul de altul.

„Părinții mei au devenit confuzi și nedumeriți de relația noastră. Am încercat să-i facem să creadă că este corect și platonic și au vrut să mă creadă”, a scris ea. „De câte ori încercau să ne împiedice să ne vedem, am implorat și am plâns făcându-i și pe ei, și pe mine nefericiți. Privind retrospectiv, nu cred că ceva m-ar fi putut împiedica să-l văd pe Elvis.”

Priscilla Presley

În 1960, Elvis s-a întors în Statele Unite. „Nu am auzit de Elvis o vreme. Mama a spus: „Vezi, ți-am spus”, și-a amintit Priscilla Presley într-o discuție cu Larry King, în 1999. Apoi, Elvis a început să sune – „și atunci totul a început din nou”.

La trei ani după aceea, în 1963, părinții lui Priscilla i-au permis să-și termine studiile în Memphis, Tennessee, pentru a putea fi mai aproape de Elvis.

Elvis și Priscilla Presley s-au căsătorit în Las Vegas

În 1967, Elvis și Priscilla s-au căsătorit în Las Vegas, după ce el a cerut-o de soție cu un an înainte.

„Într-o zi mi-a arătat inelul și pur și simplu m-a rugat să mă căsătoresc cu el”… Chiar dacă eram perfect mulțumiți așa cum eram, la vremea aceea nu era frumos ca oamenii să trăiască împreună”, a spus Priscilla în 1972.

Ceremonia a durat opt minute. Priscilla a spus că nunta a fost încurajată de colonelul Tom Parker, managerul lui Elvis.

„Managerul lui Presley a făcut presiune pentru a se căsători și a se căsători cât mai curând. Eram împreună de șase ani”, a spus ea.

Priscilla Presley

Elvis a părăsit-o pe Priscilla Presley când era însărcinată cu fiica lor

Fiica lui Elvis și Priscilla Presley, de altfel și singurul lor copil, Lisa Marie Presley, s-a născut la nouă luni după nunta lor.

Cu toate acestea, când Priscilla era încă însărcinată cu fetița lor, Elvis i-a spus că trebuie să se despartă de ea pentru scurt timp pentru că „trecea prin unele lucruri”.

Ea și-a amintit conversația lor într-un eseu din 1985.

„Nu cred că Elvis chiar intenționa să mă părăsească. Nu era stilul lui”, a spus ea. „Mi-am dat seama mai târziu că și el avea întrebări despre cum i-ar afecta un copil viața. L-ar accepta publicul lui ca tată? Nici măcar nu era sigur dacă fanii săi s-au adaptat faptului că se căsătorise. Cât de loiali ar fi?”

După ce s-a născut Lisa Marie, Elvis a încetat să mai aibă momente intime cu Priscilla. Priscilla credea că Elvis s-a străduit să-și armonizeze imaginea despre ea ca „fetiță” cu ea ca „mamă”.

Priscilla Presley

„Comunicarea noastră a fost oribilă”, își amintește Priscilla Presley, spunând că Elvis nu se simțea confortabil să arate slăbiciune.

Ea a mai scris în autobiografia ei din 1985, „Elvis and Me”, că Elvis i-a spus odată că „nu a reușit niciodată să facă dragoste cu o femeie care avea un copil”.

„Începeam să mă îndoiesc de propria mea sexualitate ca femeie”, a scris ea. „Nevoile mele fizice și emoționale au fost neîmplinite”.

Priscilla l-a părăsit pe Elvis ca să o regăsească pe adevărata Priscilla

Priscilla Presley l-a părăsit pe Elvis în 1972. „Trebuia să-mi asum responsabilitatea pentru mine”. Părăsindu-l pe Elvis, ea a spus că „a găsit-o pe Priscilla”.

După despărțire, a încercat să-și continue meseria de actriță, descoperită cu adevărat în timpul filmărilor pentru serialul „Dallas”.

Ani mai târziu, în timpul unei apariții din 2016 sentimentele Priscillei au rămas aceleași. „Evident că nu am avut propria mea viață. I-am trăit viața. Am văzut filmele pe care a vrut să le vadă. Am ascultat muzica pe care a vrut să o asculte. M-am dus în locuri în care mergea el, așa că m-am cam pierdut. Ca femeie, nu știam cine sunt”, a adăugat ea.

În 2018, Priscilla a dezvăluit că Elvis nu a fost fidel în timpul căsătoriei lor.

Priscilla Presley

„Nu mi-a fost credincios, nu că ar fi avut pe cineva special, dar atunci când ești în domeniul divertismentului există întotdeauna asta și am încercat să întorc spatele, dar pur și simplu nu am vrut să-l împart. Atât de simplu”, a spus ea. „Oricât de mult și-ar fi dorit să fie căsătorit și să aibă o familie, nu știu dacă a fost vreodată făcut pentru a se căsători pentru că nu cred că ar fi putut fi vreodată credincios unei singure femei. „

Priscilla Presley a fost șocată de moartea lui Elvis

Priscilla a spus că ea și Elvis au rămas apropiați chiar și după ce divorțul lor a fost finalizat, în 1973. „Nu ne-am pierdut niciodată prietenia”, a spus ea.

În august 1977, Elvis a murit în casa sa din Graceland, în urma unui atac de cord, la vârsta de 42 de ani. Vestea decesului său brusc a șocat-o pe Priscilla.

„A fost prea greu de crezut”.

Priscilla a remarcat că cortegiul funerar al lui Elvis i-a amintit de cât de emblematic a fost cântărețul.

„Ieșind pe poartă în limuzină și văzând străzile pline de oameni, de ambele părți până la cimitir, vedeai războaie, vedeai oameni plângând isteric, leșinând și tot așa”. „Și până astăzi, oamenii vin cam la aceeași oră și sunt toți acolo.”

Priscilla Presley
Priscilla și Lisa Marie Presley

După ce a fost lansat trailerul oficial pentru „Elvis”, Priscilla a intrat pe Instagram pentru a împărtăși sentimentele ei despre film.

Ea a declarat că s-a uitat la trailer de „de peste zece de ori” și a plâns când a auzit cât de mult a iubit fiica ei filmul.

„Am retrăit fiecare moment din acest film”, a spus ea. „Mi-a luat câteva zile să depășesc emoțiile, așa cum a făcut-o și Lisa. Frumos realizat Baz, Tom, Austin și Olivia!”

Citește și: Elvis Presley, viaţa regelui rock`n`roll, cel căruia mai mulţi îi spuseseră că nu are nicio şansă în muzică. Drumul de la sărăcie lucie la star mondial şi autodistrugere


Foto: pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora